Blog

Μοιραζόμαστε τις επίσημες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Ν.Ο.Β.

…περί κρουσμάτων

Στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης είχαμε ένα κρούσμα, για το οποίο ενημερωθήκαμε τη νύχτα της 18ης Αυγούστου και επικοινωνήσαμε με επίσημη ανακοίνωσή μας σε όλα μας τα Μέλη.

Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς του Ε.Ο.Δ.Υ. Λάβαμε μέτρα πέραν του δέοντος αυστηρά και εντατικά σε σχέση με όσα ορίζει το πρωτόκολλο. Και το πράξαμε έχοντας ως πρωταρχική προτεραιότητα την ασφάλεια όλων μας.

 

…περί ταυτότητας κρουσμάτων

Πολλοί ρωτούσαν για την ταυτότητα του κρούσματος, ώστε να ελέγξουν την εγγύτητα που μπορεί να είχαν. Ο Ε.Ο.Δ.Υ. είναι κάθετος και δεν μοιράζεται με κανέναν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Μετά την εκτίμηση πιθανού κινδύνου και τη σχετική ιχνηλάτηση, ο Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει όσους κρίνει απαραίτητο για να δώσει εξατομικευμένες οδηγίες.

Αντί, λοιπόν, να επιστρατεύουμε τις επαφές μας για να ταυτοποιήσουμε το κρούσμα, πρέπει να επικεντρωθούμε στο καθήκον που μας επιβάλλει η ατομική μας ευθύνη: προσωπική υγιεινή, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συγχρωτισμού.

 

 …περί διασποράς πληροφοριών & “fake news”

Θα θέλαμε να σταθούμε στο σημείο αυτό σε μια διασπορά πληροφοριών που θέλει τον Όμιλο να είναι «γεμάτος κρούσματα» σε αθλητές, μέλη, ακόμα και σε όλη την ομάδα υδατοσφαίρισης. Ίσως προέρχεται από μερίδα ατόμων που θέλουν να πλήξουν τον Όμιλο.

Θέλουμε να απευθύνουμε ένα ισχυρό κάλεσμα προς την Ομιλική μας οικογένεια: καλούμε όλα τα μέλη να μην υιοθετούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που λαμβάνουν. Η διασπορά αναληθή ψευδών πληροφοριών έχει αποτέλεσμα μόνο την αρνητική εικόνα του Ομίλου μας, τη δημιουργία πανικού και τη γενικότερη αναστάτωση. Η ατομική μας ευθύνη δεν εξαντλείται μόνο στην τήρηση των αποστάσεων και τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η ατομική μας ευθύνη εκφράζεται και στη διαχείριση των πληροφοριών που φτάνουν σε εμάς.

Σίγουρα κανείς μας δεν θέλει να γίνει μέρος μιας αλυσίδας “fake news”.

 

…περί μέτρων που υιοθετεί ο Όμιλος

Ο Όμιλος υιοθετεί όλα τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ακόμη περισσότερα. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται τα εξής:

  1. Θερμομέτρηση σε όλους όσους εισέρχονται στον Ν.Ο.Β.
  2. Πραγματοποίηση PCR Covid-19 test σε όλους τους εργαζόμενους, τους προπονητές, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Εφόρους.
  3. Αποχή από τον Όμιλο και καραντίνα για διάστημα 7 ημερών από την επιστροφή τους από τις διακοπές στους εργαζόμενους, τους προπονητές, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Εφόρους.
  4. Αποχή από τον Όμιλο και καραντίνα για διάστημα 7 ημερών μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους σε όλους τους αθλητές.
  5. Υποχρεωτική κατάθεση PCR αρνητικού Covid-19 test για όλους τους αθλητές στις Σχολές και Ακαδημίες του Ν.Ο.Β. και στην Α1 της υδατοσφαίρισης.
  6. Υπεύθυνη δήλωση για την πραγματοποίηση δοκιμαστικών μαθημάτων στις Αθλητικές μας Σχολές ότι έχουν μείνει σε καραντίνα για διάστημα 7 ημερών μετά την επιστροφή από τις διακοπές και ότι δεν έχουν συμπτώματα Covid-19.
  7. Καταγραφή όλων όσων εισέρχονται στον Όμιλο για πιθανή ιχνηλάτηση.
  8. Περιορισμός εισόδου σε 2 άτομα στα Γραφεία.
  9. Διάθεση διαλυμάτων αντισηψίας σε όλους τους χώρους.
  10. Εντατικοποίηση της απολύμανσης όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Ν.Ο.Β. καθώς και τους ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
  11. Αυστηρή ταυτοποίηση όσων εισέρχονται στον Όμιλο: Μέλη, αθλητές και συνοδοί αυτών.
  12. Αυστηρή απαγόρευση εισόδου στον Ν.Ο.Β. σε όσους δεν την δικαιούνται.

 

…περί ελέγχου στην είσοδο του Ν.Ο.Β.

Το κλειδί της επιτυχίας στον έλεγχο της διασποράς της νόσου έγκειται στην έγκαιρη και έγκυρη ιχνηλάτηση. Σε αυτό βασίστηκε η επιτυχία της αντιμετώπισης του κρούσματος που βρέθηκε στον Όμιλο στις 18/08/2020.

Για να επιτύχουμε την σωστή ιχνηλάτηση, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλα μας τα μέλη όπως επιδεικνύουν ανοχή και καλή διάθεση στο προσωπικό του θυρωρείου που πραγματοποιεί την ταυτοπροσωπία.

Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας δεν αναιρεί από τη σημαντικότητα ή από την ταυτότητα του μέλους.

Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας δεν έχει διάθεση να προσβάλει το μέλος ή τον συνοδό του. Έχει μοναδικό στόχο την προφύλαξή μας και την ασφάλειά μας.

Παρακαλούνται θερμά τα μέλη μας όπως είναι ανεκτικοί με αυτή την διαδικασία του Ν.Ο.Β.

 

 …περί μέτρων ατομικής ευθύνης

Κάνουμε ισχυρή σύσταση προς τα μέλη μας, όπως παραμείνουν κι εκείνοι εκτός Ομίλου για διάστημα 7 ημερών από την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές.

Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να τηρείτε όλα τα μέτρα αποστασιοποίησης και να βρίσκεστε σε εγρήγορση, ώστε αν υπάρχουν έστω και ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να επισκέπτεστε τον γιατρό, ή αν στο περιβάλλον σας υπήρξε άτομο θετικό σε κορωνοϊό, θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Είναι ισχυρή σύσταση προς τα μέλη μας όπως πραγματοποιήσουν τεστ PCR Covid-19 πριν την επιστροφή τους στον Όμιλο.

Δεδομένης της συνεργασίας του με τον Όμιλο Βιοϊατρικής, ο Ν.Ο.Β. έχει εξασφαλίσει για τα Μέλη του τη διεξαγωγή του PCR Covid-19 test σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή – καλέστε στη Γραμματεία για να ενημερωθείτε.

Scroll to Top