Υδατοσφαίριση

Γενικά

Στην Υδατοσφαίριση ο Όμιλος έχει σημειώσει πολλές και σημαντικές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και οι πρώτες συμμετοχές αθλητών του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στην Υδατοσφαίριση.

Οι συνεχόμενες κατακτήσεις του Ευρωπαϊκού (2009 και 2010) από τη γυναικεία ομάδα, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης των Ανδρών του 1997 (το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατέκτησε ελληνική ομάδα στο πόλο) και τα πρωταθλήματα και κύπελλα που έχουν κατακτήσει οι ομάδες όλων των κατηγοριών του τμήματος, καθιστούν τη Βουλιαγμένη ένα από τα πιο επιτυχημένα σωματεία στο άθλημα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο: το τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1957 και από τότε βαδίζει σε συνεχή ανοδική τροχιά!

Περιηγηθείτε στις σελίδες της υδατοσφαίρισης για περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τις ομάδες και το αγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος.

Περιεχόμενα

Ο Ν.Ο.Β. μέρος της ιστορίας της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα

Ιστορία του τμήματος Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Συνοπτικό απόπασμα από το Ιστορικό Λεύκωμα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης “Αναζητώντας το Αθλητικό Ιδεώδες”, που συνέγραψε ο κ. Πάνος Ιωαννίδης και το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως στις αρχές Ιουλίου 2008, στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων του Ομίλου. 

1957

“Ανιχνεύονται” τα πρώτα βήματα της ανδρικής ομάδας. Τα ονόματα των πρώτων “ηρωικών” αθλητών – που γράφονται ασφαλώς με μεγάλα γράμματα στην ιστορία του τμήματος – ήταν: ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ (Μπούλης) ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΙΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ, ΤΑΣΟΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΜΒΑΚΗΣ.

Πρώτος προπονητής της ομάδας ήταν ο Μιχάλης Μητροφάνης, που προπονούσε τότε και την κολυμβητική ομάδα του Ομίλου. Καθήκοντα εφόρου έκανε ο πανταχού παρών πρόεδρος Αθανάσιος Διακάκης.

Η ομάδα αυτή “άντεξε” δύο περίπου χρόνια, αφού οι δυσκολίες, κυρίως οικονομικές, ήταν μεγάλες και η προοδευτική αποχώρηση των μελών της, χωρίς τη δυνατότητα ανανέωσης, έφεραν το τέλος της αγωνιστικής της δράσης.

1961

Αρχίζει από την αρχή η προσπάθεια να στηθεί η νέα ανδρική ομάδα. H “μαγιά” εξακολουθούσε να είναι τα βασικά μέλη της πρώτης ομάδας, όπως οι Τάσος Καραγιώργος, Γιώργος (Μπούλης) Κασιδόκωστας, Πάρις και Μίμης Σταύρου, Τάσος και Γρηγόρης Φαληρέας, Μιχάλης και Κώστας Παπαβασιλείου, οι οποίοι μαζί με τους νεώτερους Γιώργο Κακλαμάνο, Νίκο Τράπαλη, Δημήτρη Αναστασόπουλο, Γιώργο Πασιπουλαρίδη και Θοδωρή Απέργη αποτελούσαν το ρόστερ της νέας ομάδας.

H ομάδα αποκτά έφορο τον πρώτο προπονητή της Μιχάλη Μητροφάνη, ενώ προπονητής της αναλαμβάνει ο Ανδρέας Γκιουζέλης, νέος προπονητής κολύμβησης κι αυτός. Συμμετέχει δε με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, το οποίο διεξάγεται στο τέλος Σεπτεμβρίου στο κολυμβητήριο του Ζαππείου κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, που σήμαιναν κρύο νερό, αφού το κολυμβητήριο δεν είχε θέρμανση !

1962-1963

Η ομάδα συνεχίζει την πορείας της συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας με δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, τους Γ. Καλλιόδη και Γ. Ζώρζο, μέλη κι αυτοί της κολυμβητικής ομάδας του Ομίλου.

1964

Το τμήμα αναστέλλει την δραστηριότητα του και το μέλλον του είναι άγνωστο και αβέβαιο.

1971

Αρχίζει και πάλι να γίνεται λόγος επαναλειτουργίας του τμήματος. Ο Ηλίας Λακουμέντας, πρωταθλητής κολύμβησης του Ομίλου, είναι αυτός που το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου παίρνει το θάρρος και ζητάει από τη Διοίκηση την επαναδημιουργία της ομάδας. Η ώρα, όμως, γι’ αυτό δεν είχε φθάσει ακόμα, καθώς το ενδιαφέρον του Ομίλου ήταν στραμμένο σε άλλα αθλήματα, όπως το θαλάσσιο σκι και η κολύμβηση.

1971

Αρχίζει και πάλι να γίνεται λόγος επαναλειτουργίας του τμήματος. Ο Ηλίας Λακουμέντας, πρωταθλητής κολύμβησης του Ομίλου, είναι αυτός που το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου παίρνει το θάρρος και ζητάει από τη Διοίκηση την επαναδημιουργία της ομάδας. Η ώρα, όμως, γι’ αυτό δεν είχε φθάσει ακόμα, καθώς το ενδιαφέρον του Ομίλου ήταν στραμμένο σε άλλα αθλήματα, όπως το θαλάσσιο σκι και η κολύμβηση.

1972

Με εισήγηση του Ηλία Λακουμέντα στον πρόεδρο Αθανάσιο Διακάκη εκφράζεται η έντονη επιθυμία να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα και το ΔΣ δίνει τη συγκατάθεσή του για να ξεκινήσουν. Ξεκινούν από την αρχή και με τη συμπαράσταση, πλέον του Δ.Σ. και την παρουσία του μετέπειτα προέδρου Γιώργου Καμπάνη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός και θερμός υποστηρικτής όλων των προσπαθειών της ομάδας, ξεκινούν οι προπονήσεις με συντονιστή τον Ηλία Λακουμέντα και στόχο μια θέση στη Γ’ κατηγορία, που την επόμενη χρονιά συγχωνεύθηκε με τη Β’ κατηγορία (την εποχή εκείνη υπήρχαν η Α’ εθνική, η Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία).

1973

H ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, που διεξάγεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, και τερματίζει στην 4η θέση του ομίλου της, κάνοντας μια πρώτη ικανοποιητική εμφάνιση με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Την αποτελούσαν οι: Ηλίας Λακουμέντας (αρχηγός), Γιάννης Γιαννουρής (πρώτη εμφάνιση), Αλέξης Δήμου, Παναγιώτης Σκουζής, Γιώργος Λέτσιος, Γιώργος Καλλιόδης, Γιώργος Ζώρζος, Πλάτων Καρκατζός, Ορέστης Καμπάνης και Ανδρέας Καμπάνης. Προπονητής ομάδας αυτή τη χρονιά ήταν ο Κώστας Κασιδόκωστας, μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού.

1974

H ομάδα συμμετέχει και πάλι στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, που διεξάγεται αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο Κρήτης τον Αύγουστο και καταλαμβάνει την 3η θέση.

1975

H ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, που διεξάγεται στην Καλαμάτα, και καταλαμβάνει την 4η θέση αποτελούμενη από τους Ηλία Λακουμέντα (παίκτη και προπονητή), Γιάννη Γιαννουρή, Ορέστη Καμπάνη, Σωτήρη Κακίση, Γιώργο Κρίγκο, Δημήτρη Σαχαρίδη, Χρήστο Σύρκο και Λ. Χατζηελευθερίου.

1976

H ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, που διεξάγεται και πάλι στην Καλαμάτα, και καταλαμβάνει αυτή τη φορά την 3η θέση. Εκτός, όμως, από αυτό γίνεται και μια εσωτερική αλλαγή : ο Γιάννης Γιαννουρής, τερματοφύλακας της ομάδας, καλείται στην εθνική ομάδα Νέων και παραχωρεί τη θέση του στον Σωτήρη Κακίση, μετέπειτα διακεκριμένο συγγραφέα και ποιητή.

1977

H ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της νέας Β’ κατηγορίας, που δημιουργείται από τη συγχώνευση της Α’ και Β’ κατηγορίας, και καταλαμβάνει την 3η θέση στον όμιλο του κέντρου, μετά τις ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτών, με μέλη της τους Ηλία Λακουμέντα (παίκτης και προπονητής), Γιάννη Γιαννουρή, Σωτήρη Κακίση, Νίκο Περατινό, Δημήτρη Σαχαρίδη, Γιώργο Παπαδημητρίου, Νώντα Ζακυνθινό, Χρήστο Σύρκο, Γιώργο Λέτσιο, Μιχάλη Μπάστα, Μιχάλη Στεργίδη, Δημήτρη Παπαχριστόπουλο, Θόδωρο Τσεβδό και Παναγή Φραγκάτο.

Αυτή τη χρονιά το τμήμα παρουσιάζει, για πρώτη φορά, ομάδα Νέων, η οποία συμμετέχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα. Παρουσιάζει … και ομάδα, που μετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, όπου σημειώνει 2 νίκες και 2 ήττες, με προπονητή τον Γιάννη Γιαννουρή, ο οποίος κάνει έτσι και τα πρώτα του βήματα ως τεχνικός, χωρίς να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Το αντίθετο μάλιστα, βρίσκεται στο ζενίθ της αθλητικής του δράσης και γίνεται ο πρώτος αθλητής του Ομίλου, που καλείται στην Εθνική ομάδα Ανδρών συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Σουηδία.

1978

H ομάδα καταλαμβάνει τη 3η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, στον όμιλο του κέντρου, και χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδό της στην Α’ εθνική κατηγορία. Αποτελείται από τους “παλαιούς” Ηλία Λακουμέντα, Γιάννη Γιαννουρή, Σωτήρη Κακίση, Δημήτρη Παπαχριστόπουλο, Νώντα Ζακυνθινό, Παναγή Φραγκάτο, Ορέστη Καμπάνη (που επανέρχεται μετά από απουσία ενός χρόνου) και Μιχάλη Μπάστα και τους “νέους” Παναγιώτη Θαμβόπουλο, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Μιχάλη Μακελλαράκη, Κυριάκο Μιστήλη, Μικέ Παντελίδη και Γ. Κόμη.

Στο διοικητικό και τεχνικό τομέα του τμήματος επέρχονται αλλαγές με σημαντικότερη την αποχώρηση του Ηλία Λακουμέντα από την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας. Προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο παλαιός διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Νίκος Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γιάννης Γιαννουρής συνεχίζει, αμισθί, την προετοιμασία των παιδικών ομάδων από τις οποίες και βγήκαν οι θρυλικοί “μπέμπηδες” των επόμενων χρόνων, ταυτόχρονα δε συμμετέχει, ως μέλος της εθνικής ομάδας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βερολίνο. Έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Πάνος Ιωαννίδης, μέλος του Δ.Σ. και μετέπειτα Γενικός Αρχηγός Αθλητικών Τμημάτων του Ομίλου.

1979

Η ομάδα κατέλαβε ακόμα μια φορά την 3η θέση, μετά την ομάδα του Α.Ο.Π.Φαλήρου.

1980

Μεγάλη χρονιά για την ομάδα, το τμήμα και τον Όμιλο. Προσπάθειες, όνειρα, φιλοδοξίες και στόχοι 8 ετών γίνονται πραγματικότητα και δικαιώνονται πανηγυρικά. Ένα μεγάλο και πετυχημένο άλμα μας προσγειώνει στα σαλόνια της Α’ εθνικής κατηγορίας και μας οδηγεί στο club των μεγάλων του αθλήματος.

