Blog

Επανεκκίνηση προπονήσεων στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

 Ημερομηνία ισχύς 26 Αυγούστου 2020

Δεδομένης της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 ειδικότερα στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων, είναι ιδιαίτερα σημαντική η λήψη αυστηρών μέτρων για τον αποτελεσματικό περιορισμό της διασποράς του ιού.

 

Κατόπιν μελέτης των  συστάσεων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συμβουλών του Ε.Ο.Δ.Υ., ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης εφαρμόζει τα εξής:

 

  1. Εντατικοποίηση της απολύμανσης των χώρων του Ομίλου, με εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργείο για μικροβιακή απολύμανση, επιπλέον της καθημερινής απολύμανσης και καθαρισμού που πραγματοποιείται από προσωπικό του Ομίλου.
  2. Αποχή από τον Ν.Ο.Β. για διάστημα 7 ημερών από την ημέρα επιστροφής των θερινών διακοπών του διοικητικού και αθλητικού (προπονητές και έφοροι) δυναμικού του.
  3. Επιστροφή στην εργασία των εργαζομένων και εφόρων με προσκόμιση αρνητικού τεστ Covid-19.
  4. Διεξαγωγή ταυτοπροσωπίας και καταγραφή εισερχομένων, για την άμεση και έγκυρη ιχνηλάτηση εφόσον χρειαστεί.
  5. Σε συνέχεια αυτού, αυστηρή απαγόρευση εισόδου σε όσους δεν τη δικαιούνται.
  6. Περιορισμός εισόδου σε 2 άτομα στα Γραφεία.
  7. Θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στον Όμιλο.
  8. Χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους και προπονητές εντός του Ομίλου.
  9. Διάθεση διαλυμάτων αντισηψίας σε όλους τους χώρους.
  10. Συνέχιση παύσης λειτουργίας αποδυτηρίων, και γυμναστηρίου.

 

Για την εγγραφή των αθλητών στις Σχολές και τα Αγωνιστικά τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ισχύουν τα εξής:

  1. Οι αθλητές θα πρέπει να παραμείνουν εκτός Ν.Ο. Βουλιαγμένης – και εφόσον είναι δυνατόν σε κατ’ οίκον περιορισμό – για διάστημα 7 ημερών μετά την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές.

Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης και να είναι σε εγρήγορση, ώστε αν υπάρχουν έστω και ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό, ή αν στο περιβάλλον τους υπήρξε άτομο θετικό σε κορωνοϊό, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.»

Σε περίπτωση που αθλητής έχει νοσήσει από κορωνοϊό, είναι απαραίτητος ο πλήρης καρδιολογικός έλεγχος πριν την επιστροφή στις προπονήσεις, όπως τονίζεται και στις σχετικές οδηγίες της ΥΕΕ-ΓΓΑ για ασφαλή άθληση, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΑ, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

  1. Για όλους τους αθλητές σε Σχολές και Αγωνιστικά τμήματα, είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση τεστ PCR Covid-19 πριν την έναρξη των προπονήσεων. Πριν την πρώτη ημέρα της προπόνησης θα πρέπει να προσκομίζεται το αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεδομένης της συνεργασίας του με τον Όμιλο Βιοϊατρικής, ο Ν.Ο.Β. έχει εξασφαλίσει για τους αθλητές του τη διεξαγωγή του PCR Covid-19 test στην τιμή των 60 Ευρώ, με δειγματοληψία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου σε συγκεκριμένο χρόνο.

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην ομαδική εξέταση PCR όπως περιγράφεται παραπάνω, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία Αθλητικών Σχολών.

  1. Για την εγγραφή αθλητή στις Αθλητικές Σχολές και συμπληρωματικά των όσων περιγράφονται στα #1 & #2, είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης που να αναφέρει ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.
  2. Για την εγγραφή στα αγωνιστικά τμήματα, και συμπληρωματικά των όσων περιγράφονται στα των #1 & #2, είναι απαραίτητη η ανανέωση Κάρτας Υγείας αθλητή με συμπλήρωση ιατρικού ιστορικού της Γ.Γ.Α. (βλ. έντυπο προαγωνιστικού που επισυνάπτεται).

Ειδικά για αθλητές οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί σε τεστ PCR Covid-19 ή είχαν ασθενήσει (ακόμη και με ήπια συμπτώματα βραχείας διάρκειας) τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη των προπονήσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν σε εκτεταμένο κλινικό και εργαστηριακό καρδιολογικό έλεγχο.

 

Οι προπονήσεις για τα αθλήματα που διεξάγονται στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Β. (κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση, καλλιτεχνική κολύμβηση, υδατοσφαίριση) θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, ενώ για τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και της ιστιοσανίδας θα ξεκινήσουν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.

 

Η ασφάλεια όλων μας βασίζεται στην καλή μας συνεργασία και το υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης.

 

Μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε τη διασπορά!

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας

Γραμματεία Σχολών

210 89 62 416

sxoles@nov.gr

 

Κάντε download τις παραπάνω οδηγίες ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ_26082020

 

Χρήσιμα links & αρχεία

Υγειονομικός Δεκάλογος Αθλητών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Κατεβάστε το αρχείο Υγειονομικός δεκάλογος αθλητών

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου ιατρικό ιστορικό αθλητή & τεχνικού προσωπικού

Διαβάστε τις διευκρινιστικές_οδηγίες_περί_συμπλήρωσης_του_εντύπου_που_αφορά_στο_ιατρικό_ιστορικό_και_τη_βεβαίωση

Ιατρικό ιστορικό αθλητή και τεχνικού προσωπικού

Κατεβάστε το έντυπο_ιατρικού_ιστορικού_αθλητή.pdf εάν είστε αθλητής και το έντυπο_ιατρικού_ιστορικού_αθλούμενου_ης_και_τεχνικού_προσωπικού εάν ανήκετε στο τεχνικό προσωπικό του Ν.Ο.Β.

Έντυπο Ιατρικής Βεβαίωσης

Το έντυπο της Ιατρικής Βεβαίωσης που πρέπει να προσκομίσει ο αθλητής πριν την έναρξη των προπονήσεών του είναι το εξής: ΙΑΤΡΙΚΗ_ΒΕΒΑΙΩΣΗ_v5

Πρωτόκολλα & οδηγίες επανεκκίνησης από τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων

Υγρός_στίβος_-_Οδηγίες_ΚΟΕ & Υγρός_στίβος_-_Οδηγίες_ΚΟΕ_φάση2

Υγειονομικό πρωτόκολλο Ιστιοπλοΐας

Πρωτόκολλο επανεκκίνησης προπόνησης αθλητών Σκι

Θέλω να μάθω περισσότερα

Επισκεφτείτε την ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην ενότητα Covid-19

Scroll to Top