Προπονητής της Ομάδας από το τέλος της προηγούμενης περιόδου είναι ο Όμηρος Πολυχρονόπουλος και άξιοι πρωταγωνιστές του θριάμβου οι παίκτες της ομάδας Ηλίας Λακουμέντας, Γιάννης Γιαννουρής, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Στέλιος Βακιρτζής, Νίκος Γεννηματάς, Χρήστος Δήμου, Νώντας Ζακυνθινός, Χάρης Ζούρας, Θωμάς Ζωγράφος, Παναγιώτης Θαμβόπουλος, Διονύσης Μαυρωτάς, Σωτήρης Καλογήρου, Θανάσης Μορφόπουλος, Δημήτρης Μοίραλης, Δημήτρης Παπαχριστόπουλος, Διονύσης Πρωτοπαπάς, Βαγγέλης Ρούπακας και Κώστας Σπορίδης. Έφορος του τμήματος ήταν ο Πάνος Ιωαννίδης.

Μια ολόκληρη εποχή γεμάτη ενθουσιασμό, συντροφικότητα και ρομαντισμό τελείωνε για να ξεκινήσει μια νέα που θα σηματοδοτούσε νέους, μεγαλύτερους θριάμβους για το τμήμα και τον Όμιλο. Η εφηβική ομάδα καταλαμβάνει την Γ΄ θέση στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου κάνει την εμφάνισή του ο, κατά πολύ μικρότερος, Γιώργος Μαυρωτάς, που έμελλε στη συνέχεια να γίνει ο αρχηγός και η σημαία του τμήματος και του Ομίλου.

Ο Γιάννης Γιαννουρής συμμετέχει με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, ενώ οι Βαγγέλης Ρούπακας και Κώστας Σπορίδης συμμετέχουν με την Εθνική ομάδα Νέων στους Βαλκανικούς Αγώνες και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Ολλανδία.

1981

Η πρώτη χρονιά της στην μεγάλη κατηγορία της Α’ Εθνικής και υπήρξε πραγματικός Μαραθώνιος αφού χρειάσθηκαν δυο γύροι μπαράζ, ώστε να αναδειχθούν οι δυο ομάδες που θα παρέμεναν στην κατηγορία και μεταξύ αυτών η νεοφώτιστη ομάδα του Ομίλου μας.

Αν όμως η ανδρική ομάδα πάλεψε σκληρά για να πετύχει την παραμονή της πλάι στις μεγάλες ομάδες, η εφηβική ομάδα, με προπονητή τον Γιάννη Γιαννουρή πάλεψε και πέτυχε να ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια Ελλάδας νικώντας, στον τελικό, τον Βόλο με 5-4.

1982

Στο Πρωτάθλημα η ομάδα παρουσιάζεται ενισχυμένη, κάνει καλή εμφάνιση και καταλαμβάνει την 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας στην σύνθεσή της τους: Γιώργο Μαυρωτά, Διονύση Δάρρα, Βαγγέλη Ρούπακα, Γιάννη Γιαννουρή, Χρήστο Δήμου, Νίκο Γεννηματά, Διονύση Πρωτοπαπά, Κώστα Σπορίδη, Νώντα Ζακυνθινό, Διονύση Μαυρωτά, Γιάννη Μαυρομανωλάκη, Θόδωρο Κουκούλη, Γιάννη Δεληκανάκη.

Στο τέλος της περιόδου και μετά από σημαντικές διοικητικές ανακατατάξεις αποχωρούν από την Ομάδα και τον Όμιλο ο Γιάννης Γιαννουρής και ο Ηλίας Λακουμέντας. Έφορος αναλαμβάνει ο μετέπειτα πρόεδρος Αναστάσιος Δεληκανάκης, ενώ προπονητής παραμένει ο Όμηρος Πολυχρονόπουλος.

1983

Επαναλαμβάνεται η ίδια πορεία της ομάδας που καταλαμβάνει και πάλι την 5η θέση έχοντας στη σύνθεσή της τους Γιώργο Μαυρωτά, Διονύση Δάρρα, Νίκο Δάρρα, Βαγγέλη Ρούπακα, Γιώργο Μανώλη, Χρήστο Δήμου, Κώστα Δήμου, Κώστα Σπορίδη, Νίκο Γεννηματά, Διονύση Μαυρωτά, Κώστα Σακαλή, Διονύση Πρωτοπαπά, Κώστα Πρωτοπαπά, Θεόδωρο Κουκούλη και Γιάννη Δεληκανάκη. Η εφηβική ομάδα όμως κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της γεμίζοντας αισιοδοξία τους ανθρώπους του τμήματος για το μέλλον.

 

1984

H ομάδα καταλαμβάνει και πάλι την 5η θέση της βαθμολογίας αποτελούμενη από τους ίδιους ακριβώς παίχτες με τον προηγούμενο χρόνο. Η ομάδα Νέων και η Εφηβική ομάδα, όμως κατακτούν πανηγυρικά την Α’ θέση στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και ο Γιώργος Μαυρωτάς, φτασμένος πλέον πολίστας και μέλος της ανδρικής μας ομάδας, σε ηλικία 17 ετών συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Los Angeles και γίνεται ο μικρότερος πολίστας των αγώνων.

Θα ακολουθούσαν άλλες 4 Ολυμπιάδες (Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϋ), όπου ο Γιώργος θα λάμβανε μέρος ως μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας μας και θα δημιουργούσε ένα ανεπανάληπτο, τουλάχιστον για την Ελλάδα, ρεκόρ συμμετοχών σε 5 (πέντε) Ολυμπιακούς Αγώνες, έως το 2000 (Sidney), που κρέμασε το σκουφάκι του στο ψηλότερο σημείο της τροπαιοθήκης του Ομίλου μας !

1985

Αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του τμήματος ο Όμηρος Πολυχρονόπουλος. Τον διαδέχεται, μετά από δυο και πλέον χρόνια απουσίας από τον Όμιλο, ο Γιάννης Γιαννουρής. Η ανδρική ομάδα κερδίζει έδαφος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος και καταλαμβάνει την 4η θέση με την ομάδα να αποτελείται από τους Νίκο Δάρρα, Βαγγέλη Ρούπακα, Γιώργο Μανώλη, Γιώργο Μαυρωτά, Διονύση Πρωτοπαπά, Βασίλη Πασλή, Γιάννη Δεληκανάκη, Κώστα Σακαλή, Χρήστο Δήμου και Κώστα Δήμου. Την ίδια χρονιά η ομάδα Νέων κατακτά το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδας.

Γυναίκες

Ξεκίνημα για το γυναικείο πόλο στον Όμιλο. Ο Γιάννης Γιαννουρής αρχίζει δειλά-δειλά να δραστηριοποιεί και να ωθεί το τμήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας γυναικείας ομάδας. Έτσι καλεί τις ενδιαφερόμενες, κυρίως κολυμβήτριες, και τις προπονεί τα μεσημέρια στο κολυμβητήριο του Ζαππείου, έως ότου το καλοκαίρι να μεταφερθεί η δραστηριότητα στο κολυμβητήριο του Ομίλου (λεπτομέρειες στο κεφάλαιο της Γυναικείας ομάδας).

1986

H ανδρική ομάδα πετυχαίνει έναν σημαντικό στόχο καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας με την εξής σύνθεση: Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Δάρρας, Διονύσης Πρωτοπαπάς, Κώστας Πρωτοπαπάς, Κώστας Δήμου, Χρήστος Δήμου, Βαγγέλης Ρούπακας, Άκης Κακαρνάκης, Κώστας Σακαλής, Κώστας Σπηλιόπουλος, Άκης Τσαταλιός. Προπονητής Γιάννης Γιαννουρής, Έφορος Πέτρος Χατζηκώστας.

Εκτός όμως από την επιτυχία της ομάδας στο Πρωτάθλημα, το ίδιο συμβαίνει και στο Κύπελλο Ελλάδας που το χάνει στον τελικό αγώνα με τη Γλυφάδα (4-5), η οποία την ίδια χρονιά στέφεται και Πρωταθλήτρια. Το γεγονός αυτό δίνει το δικαίωμα στην ομάδα μας, ως φιναλίστ του Κυπέλλου, να λάβει μέρος στο Κύπελλο Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στον Α’ γύρο (μετά την Duisburg) και την 3η θέση στον Β΄ γύρο (μετά την Mornar Split) και την Pescara.

Την ίδια χρονιά η ομάδα Νέων αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας. Καλούνται, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, 5 αθλητές της στην Εθνική μας ομάδα, οι Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Δάρρας, Βαγγέλης Ρούπακας, Κώστας Πρωτοπαπάς και Άκης Κακαρνάκης.

1987

Επαναλαμβάνεται ακριβώς η ίδια εικόνα του περασμένου χρόνου : η ομάδα καταλαμβάνει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα και την Β΄ θέση στο Κύπελλο με τον αντίπαλο, τον Α.Ν.Ο.Γλυφάδας (7-10).

Συμμετέχει και πάλι στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, όπου αποκλείεται στη Β΄ φάση από την ισχυρή Ισπανική Catalunya, έχοντας στη σύνθεσή της τους Νίκο Δάρρα, Γιώργο Μαυρωτά, Βαγγέλη Ρούπακα, Δημήτρη Μαυρωτά, Ρωμύλο Μάρα, Νίκο Μάρα, Διονύση Πρωτοπαπά, Κώστα Δήμου, Χρήστο Δήμου, Τάσο Τσικάρη, Κώστα Πρωτοπαπά, Άκη Κακαρνάκη, Άκη Τσαταλιό και Σταμάτη Χέλμη. Προπονητής ο Γιάννης Γιαννουρής, έφορος ο Δημήτρης Αμουργιανός.

1988

H ανδρική ομάδα καταλαμβάνει την 4η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και τη Β’ θέση στο Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Εθνικό Πειραιώς (6-8), ενώ στο Κύπελλο Ευρώπης αποκλείεται στη Β’ φάση από την ιταλική Arenzano έχοντας στη σύνθεσή της τους Νίκο Δάρρα, Τάσο Κοτζιά, Γιώργο Ψύχο, Γιάννη Γκαρός, Άκη Τσαταλιό, Διονύση Πρωτοπαπά, Κώστα Πρωτοπαπά, Τεό Λοράντο, Κώστα Δήμου, Χρήστο Δήμου και Νίκο Μάρα. Προπονητής ο Γιάννης Γιαννουρής και έφορος ο Σωτήρης Αντωνιάδης. Η χρονιά ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (2η συμμετοχή).

1989

Επαναλαμβάνονται για την ανδρική ομάδα ακριβώς τα αποτελέσματα του προηγούμενου χρόνου. 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδας, μετά από συναρπαστικό αγώνα με τον Α.Ν.Ο.Γλυφάδας με ισόπαλο αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια (7-7) και ήττα στην παράταση (10-8) και αποκλεισμό από την τελική φάση του Κυπέλλου Ευρώπης, από τη Dynamo Moscow (6-5 και 4-15).

Η σύνθεση της ομάδας: Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Δάρρας, Διονύσης Δάρρας, Βαγγέλης Ρούπακας, Άκης Κακαρνάκης, Χρήστος Δήμου, Κώστας Δήμου, Διονύσης Πρωτοπαπάς, Κώστας Πρωτοπαπάς, Νίκος Μάρας, Άκης Τσαταλιός, Παύλος Τζελάτης, Γιάννης Αναγνώστου και Τεό Λοράντος. Προπονητής ο Γιάννης Γιαννουρής και έφορος ο Σωτήρης Αντωνιάδης

1990

Η ανδρική ομάδα καταλαμβάνει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στα play offs (είχε τερματίσει 6η στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ισοβαθμώντας με τον Α.Ν.Ο. Γλυφάδας και χάνοντας τον τίτλο με διαφορά νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια).

Συμμετέχει ακόμα στο Μεσογειακό Κύπελλο, στη Σμύρνη Τουρκίας, όπου καταλαμβάνει την 2η θέση έχοντας στη σύνθεσή της τους Γιώργο Μαυρωτά, Νίκο Δάρρα, Βαγγέλη Ρούπακα, Διονύσης Πρωτοπαπά, Άκη Κακαρνάκη, Κώστα Πρωτοπαπά, Γιώργο Γεωργογιαννάκη, Γιώργο Ψύχο, Άκη Τσαταλιό, Κώστα Σακαλή, Κώστα Δήμου, Χρήστο Δήμου, Νίκο Μάρα, Τεό Λοράντο, Βασίλη Μπέη, Γιάννη Γκαρός, Ρωμύλο Μάρα, Τάσο Κοτζιά, Γιώργο Ρέππα και Αλέξανδρο Μανουσάκη. Προπονητής ο Γιάννης Γιαννουρής και έφορος ο Πολύβιος Αφρουδάκης

1991

Eίναι η χρονιά που όλοι στο τμήμα και στον Όμιλο περίμεναν 11 ολόκληρα χρόνια με υπομονή, μεθοδική και σκληρή δουλειά. Μετά τη μεγάλη άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία έρχεται η ώρα του θριάμβου και της κατάκτησης του πρωταθλήματος στους Άνδρες (και τις Γυναίκες, λεπτομέρειες στο κεφάλαιο με το χρονικό της γυναικείας ομάδας). Ο τίτλος του Πρωταθλητή Ελλάδας έφερε την ομάδα μας μαζί με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου προκρίνεται στους 8 της διοργάνωσης.

Συντελεστές της επίτευξης του μεγάλου αυτού στόχου ήταν οι : Γιώργος Μαυρωτάς, Νίκος Δάρρας, Βαγγέλης Ρούπακας, Διονύσης Πρωτοπαπάς, Χρήστος Δήμου, Κώστας Πρωτοπαπάς, Κώστας Δήμου, Άκης Κακαρνάκης, Τεό Λοράντος, Άκης Τσαταλιός, Γιώργος Ψύχος, Γιώργος Ρέππας και Αλέξανδρος Μανουσάκης.

Προπονητής, και συντονιστής όλων ομάδων του Τμήματος, ο Γιάννης Γιαννουρής και έφορος του τμήματος ο Πολύβιος Αφρουδάκης. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του τμήματος ο Γιάννης Γιαννουρής. Προορισμός του η Ιταλία και η ομάδα της Πεσκάρα, με την οποία την επόμενη χρονιά κατακτά το Κύπελλο Ιταλίας.

1992

Οπως συνήθως γίνεται μετά από μια μεγάλη επιτυχία, έρχεται η … ανάπαυση του πολεμιστή και 3η θέση στο πρωτάθλημα με τους Γιώργο Μαυρωτά, Βαγγέλη Ρούπακα, Κώστα Πρωτοπαπά, Γιώργο Ψύχο, Άκη Τσαταλιό, Τεό Λοράντο, Κώστα Δήμου, Χρήστο Δήμου, Γιώργο Ρέππα, Νίκο Μάρα, Γιώργο Αφρουδάκη, Γιώργο Μουριάδη, Φοίβο Στρουγγάρη, Τέλη Τουριόγλου, Γιώργο Χριστόπουλο, Αντώνη Κουτσογιάννη, Αναστάσιο Μαυροειδή και Δημήτρη Μάζη. Τη θέση του προπονητή αναλαμβάνει ο Ιταλός Lino Repetto, πρώην εθνικός προπονητής της Χώρας μας (1986-1987), ενώ έφορος συνεχίζει να είναι ο Πολύβιος Αφρουδάκης.

Την ίδια χρονιά όμως η εφηβική μας ομάδα κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία της με προπονητή τον πρώην παίκτη της ανδρικής μας ομάδας Δημήτρη Μαυρωτά.

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο LEN TROPHY η ομάδα μας περνά στη Β’ φάση της διοργάνωσης και αποκλείεται. Η χρονιά ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά (3η συμμετοχή) και του Τεό Λοράντου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

1993

H ανδρική ομάδα κατακτά τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και περνά στη Β’ φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου LEN TROPHY, όπου αποκλείεται έχοντας στη σύνθεσή της τους ίδιους παίκτες με την ομάδα της προηγούμενης χρονιάς. Η παιδική μας ομάδα κατακτά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της, ενώ καλούνται στην Εθνική ομάδα Ανδρών οι Γιώργος Μαυρωτάς, Τεό Λοράντος και Γιώργος Ψύχος. Στην εφορία του τμήματος τον Πολύβιο Αφρουδάκη, επί των ημερών του οποίου η ανδρική ομάδα κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, διαδέχεται ο Γιώργος Πετσάλης, αντιπρόεδρος του Ομίλου.

1993-4

Τη χρονιά αυτή, ΟΛΕΣ οι ομάδες του τμήματος πετυχαίνουν και καταλαμβάνουν θέση στην 3άδα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων τους και πέντε (5) από αυτές ανακηρύσσονται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  • Ομάδα Ανδρών με προπονητή τον Josep Brasco Cata : 3η θέση
  • Ομάδα Νέων με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρωτά : 3η θέση
  • Ομάδα Εφήβων με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρωτά : 1η θέση
  • Ομάδα Παίδων Α’ με προπονητή τον Κώστα Πρωτοπαπά : 1η θέση
  • Ομάδα Παίδων Β’ με προπονητή τον Κώστα Δήμου : 3η θέση
  • Ομάδα Παμπαίδων με προπονητή τον Κώστα Δήμου : θέση
  • (Τα υπόλοιπα 3 πρωταθλήματα τα κατέκτησαν οι ομάδες Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, λεπτομέρειες στο κεφάλαιο του Γυναικείου πόλο)/li>

Συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας του τμήματος, εκτός από τους άξιους παίκτες της ομάδας, οι προπονητές με επικεφαλής τον Ισπανό Josep Brasco Cata, που είχε διαδεχθεί στην αρχή της περιόδου τον Lino Repetto, και ο δραστήριος έφορος Γιώργος Πετσάλης.

Η χρονιά ολοκληρώνεται με την κλήση στην Εθνική ομάδα (με προπονητή τον Γιάννη Γιαννουρή) του Γιώργου Αφρουδάκη, σε ηλικία 17 ετών, μαζί με τους Γιώργο Μαυρωτά, Τεό Λοράντο και Γιώργο Ψύχο και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης (7η θέση).

1994-5

H ανδρική ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και φθάνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ν.Ο.Πατρών (12-13) έχοντας στη σύνθεσή της τους Γιώργο Ρέππα, Γιώργο Αφρουδάκη, Γιώργο Μουριάδη Αντώνη Κουτσογιάννη, Γιώργο Μαυρωτά, Κώστα Πρωτοπαπά, Δημήτρη Μάζη, Γιώργο Ψύχο, Άκη Τσαταλιό, Τεό Λοράντο, Κώστα Δήμου, Χρήστο Δήμου, Διονύση Σταθόπουλο και Σπύρο Μπουλουγουρά.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Josep Brasco Cata και έφορος ο Νίκος Κλιμάκης που διαδέχεται τον Γιώργο Πετσάλη. Η εφηβική ομάδα κατακτά κι πάλι το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία της με προπονητή τον Βαγγέλη Ρούπακα, ενώ καλούνται στην Εθνική ομάδα Ανδρών οι Γιώργος Μαυρωτάς, Τεό Λοράντος, Γιώργος Αφρουδάκης και Γιώργος Ψύχος.

1995-6

Είναι η χρονιά του Κυπέλλου Ελλάδας και η επιστροφή, στην αρχή της περιόδου, στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Γιαννουρή, μετά από ένα χρόνο παραμονής στη θέση του Εθνικού προπονητή. Η ομάδα το κατακτά πανηγυρικά νικώντας στον τελικό τον Ν.Ο.Πατρών με 11-8, ενώ στο Πρωτάθλημα καταλαμβάνει την 2η θέση έχοντας στη σύνθεσή της τους Γιώργο Μαυρωτά, Τεό Λοράντο, Γιώργο Ψύχο, Γιώργο Αφρουδάκη, Γιώργο Ρέππα, Δημήτρη Μάζη, Petar Trbojevic, Τόνυ Κουτσογιάννη, Βασίλη Λαμπάτο, Δημήτρη Σταθόπουλο, Ζάχο Αφρουδάκη, Δημήτρη Τσίκλο, Σπύρο Μπουλουγουρά, Βασίλη Δρακάτο, Νίκο Καφετζόπουλο, Τζώρτζη Μουριάδη, Μανώλη Σιγάλα και Μιχάλη Τσουκάτο. Προπονητής ο Γιάννης Γιαννουρής και έφοροι οι Γιάννης Σακέλλης και Πολύβιος Αφρουδάκης.

Εκτός όμως από το Κύπελλο Ελλάδας, η ομάδα κατακτά και το Super Cup. Η χρονιά ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των Γιώργου Μαυρωτά (4η συμμετοχή), Γιώργου Αφρουδάκη, Τεό Λοράντου και Γιώργου Ψύχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

1996-7

H Ανδρική ομάδα κατακτά το Κύπελλο Ευρώπης ! Τα όνειρα και οι προσδοκίες όλων των ανθρώπων του τμήματος και του Ν.Ο.Β. επαληθεύονται με τρόπο θαυμαστό προβάλλοντας και τιμώντας όχι μόνο τον ίδιο τον Όμιλο και τη Βουλιαγμένη, αλλά και την Ελλάδα σε ολόκληρη την αθλητική Ευρώπη. Η χρυσή χρονιά κλείνει μ’ έναν ακόμα θρίαμβο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία της, που η ομάδα στεφόταν πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας : Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αφρουδάκης, Τεό Λοράντος, Γιώργος Ρέππας, Γιώργος Ψύχος, Δημήτρης Μάζης, Τόνυ Κουτσογιάννης, Petar Trbojevic, Σπύρος Μπουλουγουράς, Ζάχος Αφρουδάκης, Νίκος Καφετζόπουλος, Διονύσης Σταθόπουλος, Δημήτρης Τσίκλος, Μιχάλης Τσουκάτος, Μανώλης Σιγάλας. Προπονητής της ομάδας ο Γιάννης Γιαννουρής, με συνεργάτη τον Δημήτρη Μαυρωτά και έφορο τον Πολύβιο Αφρουδάκη.

1997-8

H λαμπρή πορεία της ομάδας συνεχίζεται με την κατάκτηση, για 3η φορά, του Πρωταθλήματος Ελλάδας της Α1 κατηγορίας. Η σύνθεση της ομάδας: Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας, Τεό Λοράντος, Δημήτρης Μάζης, Petar Trbojevic, Τόνυ Κουτσογιάννης, Βασίλης Λαμπάτος, Διονύσης Σταθόπουλος, Νίκος Καφετζόπουλος, Γιώργος Μουριάδης, Δημήτρης Τσίκλος, Σπύρος Μπουλουγουράς και Ζάχος Αφρουδάκης. Προπονητής ο Γιάννης Γιαννουρής και έφορος ο Πολύβιος Αφρουδάκης.

Την ίδια χρονιά η ομάδα των Νέων, με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρωτά, πιστή στην παράδοση που θέλει τον Όμιλο δυνατό και ανίκητο στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, κατακτά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα την Α’ θέση.

1998-9

H ομάδα καταλαμβάνει τη2η θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας της Α1 κατηγορίας, μετά από επεισοδιακό αγώνα στον τελικό των play offs με τον Ολυμπιακό (4-5) στο κολυμβητήριο του Ομίλου.

Αν όμως το πρωτάθλημα χάθηκε με άδικο τρόπο, το Κύπελλο Ελλάδας ήρθε στη Βουλιαγμένη. Η ομάδα μας νίκησε στον τελικό τον Ολυμπιακό με 8-7 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων, με νίκες επί της Ιταλικής Pescara, της Γιουγκοσλαβικής Becej και της Ουγγρικής Vazutas, η ομάδα περνά στους 8 της διοργάνωσης, όπου αποκλείεται.

Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου (Οκτώβριος 1998) ο Πολύβιος Αφρουδάκης, πετυχημένος έφορος του τμήματος, αποχωρεί και διαδέχεται ο Νίκος Κλιμάκης, μέλος μας και έφορος των μικρότερων ηλικιακά ομάδων, με συνεργάτη τον Σάββα Μέγγουλα, επίσης μέλος μας και έφορο των μικρότερων ομάδων.

1999-00

H ομάδα καταλαμβάνει τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα, στον οποίο ηττήθηκε μετά από τις παρατάσεις, στον “αιφνίδιο θάνατο”. Προπονητής είναι πάντα ο Γιάννης Γιαννουρής με συνεργάτη τον Δημήτρη Μαυρωτά.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του τμήματος ο Γιάννης Γιαννουρής αναλαμβάνοντας Διευθυντική θέση στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Τον διαδέχεται ο Βαγγέλης Ρούπακας, παλαιό επίλεκτο μέλος της ανδρικής ομάδας, πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας, ενώ έφορος συνεχίζει ο Νίκος Κλιμάκης.

Η Εφηβική ομάδα, με προπονητή τον Δημήτρη Μαυρωτά, κατακτά την Α’ θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η χρονιά κλείνει με τη συμμετοχή των Γιώργου Μαυρωτά, Τεό Λοράντου, Γιώργου Ρέππα, Γιώργου Αφρουδάκη και Δημήτρη Μάζη στην Ολυμπιάδα του Sydney. Για τον Τεό Λοράντο αυτή είναι η 3η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για το Γιώργο Μαυρωτά η 5η, ένα ρεκόρ αξεπέραστο για τα ελληνικά δεδομένα ! (το οποίο θα ισοφαρίσει αργότερα ο Γιώργος Αφρουδάκης).

2000-1

Χρονιά της “παρ’ ολίγον” κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου LEN TROPHY. Η ομάδα έφθασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης νικώντας στον πρώτο αγώνα την Ιταλική Brescia στην έδρα της με 6-7 αλλά χάνοντας στον επαναληπτικό αγώνα, μετά τις παρατάσεις, στον “ξαφνικό θάνατο” με 7-9.

Στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας καταλαμβάνει και πάλι τη 2η θέση, πίσω από τον Ολυμπιακό, μετά από 3 αγώνες στα play offs, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδας συμμετέχει στον τελικό με αντίπαλο, για μια ακόμα φορά, την ομάδα του Ολυμπιακού (7-9).

Η σύνθεση της ομάδας : Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας, Τεό Λοράντος, Δημήτρης Μάζης, Νίκος Καφετζόπουλος, Γιώργος Μουριάδης, Σπύρος Μπουλουγουράς, Gavin Arroyo, Γιάννης Κατρουζανάκης, Τόνυ Κουτσογιάννης, Δημήτρης Τσίκλος και Ζάχος Αφρουδάκης. Προπονητής ο Βαγγέλης Ρούπακας και έφορος ο Νίκος Κλιμάκης.

Η ομάδα των Εφήβων κρατά ψηλά τη σημαία του Ομίλου κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία της νικώντας στον τελικό αγώνα της διοργάνωσης τον Εθνικό Πειραιά με 7-5.

2001-2

Σημαδεύεται από την τραγική απώλεια του Άκη Τσαταλιού. Επίλεκτος παίκτης της ανδρικής ομάδας (1986-1995), προπονητής των τμημάτων υποδομής (κορίτσια) και προπονητής της ομάδας Γυναικών τα τελευταία 7 χρόνια, ο Άκης έσβησε ξαφνικά στις 10 Μαρτίου, το μεσημέρι, στη διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας του με τον Εθνικό Πειραιά.

Στον αγωνιστικό τομέα η ανδρική ομάδα καταλαμβάνει, για πολλοστή φορά, τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1. Στο Κύπελλο Ελλάδας βρίσκεται ξανά στην τελική φάση με αντίπαλο, και πάλι, τον Ολυμπιακό. Αποτέλεσμα, ήττα με ένα γκολ διαφορά (9-10), ενώ στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης η ομάδα περνάει στους 4 της διοργάνωσης, όπου αποκλείεται από την ουγγρική Vasas.

Η σύνθεση της ομάδας: Γιώργος Μαυρωτάς, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας, Τεό Λοράντος, Δημήτρης Μάζης, Petre Santa, Gavin Arroyo, Τόνυ Κουτσογιάννης, Δημήτρης Τσίκλος, Νίκος Καφετζόπουλος, Γιάννης Αυγουστιανάκης, Άγγελος Αγγελίδης, Στέλιος Πρωτονοτάριος, Δημήτρης Μιτελούδης, Ζάχος Αφρουδάκης και Ανδρέας Παπαδημητρακόπουλος. Προπονητής ο Βαγγέλης Ρούπακας και έφορος ο Νίκος Κλιμάκης.

Η αγωνιστική περίοδος κλείνει με την αποχώρηση από την ενεργό δράση του διεθνή πολίστα, με πέντε (5) ολυμπιακές συμμετοχές, και αρχηγού της ομάδας του Ν.Ο.Β. και της Εθνικής Γιώργου Μαυρωτά. Είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του και συμμετείχε στην ανδρική ομάδα το 1981, σε ηλικία 16 χρονών. Είκοσι ένα (21) ολόκληρα χρόνια ήταν παρών και πρωταγωνιστής όλων των επιτυχιών της και ποτέ δεν έπαψε να αισθάνεται και να είναι κομμάτι του Ομίλου.

2002-3

H ιστορία και η 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 επαναλαμβάνεται, με την ομάδα του Ολυμπιακού να αποτελεί τον “αιώνιο” αντίπαλό μας. Στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ο αποκλεισμός της ομάδας μας ήρθε στην προημιτελική φάση από την πανίσχυρη Ιταλική Posillipo, μετά από τις παρατάσεις, στον “αιφνίδιο θάνατο”.

Η σύνθεση της ομάδας: Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας, Τεό Λοράντος, Δημήτρης Μάζης, Petre Santa, Χρήστος Αφρουδάκης, Gavin Arroyo, Γιώργος Χατζηδάκης, Τόνυ Κουτσογιάννης, Γιώργος Κατσούνης, Δημήτρης Τσίκλος, Γιάννης Αυγουστιανάκης, Άγγελος Αγγελίδης, Δημήτρης Μιτελούδης, Στέλιος Πρωτονοτάριος, Ευάγγελος Δουδέσης και Ζάχος Αφρουδάκης. Προπονητής ο Βαγγέλης Ρούπακας και έφορος ο Σάββας Μέγγουλας.

2003-4

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας συμμετέχουν από την Ανδρική ομάδα του Ομίλου οι: Γιώργος Αφρουδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Δημήτρης Μάζης, Γιώργος Ρέππας και Petre Santa και κατακτούν την 4η θέση.

Στον αγωνιστικό τομέα η ομάδα κατακτά τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας έχοντας στη σύνθεσή της τους Γιώργο Αφρουδάκη, Γιώργο Ρέππα, Δημήτρη Μάζη, Τεό Λοράντο, Petre Santa, Χρήστο Αφρουδάκη, Γιώργο Κατσαούνη, Δημήτρη Τσίκλο, Gavin Arroyo, Γιώργο Χατζηδάκη, Τόνυ Κουτσογιάννη, Άγγελο Αγγελίδη, Δημήτρη Μιτελούδη, Στέλιο Πρωτονοτάριο, Ευάγγελο Δουδέση και Ζάχο Αφρουδάκη.

Στο LEN Trophy, μετά από μια λαμπρή πορεία, φθάνει στον τελικό της διοργάνωσης αλλά ηττάται αό την Μπαρτσελόνα.

Στο τέλος της χρονιάς τον επί 4ετία προπονητή Βαγγέλη Ρούπακα, διαδέχεται ο Σέρβος τεχνικός Dejan Jovovic ενώ αποχωρούν από την ομάδα οι βασικοί αθλητές της Γιώργος Αφρουδάκης, Γιώργος Ρέππας, Δημήτρης Μάζης και Χρήστος Αφρουδάκης. Ο κύκλος της μεγάλης ομάδας πόλο του Ομίλου, που πρωταγωνιστούσε από το 1996, έχει κλείσει.

2004-5

Η ομάδα παρουσιάζεται χωρίς τα 4 βασικά της στελέχη, που επέλεξαν άλλους προορισμούς, με συνέπεια ν’ αποδυναμωθεί σημαντικά. Έτσι στο Πρωτάθλημα της Α1 η ομάδα, ύστερα από πολλά χρόνια, μένει έξω από την 3άδα και καταλαμβάνει την 8η θέση έχοντας στη σύνθεσή της πολλούς, νέους σε ηλικία, αθλητές.

Αποτελείται από τους Τεό Λοράντο, Jeff Powers, Δημήτρη Μιτελούδη, Γιώργο Χατζηδάκη, Στέλιο Πρωτονοτάριο, Ελμισιάν Αρτίν, Γιώργο Κατσαούνη, Δημήτρη Τσίκλο, Ζάχο Αφρουδάκη, Τόνυ Κουτσογιάννη, Άγγελο Αγγελίδη, Ευάγγελο Δουδέση και Κώστα Τσαλκάνη. Προπονητής ο Dejan Jovovic και έφορος ο Λάζαρος Αντωνιάδης.

Στο τέλος της περιόδου αποχωρούν από την ομάδα και οι Τεό Λοράντος και Τόνυ Κουτσογιάννης.

2005-6

Αναλαμβάνει προπονητής ο Δημήτρης Μαυρωτάς, παλαιός παίκτης της ομάδας και για αρκετά χρόνια προπονητής των μικρών ηλικιακά ομάδων του Ομίλου (με σημαντικές επιτυχίες και κατάκτηση πρωταθλημάτων), ο οποίος και αναλαμβάνει το έργο της ανασυγκρότησής της.

Παρ’όλα αυτά το τέλος του πρωταθλήματος τους βρίσκει στην 6η θέση. Η σύνθεσή : Άγγελος Αγγελίδης, Στέλιος Πρωτονοτάριος, Δημήτρης Μιτελούδης, Νίκος Καφετζόπουλος, Φάνης Τίγκας, Ευάγγελος Δουδέσης, Δημήτρης Τσίκλος, Κώστας Τσαλκάνης, Gerben Silvis, Γιώργος Χατζηδάκης, Γιώργος Κατσαούνης, Ζάχος Αφρουδάκης και Βασίλης Εμμανουηλίδης. Έφορος ο Λάζαρος Αντωνιάδης.

2006-7

H oμάδα, αν και … νεανική, συνεχίζει να “σκαρφαλώνει” στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της Α1, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στηριγμένη στους Στέλιο Πρωτονοτάριο, Κώστα Τσαλκάνη, Γιώργο Χατζηδάκη, Δημήτρη Μιτελούδη, Γιώργο Κατσαούνη, Δημήτρη Τσίκλο, Βασίλη Εμμανουηλίδη, Milan Ticic, Άγγελο Αγγελίδη, Κώστα Μπουρνάζο, Γιάννη Σαλπέα, Πάρη Χατζηγούλα, Ευάγγελο Δουδέση, Διονύση Καρούντζο και Δημήτρη Λέντζο. Προπονητής ο Δημήτρης Μαυρωτά και έφορος ο Λάζαρος Αντωνιάδης.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχωρεί, μετά από πετυχημένη πορεία, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μαυρωτάς και επανέρχεται, μετά από απουσία 7 χρόνων, ο Γιάννης Γιαννουρής, ο προπονητής του Κυπέλλου Ευρώπης και των 3 Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

2007-8

Σε ένα δραματικό τελικό οι Νέοι χάνουν το χρυσό μετάλλιο στην παράταση, από τα Χανιά. Είναι, όμως, η πρώτη φορά μετά από χρόνια που ηλικιακή ομάδα του Ομίλου διεκδικεί τον τίτλο του Πρωταθλητή με αξιώσεις. Οι Έφηβοι και οι Παίδες ακολουθούν, κατακτώντας τις 2ες θέσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Η ανδρική ομάδα, με προπονητή και πάλι το Γιάννη Γιαννουρή και έφορο το Ρέννο Βελώνια, κατακτά την 5η θέση και ανανεώνει την παρουσία της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την ομάδα αποτελούν οι : Στέλιος Πρωτονοτάριος, Κώστας Τσαλκάνης, Άντρο Φρανίτσεβιτς, Δημήτρης Μιτελούδης, Γιάννης Σαλπέας, Ευάγγελος Δουδέσης, Πάρης Χατζηγούλας, Διονύσης Καρούντζος, Γιώργος Κατσαούνης, Άγγελος Αγγελίδης, Μίλαν Σάμαρτζιτς, Γιώργος Χατζηδάκης, Πέτρος Δουδέσης.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μιτελούδης βρίσκεται ανάμεσα στους εκλεκτούς της Εθνικής Ομάδας για το προ-ολυμπιακό τουρνουά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και, κυρίως, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου ο Ν.Ο.Β. έχει εκπρόσωπο για 8η συνεχόμενη φορά !

1981

Στο Αθλητικό “Πανηγύρι του Ομίλου” συμμετέχει υπό μορφή επίδειξης και για πρώτη φορά, μια Γυναικεία Ομάδα Πόλο, αποτελούμενη από αθλήτριες διαφόρων τμημάτων καθώς και παιδιά μελών. Αυτή ήταν η αρχή…

1985

Αρχίζουν συστηματικές προπονήσεις Γυναικείας ομάδας με πρωτοβουλία του Γιάννη Γιαννουρή, προπονητή της Ανδρικής ομάδας του Ομίλου.

1988

Διεξάγεται το 1ο Πρωτάθλημα Γυναικών. Αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Ρούπακας, διεθνής παίκτης της ανδρικής ομάδας και μετέπειτα προπονητής της. H ομάδα κατακτά την 2η θέση, ενώ 5 μέλη της οι Τζίνα Ρούπακα, Τέρρυ Ρούπακα, Αλεξία Καμμένου, Ελεάνα Παγουλάτου και Εβελίνα Δεληκανάκη καλούνται στην πρώτη Εθνική Ομάδα της χώρας μας. Έφορος της ομάδας ήταν ο Σωτήρης Αντωνιάδης.

1989 – 1990

H Γυναικεία ομάδα του Ομίλου κατακτά και πάλι τη 2η θέση.

1991

Φθάνει η μεγάλη στιγμή, όπου τα κορίτσια της ομάδας σηκώνουν θριαμβευτικά το κύπελλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας. Είναι η ώρα της δικαίωσης των προσπαθειών που δεν περιορίζονται στον χρονικό ορίζοντα της διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, αλλά ξεκινούν αρκετά πριν, όταν ο Γιάννης Γιαννουρής, ο Βαγγέλης Ρούπακας και ο Ανέστης Πεσματζόγλου ξεκινούσαν τη δημιουργία της ομάδας το 1985 στο κολυμβητήριο του Ζαππείου ή και παλιότερα, όταν τα μέλη του Ομίλου έβλεπαν για πρώτη φορά νεαρά κορίτσια να παίζουν ένα “ανδρικό” άθλημα, όπως ήταν μέχρι τότε το πόλο, στο “Αθλητικό Πανηγύρι” του 1981.

Ο τελικός αγώνας του Πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Εθνικό Πειραιώς, νικητή των τριών προηγουμένων πρωταθλημάτων, και η νίκη της ομάδας μας με 5-4 κρίθηκε στην παράταση και τον “ξαφνικό θάνατο”.

Όλες οι κοπέλες της ομάδας υπήρξαν φυσικά υπέροχες στη μεγάλη προσπάθειά τους για την κατάκτηση του επίζηλου τίτλου. Αξίζει όμως να αναφερθεί ξεχωριστά η καταπληκτική εμφάνιση της τερματοφύλακας της ομάδας, Τζίνας Ρούπακα, η οποία απέκρουσε 3 πέναλτι !

Οι πανάξιες αθλήτριες της ομάδας ήταν οι Ηρώ Δαμάσκου, Εβελίνα Δεληκανάκη, Λιάνα Δήμα, Νικόλ Καββαδία, Αλεξία Καμμένου, Σοφία Κουράκου, Μάνια Μπικώφ, Ελεάνα Παγουλάτου, Τέρυ Ρούπακα, Τζίνα Ρούπακα, Ευγενία Σκούντζου, Σιρένε Τσάλτα και Δέσποινα Φάρου.

Προπονητής και αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας ήταν ο Βαγγέλης Ρούπακας. Ο τίτλος της Πρωταθλήτριας Ελλάδας δίνει το δικαίωμα στην ομάδα μας να συμμετάσχει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης, όπου προκρίνεται στην τελική εξάδα της διοργάνωσης.

1992

H ομάδα μας κατακτά την 2η θέση του Πρωταθλήματος Ελλάδας, ενώ στην Εθνική Ομάδα καλούνται οι Αλεξία Καμμένου, Λιάνα Δήμα, Μάνια Μπικώφ, Τζίνα Ρούπακα και Τέρρυ Ρούπακα. Την ίδια χρονιά η Τζίνα Ρούπακα αναδεικνύεται καλύτερη τερματοφύλακας της Ευρώπης !

1993

O τίτλος της πρωταθλήτριας Ελλάδας “κατηφορίζει” για δεύτερη φορά προς τον Όμιλο. Οι Πρωταθλήτριες μας ήταν: Τέρρυ Ρούπακα, Τζίνα Ρούπακα, Αλεξία Καμμένου, Λιάνα Δήμα, Μάνια Μπικώφ, Μαρία-Στέλλα Ράδου, Τζένη Σκούντζου, Εβελίνα Δεληκανάκη, Νιόβη Μάρα, Φρύνη Ανδριανάκη, Άντυ Μελιδώνη, Μαρία Κίσκηρα, Σιρένε Τσάλτα και Σοφία Κουράκου.

Προπονητής και μεγάλος συντελεστής του θριάμβου ο Βαγγέλης Ρούπακας, ενώ έφορος της ομάδας έχει αναλάβει, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ο Σωτήρης Κακίσης, τερματοφύλακας της θρυλικής ομάδας του 1976-80. Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης η ομάδα μας προκρίνεται στην τελική φάση και κατατάσσεται 4η.

1994

H μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Πρωταθλήματος Ελλάδας επαναλαμβάνεται με θριαμβευτικό τρόπο, αφού στη διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα υφίσταται μια μόνο ήττα. Την ίδια χρονιά η ομάδα Νεανίδων ανακηρύσσεται και αυτή Πρωταθλήτρια Ελλάδος επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του Ομίλου στο χώρο του γυναικείο πόλο.

Στην προπονητική ομάδα, με αρμοδιότητα στις μικρές ηλικιακά ομάδες συμμετέχει και ο Άκης Τσαταλιός, πρώην βασικό στέλεχος της ανδρική ομάδας που, μαζί με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας, οδηγούν το τμήμα στο δρόμο των επιτυχιών. Έφορος της γυναικείας ομάδας αναλαμβάνει ο, επίσης πρώην βασικός παίκτης της ανδρικής ομάδας, Διονύσης Πρωτοπαπάς.

1995

H ομάδα, μετά από δυο συνεχή πρωταθλήματα, υποχωρεί στη 3η θέση έχοντας ως προπονητή τον Δημήτρη Μαυρωτά και έφορο τον Ανδρέα Μαρινάκη, μέλος του Δ.Σ. Την ίδια χρονιά η ομάδα Νεανίδων κατακτά και πάλι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με προπονητή τον Άκη Τσαταλιό.

1996

H ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση με προπονητή τον Ισπανό Πέπε Μπράσκο Κατά, πρώην προπονητή της ανδρικής ομάδας. Την ίδια χρονιά η ομάδα Νεανίδων κατακτά για τρίτη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, με προπονητή και πάλι τον Άκη Τσαταλιό.

1997


Προπονητής της γυναικείας ομάδας αναλαμβάνει ο Άκης Τσαταλιός, έχοντας στο ενεργητικό του τρία πρωταθλήματα με την ομάδα των Νεανίδων, και οδηγεί στην κατάκτηση του 4ου – στην ιστορίας της – Πρωταθλήματος Ελλάδας με τις Τζίνα Ρούπακα, Αλεξία Καμμένου, Λιάνα Δήμα, Τέρρυ Ρούπακα, Νιόβη Μάρα, Φρύνη Ανδριανάκη, Άντυ Μελιδώνη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Σοφία Πετσάλη, Μαρία Κίσκηρα, Γιούλη Λαρά και Ιωάννα Καρανάσιου.

Την ίδια χρονιά η ομάδα των Νεανίδων κατακτά για τέταρτη συνεχή φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Έφορος του τμήματος είναι ο Ανδρέας Μαρινάκης.

1998

H γυναικεία ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση του πρωταθλήματος, με διαφορά τερμάτων από τον Ολυμπιακό, η ομάδα Νεανίδων όμως φτάνει στην κατάκτηση του πέμπτου συνεχούς Πανελλήνιου τίτλου της, μια αξιοζήλευτη επιτυχία και ένα δείγμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο τμήμα και τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες.

Η συμμετοχή αθλητριών μας στην Εθνική Ομάδα συνεχίζεται με τις Τζίνα Ρούπακα, Αλεξία Καμμένου, Άντυ Μελιδώνη και Φρύνη Ανδριανάκη που κατακτούν την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Περθ της Αυστραλίας.

1999

H ομάδα γυναικών καταλαμβάνει και πάλι την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, με την Αυστραλέζα Σιμόν Χάνκεν στη σύνθεσή της, και η ομάδα Νεανίδων να κατακτά για πολλοστή φορά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας με προπονητή, πάντα, τον Άκη Τσαταλιό και συνεργάτη του τον Αλέξη Σταϊκόπουλο.

Στην Εθνική Ομάδα καλούνται οι Αλεξία Καμμένου, Άντυ Μελιδώνη, Σοφία Πετσάλη και Κρυσταλλία Διαμαντίδη, που συμμετέχουν στην κατάκτηση της 5ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

2000

H oμάδα αγγίζει το Ευρωπαϊκό όνειρο φθάνοντας στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου Ευρώπης LEN TRΟPHY. Στον αγώνα αυτό, που έγινε στο κολυμβητήριό μας, αντιμετώπισε την Ιταλική Gifa Palermo, από την οποία ηττήθηκε με 5-9.

Παρά την ήττα, ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη ως τώρα επιτυχία στην μέχρι τότε πορεία της ομάδας, που αποτελείτο από τις Αντιγόνη Ρουμπέση, Γιούλη Λαρά, Αλεξία Καμμένου, Τζίνα Ρούπακα, Άντυ Μελιδώνη, Άννα Χαραλαμπίδου, Σοφία Πετσάλη, Ντίνα Κουτέλη, Λήδα Κομνηνού, Βάσια Κλιμάκη, Άννυ Αγγελίδη, Φρύνη Ανδριανάκη, Ιωάννα Διαμαντίδη και Κρυσταλλία Διαμαντίδη. Προπονητής ήταν ο Άκης Τσαταλιός και έφορος ο Ανδρέας Μαρινάκης.

Στο Πρωτάθλημα Ελλάδας η ομάδα, καταπονημένη από την υπερπροσπάθειά της στην ευρωπαϊκή της πορεία, καταλαμβάνει την 3η θέση.

Μετά το τέλος του Πρωταθλήματος αποχωρούν από την ενεργό δράση οι αδελφές Τζίνα και Τέρρυ Ρούπακα, μετά από 15 περίπου χρόνια συμμετοχής και πλούσιας προσφοράς στον Όμιλο και την Εθνική μας Ομάδα. Το γυναικείο πόλο του Ομίλου χρωστά πολλά στην Τέρρυ και την Τζίνα, στην Τζίνα και την Τέρρυ (δίδυμες αδελφές), που θα συνεχίσουν να προσφέρουν αθόρυβα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ως προπονήτριες των μικρών ηλικιακά ομάδων του Ομίλου, κατακτώντας αμέτρητα πρωταθλήματα και προετοιμάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις νεαρές πολίστριες που στελεχώνουν κατά καιρούς τη Γυναικεία ομάδα του τμήματος.

2001

Η γυναικεία ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ η ομάδα των Νεανίδων κατακτά ακόμα μια φορά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου αποχωρεί από την ενεργό δράση η Αλεξία Καμμένου, διεθνής πολίστρια και βασικό μέλος της γυναικείας ομάδας από την εποχή της πρώτης εμφάνισής της, το 1986. Λίγο αργότερα θα γίνει manager της ομάδας και από το 2006 προπονήτριά της.

2002

Η χρονιά σημαδεύεται από ένα τραγικό γεγονός : ο Άκης Τσαταλιός, ο προπονητής της ομάδας που της χάρισε τόσες διακρίσεις και στιγμές θριάμβου, πέφτει λιπόθυμος κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Εθνικό για το Πρωτάθλημα, στο κολυμβητήριο του Πειραιά και, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, φεύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Η είδηση συγκλόνισε όλο τον Όμιλο καθώς και όλο τον κόσμο του ελληνικού πόλο, ιδιαιτέρως όμως τους συμπαίχτες του στην ανδρική ομάδα και τα κορίτσια στην ομάδα, που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο Άκης δεν θα είναι πια κοντά τους.

Στο Πρωτάθλημα Ελλάδας η ομάδα, με βαριά τη σκιά της απώλειας του Άκη, καταλαμβάνει την 2η θέση με υπηρεσιακό προπονητή τον Σταμάτη Χέλμη. Η ομάδα Νέων Γυναικών (πρώην Νεανίδων) κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία της, με προπονήτρια την Τζίνα Ρούπακα και Έφορο τον Ανδρέα Μαρινάκη.

Το ίδιο επίτευγμα επιτυγχάνει και η ομάδα των Νεανίδων, η οποία στέφεται Πρωταθλήτρια Ελλάδας με προπονήτριες τις Τζίνα και Τέρρυ Ρούπακα και έφορο την Κατερίνα Γκέκα. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο LEN TROPHY η ομάδα μας κατορθώνει και περνά στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπου καταλαμβάνει την 4η θέση.

2003

Το Γυναικείο Τμήμα Πόλο εκπληρώνει τις πλέον αισιόδοξες προσδοκίες του Ομίλου. Οι επιτυχίες του είναι μοναδικές και τιμούν τον Όμιλο και την Ελλάδα. Κορυφαίο επίτευγμα και λαμπρή επιτυχία, η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου LEN TROPHY, στην τελική φάση του θεσμού που διοργανώθηκε στο κολυμβητήριο του Ομίλου στις 18-20 Απριλίου.

Παράλληλα, η ομάδα μας κατακτά για 5η φορά στην Ιστορία της τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Τα χρυσά κορίτσια της ομάδας είναι οι : Άννυ Αγγελίδη, Ιωάννα Διαμαντίδη, Κρυσταλλία Διαμαντίδη, Κελίνα Κάντζου, Ντίνα Κουτέλη, Γιούλη Λαρά, Άντυ Μελιδώνη, Ανθή Μυλωνάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Σοφία Πετσάλη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Βάσω Φλωροκάπη, Φρύνη Ανδριανάκη και Άννα Χαραλαμπίδου. Προπονητής της μεγάλης επιτυχίας ο Γιώργος Κατσούλης και βοηθός του η Τζίνα Ρούπακα.

Η ομάδα των Νέων Γυναικών κατακτά και αυτή τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με Προπονήτρια την Τζίνα Ρούπακα και έφορο την Κατερίνα Γκέκα.

2004

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, 5 από τις κοπέλες της Γυναικείας ομάδας συμμετέχουν στην Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας η οποία κατακτά το αργυρό μετάλλιο : είναι οι Άντυ Μελιδώνη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Εύη Μωραϊτίδου, Γιούλη Λαρά και Ανθή Μυλωνάκη. Στο Πρωτάθλημα Ελλάδας η ομάδα καταλαμβάνει την 2η θέση με την ίδια σύνθεση και τον ίδιο προπονητή.

2005

Ο τίτλος της Πρωταθλήτριας Ελλάδας επανέρχεται θριαμβευτικά για 6η φορά στον Όμιλο.
Η ομάδα μας κατακτά το τρόπαιο, με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη, με προπονητή πλέον τον Τάσο Παπαναστασίου και συνεργάτιδα-βοηθό την Αλεξία Καμμένου. Έφορος ήταν ο Νίκος Περατινός, μέλος της ανδρικής ομάδας πόλο της περιόδου 1976-78.

Η ομάδα Νέων Γυναικών, με την καθοδήγηση της Τέρρυ Ρούπακα και τη συνεργασία της Τζίνας Ρούπακα, συνεχίζει και κατακτά για πολλοστή φορά το Πρωτάθλημα Ελλάδας στην κατηγορία της. Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο LEN TROPHY η ομάδα μας προκρίνεται στην τελική φάση, όπου καταλαμβάνει την 4η θέση.

Οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Γιούλη Λαρά, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Κελίνα Κάντζου, Αλεξάνδρα Ασημάκη και Μαρία Τσουρή είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας που κατακτά το World League, η τελική φάση του οποίου γίνεται στην Αγία Πετρούπολη.

2006

Η ομάδα κατακτά για 7η φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας με προπονητή τον Τάσο Παπαναστασίου και έφορο τον Νίκο Περατινό. Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης επαναλαμβάνεται το αποτέλεσμα της προηγούμενης χρονιάς με τη συμμετοχή στο Final Four και την κατάκτηση της 4ης θέσης. Η ομάδα των Νέων Γυναικών, πιστή στην παράδοση, κατακτά και πάλι τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας με προπονήτριες τις αδελφές Τζίνα και Τέρρυ Ρούπακα.

2007

Η θριαμβευτική πορεία του Τμήματος συνεχίζεται. Η ομάδα Γυναικών κατακτά επάξια τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδας για 3η συνεχόμενη φορά και για 8η συνολικά στην Ιστορία της ! Αυτό αποτελεί πραγματικά ένα αξιοζήλευτο και αξιοσημείωτο επίτευγμα του Ομίλου στο χώρο του Γυναικείου Πόλο.

Η σύνθεση της ομάδας: Ανθή Μυλωνάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Άντυ Μελιδώνη, Βec Rippon, Κελίνα Κάντζου, Κική Λιόση, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Σοφία Πετσάλη, Δέσποινα Χρυσικοπούλου, Ντίνα Κουτέλη, Γιούλη Λαρά, Έλενα Κούβδου και Ναυσικά Αλεξάκη. Προπονήτρια είναι, από την αρχή της περιόδου, η Αλεξία Καμμένου, διεθνής πολίστρια του Ομίλου, βοηθός προπονητή έως την προηγούμενη χρονιά, με συνεργάτιδες τις Τζίνα και Τέρρυ Ρούπακα και έφορο τον Νίκο Περατινό.

Η ενίσχυση της Εθνικής μας Ομάδας συνεχίζεται, καθώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (στη Μελβούρνη) συμμετέχουν οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Γιούλη Λαρά, Κατερίνα Οικονομοπούλου, Κελίνα Κάντζου, Κική Λιόση και Έλενα Κούβδου, ενώ στις προετοιμασίες συμμετέχουν και οι Ντίνα Κουτέλη, Δέσποινα Χρυσικοπούλου και Χριστίνα Τσουκαλά.

2008

Οι κοπέλες δεν καταφέρνουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και μένουν οριακά στη 2η θέση, πίσω από τη Γλυφάδα.

Στο Champions Cup, όμως, πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και αφού αποκλείουν στα προημιτελικά την Ουγγρική Χόνβεντ (με νίκη-πρόκριση στον επαναληπτικό της Βουδαπέστης) και στον ημιτελικό του Final Four, επί ιταλικού εδάφους, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φιορεντίνα, διεκδικούν στα ίσια τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο.

Δυστυχώς, δεν τα καταφέρνουν, καθώς ηττώνται στην παράταση με ένα γκολ, από τη διοργανώτρια (και 6 φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τελευταία 8 χρόνια) Οριτζόντε Κατάνια. Έχουν, όμως, πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας τους στο θεσμό.

Η χρονιά ολοκληρώνεται με την παρουσία 6 αθλητριών στην Ολυμπιακή Ομάδα καθώς οι Χριστίνα Τσουκαλά, Κική Λιόση, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου και Γιούλη Λαρά εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα στο Πεκίνο.

Οι κοπέλες που πλαισίωσαν τις 6 διεθνείς, την περίοδο 2007/8, ήταν οι Ανθή Μυλωνάκη, Άντυ Μελιδώνη, Ναυσικά Αλεξάκη, Κελίνα Κάντζου, Δέσποινα Χρυσικοπούλου, Ντίνα Κουτέλη και Έλενα Κούβδου. Προπονήτρια της ομάδας η Αλεξία Καμμένου, με συνεργάτιδα την Τζίνα Ρούπακα και έφορο το Νίκο Περατινό.

Τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται 21 χρόνια Ελληνικών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, στη διάρκεια των οποίων το Γυναικείο Πόλο του Ομίλου κατέκτησε:

  • Οκτώ (8) πρωταθλήματα στις Γυναίκες.
  • Δέκα τέσσερα (14) πρωταθλήματα στις Νεάνιδες και Νέες Γυναίκες (μετονομασία των Νεανίδων το 2001).
  • Έξι (6) πρωταθλήματα στις Κορασίδες.

Μια εκπληκτική συγκομιδή χρυσών μεταλλίων, που κατατάσσει τον Όμιλό μας στην κορυφή του Ελληνικού Γυναικείου Πόλο, το οποίο εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας στο διεθνές στερέωμα κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο LEN TROPHY. Μια λαμπρή πορεία, που βασίζεται στη γόνιμη και δημιουργική δουλειά των ανθρώπων του τμήματος και ιδιαίτερα των τεχνικών στις ομάδες υποδομής, που δίνει αισιοδοξία και προοπτική μεγάλων επιτυχιών και στο μέλλον.

Ομάδα Υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

  1. Παναγιώτης Τζωρτζάτος
  2. Αριστείδης Χαλυβόπουλος
  3. Σεμίρ Σπάχιτς
  4. Ευστάθιος Καλογερόπουλος
  5. Ανδρέας Αλμύρας
  6. Nemanja Ubovic
  7. Νικόλαος Παπασηφάκης
  8. Dylan Woodhead
  9. Νικόλας Καστρινάκης
  10. Μάριος Καπότσης
  11. Νίκος Κουρούβανης
  12. Θωμάς Κωνσταντόπουλος
  13. Εμμανουήλ Ανδρεάδης

Και οι: Αλευράς Νικόλαος, Μπέλεσης Κωνσταντίνος, Χατζής Δημήτρης, Δαμδημόπουλος Παναγιώτης, Δρίτσας Βασίλειος, Γιαννάτος Νικόλαος, Καραγιάννης Ευστάθιος, Καστρινάκης Αθανάσιος, Λεγάκης Ελευθέριος, Λεβαντής Χρήστος, Σαπουνάκης Αναστάσιος, Σπηλιόπουλος Γεράσιμος, οι οποίοι υποστηρίζουν την ομάδα προερχόμενοι από τις αναπτυξιακές ομάδες του Ν.Ο.Β.

Προπονητής

Vladimir Vujasinovic

Ο Σέρβος προπονητής έχει γεννηθεί στις 14 Αυγούστου του 1973 και υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών, καθώς ήταν ικανός να προσφέρει σε όλες τις θέσεις, αφήνοντας ιστορία με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, μετέπειτα Σερβίας & Μαυροβουνίου και ύστερα Σερβίας, μετρώντας 341 παιχνίδια και 391 γκολ για τη χώρα του, ενώ αποτέλεσε και αρχηγός για πολλά έτη.Ο νέος τεχνικός της ομάδας ανδρών του Ν.Ο.Β. ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Παρτίζαν το 2013 και οδήγησε τη σερβική ομάδα σε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα, ενώ μαζί έφθασαν δύο φορές στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του ήταν η νεότερη σε μέσο όρο ηλικίας στη διοργάνωση.

Συνεργάτης

Γιώργος Χατζηδάκης

Τερματοφύλακας

Ημ. Γέννησης: 11/05/1991

#1 Παναγιώτης Τζωρτζάτος

Ο έμπειρος τερματοφύλακας, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, συνεχίζει για 5η διαδοχική σεζόν να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια του ΝΟΒ. Μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί για τον Εθνικό Πειραιά, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, ενώ έχει συμμετοχές και με την Εθνική Ανδρών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 20/03/2002

#2 Αριστείδης Χαλυβόπουλος

Ακόμα έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή με τις ηλικιακές Εθνικές ομάδες, διαθέτει στο δυναμικό της η Ανδρική ομάδα του ΝΟΒ. Ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος αποκτήθηκε πριν 2 σεζόν (2020) από την Βουλιαγμένη, προερχόμενος από την ομάδα του Ολυμπιακού και μάλιστα πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής Νέων ανδρών με τον ΝΟΒ. Ο 20χρονος περιφερειακός κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018, ενώ μεταγενέστερα βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου με την Εθνική Νέων Ανδρών (2018-2019). Αναμφίβολα, στα 4 χρόνια που θα «εκτείσει» στον ΝΟΒ, ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος αναμένεται να ξετυλίξει ακόμα περισσότερο το ταλέντο του.

Φουνταριστός

Ημ. Γέννησης: 2005

# 3 Σεμίρ Σπάχιτς

Γεννημένος  και μεγαλωμένος στα Χανιά, όπου την περασμένη χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ν.Ο. Χανίων, στην κατηγορία των Νέων Ανδρών. Αγωνίζεται τόσο στη θέση του φουνταριστού, όσο και ως αμυντικός ενώ έχει αποτελέσει μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων (δευτεραθλητής Ευρώπης 2021) και Νέων Ανδρών.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 28/06/2001

#4 Ευστάθιος Καλογερόπουλος

Προερχόμενος από τις ακαδημίες του ΝΟΒ και συνεχίζοντας την παράδοση της Βουλιαγμένης στο να διοχετεύει με αθλητές της τις Εθνικές ομάδες, ο νεαρός περιφερειακός, Στάθης Καλογερόπουλος, έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2 φορές! Το 2018 με την Εθνική Εφήβων και ξανά το 2019 με τους Νέους Άνδρες. Επίσης, έχει κατακτήσει και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2018 (Εθνική Νέων Ανδρών). Η πορεία του διαγράφεται ακόμα λαμπρότερη, συνεχίζοντας την δυναμική ενίσχυση της Ανδρικής ομάδα του ΝΟΒ, αποτελώντας πλεόν και μέλος της Εθνικής Ομάδας (Ανδρών).

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 09/01/2004

#5 Ανδρέας Αλμύρας

Ο Ανδρέας Αλμύρας αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού και έχει γεννηθεί το 2004, ενώ το προπερσινό καλοκαίρι αποτέλεσε αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, στην πορεία προς την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε την καριέρα του στην Πάτρα και έχει αγωνιστεί επίσης με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Υδραϊκού στην Α1 ανδρών.

Φουνταριστός

Έτος. Γέννησης: 1991

#6 Nemanja Ubovic

O Nemanja Ubovic προέρχεται από τη Σερβία, όντας μέλος της Εθνικής της ομάδας συμμετέχοντας στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Σέρβος διεθνής έχει τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς και επιτυχημένες θητείες στα κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου. Συγκεκριμένα, ο Νεμάνια Ούμποβιτς έχει φορέσει το σκουφάκι της Μπαρτσελονέτα και της Σαμπαντέλ στην Ισπανία, της Μπρέσια στην Ιταλία, ενώ στην Ουγγαρία αγωνίστηκε αρχικά για την OSC και εν συνεχεία “μετακόμισε” στην Φερεντσβάρος, όπου έπαιξε τα 2 τελευταία χρόνια.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 01/04/1998

#7 Νικόλαος Παπασηφάκης

Ο Νικόλας Παπασηφάκης έχει γεννηθεί το 1998 και αγωνίζεται ως περιφερειακός . Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, ο Παπασηφάκης έχει ξεκινήσει την καριέρα του στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων και εν συνεχεία έπαιξε για τον ΑΝΟ Γλυφάδας, τον Υδραϊκό και τον ΓΣ Περιστερίου.

Αμυντικός

Ημ. Γέννησης: 25/09/1998

#8 Dylan Woodhead

Ο Ντίλαν Γούντχεντ είναι διεθνής με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, με την οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αγωνίζεται ως αμυντικός. Έχει γεννηθεί το 1998, είναι απόφοιτος του Στάνφορντ, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον ΑΝΟ Γλυφάδας και στον Ηλυσιακό.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 23/06/2004

#9 Νίκος Καστρινάκης

Ένα ακόμα ταλέντο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης προάχθηκε στην Ανδρική ομάδα, έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη πορεία στις υποδομές του ΝΟΒ και όχι μόνο. Ο 19χρονος περιφερειακός, Νικόλας Καστρινάκης, προσθέτει όλο και περισσότερες διακρίσεις στο ενεργητικό του, αφού η πιο πρόσφατη ήταν αυτή του Αργυρού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2021, όπου αποτελούσε βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Επιπλέον, στέφθηκε και Πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα της Βουλιαγμένης την σεζόν 2021-2022, στην Κατηγορία των Νέων Ανδρών. Το μέλλον του νεαρού πολίστα διαγράφεται λαμπρότερο, όντας πλέον μέλος της Ανδρικής ομάδας του ΝΟΒ.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 13/09/1991

#10 Μάριος Καπότσης

Επιστρέφοντας σε γνώριμα εδάφη, ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μάριος Καπότσης αποτελεί μια από τις πιο δυνατές μεταγραφές της Ανδρικής ομάδας του ΝΟΒ φέτος. Ο 32χρονος περιφερειακός, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στην Στεάουα Βουκουρεστίου και στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου κατέκτησε πολλά Πρωταθλήματα και Κύπελλα, επέστρεψε στον Όμιλο της Βουλιαγμένης, (με τον οποίο είχε κατακτήσει το 2017 το Κύπελλο Ελλάδος) ενισχύοντας καθοριστικά την νεανική μεν – έμπειρη δε, ομάδα που έχει «χτίσει» ο Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς. Διαθέτοντας στόφα Πρωταθλητή, ο Μάριος Καπότσης σίγουρα θα προσφέρει τα μέγιστα σε συνεργασία με τους καταξιωμένους συμπαίκτες του, ώστε η ομάδα της Βουλιαγμένης να αγγίξει την κορυφή. Έχει αγωνιστεί σε ΑΟΠ Φαλήρου, Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Στεάουα.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 26/10/2000

#11 Νίκος Κουρούβανης

Ο 23χρονος περιφερειακός, Νίκος Κουρούβανης, αποτελεί «γέννημα-θρέμμα» του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Προερχόμενος από τις Ακαδημίες του Ομίλου, εξελίχθηκε και ωρίμασε σαν παίκτης, αποτελώντας πλέον βασικό μέλος της Ανδρική ομάδας. Ο νεαρός και ταλαντούχος παίκτης του ΝΟΒ, έχει επίσης στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 2018!

Ημ. Γέννησης: 21/6/2005

#12 Θωμάς Κωνσταντόπουλος

Τερματοφύλακας

Ημ. Γέννησης 12/06/2002

#13 Μάνος Ανδρεάδης

Η επαγγελματική πορεία του 21χρονου τερματοφύλακα, Μάνου Ανδρεάδη, ξεκίνησε το 2020, υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο με την ομάδα της Βουλιαγμένης, στις Ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε και προόδευσε, φτάνοντας στην Ανδρική ομάδα το 2018-2019. Ο νεαρός πορτιέρε του ΝΟΒ συμπληρώνει ιδανικά τον έμπειρο Παναγιώτη Τζωρτζάτο, ενώ αποτελεί και βασικό μέλος της Εθνικής Νέων Ανδρών. Την σεζόν 2021-2022 κατέκτησε με τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης την 1η Θέση στο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, ενώ είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα σε όλες τις μικρές ηλικίες με τον ΝΟΒ και μάλιστα ως αρχηγός.

Τέλος, την Ανδρική Ομάδα του Ομίλου συμπληρώνουν μερικοί ακόμα νεαροί παίκτες από τις Ακαδημίες του ΝΟΒ, προσφέροντάς τους την ευκαρία να αναδείξουν την αγωνιστική τους εξέλιξη στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Ανδρών. Ο λόγος για τους: Αλευράς Νικόλαος, Μπέλεσης Κωνσταντίνος, Χατζής Δημήτρης, Δαμδημόπουλος Παναγιώτης, Δρίτσας Βασίλειος, Γιαννάτος Νικόλαος, Καραγιάννης Ευστάθιος, Καστρινάκης Αθανάσιος, Λεγάκης Ελευθέριος, Λεβαντής Χρήστος, Σαπουνάκης Αναστάσιος, Σπηλιόπουλος Γεράσιμος, οι οποίοι υποστηρίζουν την ομάδα προερχόμενοι από τις αναπτυξιακές ομάδες του Ν.Ο.Β.

Ομάδα Υδατοσφαίρισης Α1 Γυναικών Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Ανανεωμένη και νεανική η Γυναικεία Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης διεκδικήσει για ακόμη μια χρονιά την κορυφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης!

  1. Μαρίνα Κοτσίωνη
  2. Σταματίνα Καιάφα
  3. Δέσποινα Καλογεροπούλου
  4. Ελένη Ελληνιάδη
  5. Αθηνά Γιαννοπούλου
  6. Amy Ridge
  7. Ekaterina Tankeeva
  8. Μαρία Πάτρα
  9. Κυριακή Στατιδάκη
  10. Δέσποινα Ανδρεάδη
  11. Μαρία Ελένη Μιμίδη
  12. Φοίβη Αγγελίδη
  13. Ειρήνη Πάτρα
  14. Ειρήνη Μαρκατσέλη
  15. Νεφέλη Κρασσά
  16. Θεοδώρα Σακάλογλου
  17. Βασιλική Ευκαρπίδη
  18. Μαρία Ευαγγελία Ντούλη
  19. Ελένη Βάλβη
  20. Ιωάννα Βιδάλη
  21. Ειρήνη Νικολάου
  22. Μαρία Παπανικολάου
  23. Δέσποινα Κουρεμέτη
  24. Ελένη Γρηγορίου

Προπονήτρια

Κυριακή Λιόση

Με οδηγό την Ασημένια Ολυμπιονίκη της Αθήνας (2004) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2011), Κυριακή Λιόση, οι γυναίκες του Ν.Ο.Β στοχεύουν, όπως πάντα, στην κατάκτηση των εγχώριων διοργάνωσεων.

Συνεργάτης

Γιώργος Χατζηδάκης

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Τερματοφύλακας

Ημ. Γέννησης: 25/03/1999

#1 Μαρίνα Κοτσιώνη

Όντας τα τελευταία 6 χρόνια στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, η 23χρονη πλέον βασική πορτιέρε της γυναικείας ομάδας, Μαρίνα Κοτσιώνη, εξελίχθηκε και συνέβαλλε σε πολλές και σπουδαίες επιτυχίες του ΝΟΒ… από τα ηλικιακά Πρωταθλήματα μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2019 στην Χίο και την 3η θέση στην LEN Euroleague την ίδια χρονιά! Επιπλέον, φορώντας το «κυανόλευκο» σκουφάκι η Μαρίνα έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2016 – Νεά Ζηλανδία, 2018-Μαδέϊρα, 2019-Μαδέϊρα 4η θέση), τόσο με τις νεαρές Εθνικής ομάδες, όσο και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Γυναικών (Europa Cup-2019, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα-Γκουνγκτζού 2019). Προηγουμένως και σε μικρότερη ηλικία η νεαρή τερματοφύλακας αγωνιζόταν στον Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 12/04/2003

#2 Σταματίνα Καϊάφα

«Γέννημα-θρέμμα» του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης. Η 19χρονη παίκτρια ξεκίνησε από τις Ακαδημίες Υδατοσφαίρισης του ΝΟΒ και σταδιακά αναπτύχθηκε αθλητικά, ανήκοντας πλέον δικαιωματικά στην βασική ομάδα των Γυναικών. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά, η νεαρή περιφερειακός κέρδισε από μικρή ηλικία και μια θέση στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, έχοντας συμμετάσχει ήδη σε μερικές σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Αποκορύφωμα της λαμπρής πορείας που έχει ξεκινήσει να χαράσσει, η Σταματίνα Καϊάφα, στέφθηκε Ασημένια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τον Οκτώβριο του 2021 με την Εθνική Νέων Γυναικών.

Αμυντικός

Ημ. Γέννησης: 13/02/2004

#3 Δέσποινα Καλογεροπούλου

Η 18χρονη περιφερειακός, Δέσποινα Καλογεροπούλου, προέρχεται επίσης από τις Ακαδημίες του Ομίλου και από μικρή ηλικία συνέβαλλε σε πολλές επιτυχίες του ΝΟΒ στα ηλικιακά Πρωταθλήματα. Πέραν της κατάκτησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με την ομάδα των κορασίδων το 2018, η Δέσποινα Καλογεροπούλου έχει φορέσει και το Χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο με την Εθνική Κ15, στο Κίρισι το 2019, ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο (2021) στέφθηκε Ασημένια Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Εθνική Νεανίδων στο Σίμπενικ!

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 02/04/1999

#4 Ελένη Ελληνιάδη

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 06/12/2001

#5 Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου

Αποτελώντας μέλος της ομάδας του Ν.Ο.Β. από το καλοκαίρι του 2018, η Αθηνά Γιαννοπούλου ξεχώρισε σε νεαρή ηλικία, με το ταλέντο της να ξεδιπλώνεται αρχικά στον ΑΝΟ Γλυφάδας. Η 21χρονη περιφερειακός αποτελεί βασικό «γρανάζι», τόσο της Γυναικείας ομάδας, όσο και των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, κατέχοντας στην συλλογή της ένα Χάλκινο Παγκόσμιο μετάλλιο με την Εθνική Νεανίδων (2018-Βελιγράδι), ένα Ασημένιο (επίσης παγκόσμιο) μετάλλιο με την Εθνική Νέων Γυναικών (Νετάνια-2021) και μια «παρθενική» συμμετοχή με την Εθνική Γυναικών στο World League της Πάτρας (Ιανουάριος 2022).

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 15/08/1996

#6 Amy Ridge

Η 26χρονη Αυστραλή περιφερειακός, Amy Ridge, αποτελεί μια μεταγραφή για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Η έμπειρη παίκτρια, πέραν της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021), έχει επίσης στεφθεί Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα της χώρας της το 2019 στην Γκουανγκτζού, ενώ την ίδια χρονιά αναδείχθηκε ως η δεύτερη σκόρερ της αυστραλιανής λίγκας με 50 γκολ σε 22 παιχνίδια. Με ιδιαίτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, η Amy Ridge προσδίδει μία χαρακτηριστική «επιθετική» ενέργεια στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ενώ αγωνίζεται άνετα και ως αμυντικός.

Φουνταριστός

Ημ. Γέννησης: 28/06/1989

#7 Ekaterina Tankeeva

Το μεταγραφικό δίδυμο από το… «εξωτερικό» για την γυναικεία ομάδα του ΝΟΒ, ήρθε να συμπληρώσει η έμπειρη Ρωσίδα φουνταριστός, Katerina Tankeeva. Η 33χρονη παίκτρια έχει αποτελέσει βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας της για πάνω από μία δεκαετία, κατακτώντας 2 φορές την κορυφή της Ευρώπης, ενώ έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012). Παρόλο που η καριέρα της ξεκίνησε από ρωσικά σωματεία, η Τανκέεβα έχει αγωνιστεί και με την Ρόμα (για τρεις σεζόν) αλλά και με την ισπανική Σαμπαντέλ (2020-2021). Πλέον, προσφέρει τα μέγιστα τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, όντας εκ των βασικών φουνταριστών της ομάδας

Αμυντικός

Ημ. Γέννησης: 17/10/1998

#8 Μαρία Πάτρα

Αποτελώντας πλέον σταθερό μέλος της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, η Μαρία Πάτρα μετρά 6 χρονιά φορώντας το σκουφάκι του Ν.Ο.Β., έχοντας επίσης πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2019 στην Χίο. Η 24χρονη αμυντικός έχει επίσης πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, φορώντας σταθερά τα τελευταία χρόνια το «κυανόλευκο» σκουφάκι, ενώ συνέβαλλε και στην κατάκτηση του Ασημένιου ευρωπαϊκού το 2018, στην Βαρκελώνη.

Φουνταριστός

Ημ. Γέννησης: 07/06/1996

#9 Κυριακή Στρατιδάκη

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 25/09/2004

#10 Δέσποινα Ανδρεάδη

Μαζί με τις υπόλοιπες νεαρές παίκτριες που προέρχονται από τις Ακαδημίες του Ομίλου, περιλαμβάνεται η Δέσποινα Ανδρεάδη, η οποία επίσης φόρεσε το Ασημένιο Ευρωπαϊκό μετάλλιο με την Εθνική Νεανίδων, τον Αύγουστο του 2021 στο Σίμπενικ. Η 18χρονη περιφερειακός επίσης εξελίχθηκε και κέρδισε επάξια μια θέση στην γυναικεία ομάδα του Ν.Ο.Β., έχοντας πανηγυρίσει τα προηγούμενα χρόνια πολλές κατακτήσεις με τις ηλικιακές ομάδες (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων), αλλά και ένα Χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο με την Εθνική Κορασίδων, στο Κίρισι το 2019.

 

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 28/11/1997

#11 Μαρία Ελένη Μιμίδη

Αμυντικός

Ημ. Γέννησης: 20/04/2003

#12 Φοίβη Αγγελίδη

Μόλις την περασμένη χρονιά (2021), η 19χρονη αμυντικός Φοίβη Αγγελίδη, αποκτήθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, για 4 χρόνια (προηγουμένως – Νηρέας Χαλανδρίου). Η νεαρή παίκτρια έχει κατακτήσει πλήθος μεταλλίων στα ηλικιακά Πρωταθλήματα με αποκορύφωμα αυτό των Νέων Γυναικών, όπου στέφθηκε Πανελλήνια Πρωταθλήτρια με την ομάδα του Νηρέα Χαλανδρίου (2021). Επιπλέον, η Φοίβη Αγγελίδη έχει συμμετάσχει και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ βρίσκεται επάξια τα ταλευταία χρόνια στις κλήσεις της Εθνικής Γυναικών.

Τερματοφύλακας

Ημ. Γέννησης: 23/08/1996

#13 Ειρήνη Πάτρα

Το 2020 η Ειρήνη Πάτρα καλωσορίστηκε στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Long Beach της Καλιφόρνια, όπου και ξεχώρισε. Η 26χρονη αθλήτρια ξεκίνησε την καριέρα της στον Πανιώνιο το 2010, ενώ το διάστημα 2013-2016 αγωνίστηκε στον ΑΝΟ Γλυφάδας. Μάλιστα, η πορτιέρε του Ν.Ο.Β. έχει αποτελέσει μέλος και των νεαρών εθνικών ομάδων, με κορυφαία επιτυχία το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Νεανίδων 2013.

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 24/06/2006

#14 Ειρήνη Μαρκατσέλη

Περιφερειακός

Ημ. Γέννησης: 08/01/2008

#15 Νεφέλη Άννα Κρασσά

Τερματοφύλακας

Ημ. Γέννησης: 17/04/2006

#16 Θεοδώρα Σακάλογλου

Τέλος, την Γυναικεία Ομάδα του Ομίλου συμπληρώνουν μερικές ακόμα νεαρές παίκτριες, επίσης από τις Ακαδημίες του Ν.Ο.Β., προσφέροντάς τους την ευκαρία να αναδείξουν την αγωνιστική τους εξέλιξη στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή στο Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Γυναικών. Ο λόγος για τις: Βασιλική Ευκαρπίδη, Μαρία Ευαγγελία Ντούνη, Ελένη Βάλβη, Ιωάννα Βιδάλη, Μαρία Ειρήνη Νικολάου, Μαρία Παπανικολάου, Δέσποινα Κουρεμέτη και Ελένη Γρηγορίου

Scroll to Top