Blog

Εκδήλωση “Ευεξία στον Ν.Ο.Β.” – Παρασκευή 25/01 στις 18:30 στο Εντευκτήριο του Ομίλου

Ο Ιανουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να κάνουμε μία νέα αρχή.

Για να ξεκινήσουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας, να αθλούμαστε, να κάνουμε ενέργειες αυτοβελτίωσης.

Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα με τίτλο “Ευεξία στον Ν.Ο.Β.” με την έλευση της νέας χρονιάς. Το πρόγραμμα έχει στόχο να προσφέρει στα Μέλη του Ομίλου γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα της υγείας, της άσκησης, της διατροφής, της ψυχολογίας και της ευζωΐας, ώστε να τους βοηθήσει να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η 1η συνάντηση Ευεξίας θα αφορά το θέμα της διατροφής. Διακεκριμένοι διατροφολόγοι – Μέλη μας θα αγγίξουν πολύπλευρα και ολοκληρωμένα το θέμα της διατροφής, ο κάθε ένας από τη δική του εξειδίκευση, ενώ θα προσφέρουν δωρεάν αξιολόγηση σύστασης σώματος / λιπομέτρηση και ειδικές συμβουλές στα Μέλη που θα παρευρεθούν.

Είσοδος: Δωρεάν

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων έως την Τετάρτη 23/01
Η εκδήλωση αφορά μόνο τα Μέλη του Ν.Ο.Β.
Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ν.Ο.Β. (2108962416)

Ομιλητές 1ης συνάντησης “Ευεξία στον Ν.Ο.Β.”


 width=

Παναγιώτης Βεργινάδης 

O Παναγιώτης Βεργινάδης, ιστιοπλόος αθλητής του Ν.Ο.Βουλιαγμένης, με διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό & Παγκόσμιο επίπεδο, είναι απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, πραγματοποίησε μελέτη για τις διατροφικές ανάγκες των ιστιοπλόων αθλητών, η οποία δημοσιεύθηκε στο Επιστημονικό Περιοδικό «International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism» με θέμα «Progressive Dehydration in Junior Laser Class Sailors During World Championship».

Ο Παναγιώτης έχει εμπειρία στην αξιολόγηση σωματομετρήσεων, στην παροχή διατροφικών συμβουλών, στη σύνταξη εξατομικευμένων διαιτολογίων και στη διατροφική παρακολούθηση. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε ημερίδες και συνέδρια στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.


 width=

Χάρης Γεωργακάκης

Ο Χάρης Γεωργακάκης είναι κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος  Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου mastrer ‘s στην Εφαρμοσμένη Διατροφή – Κλινική Διαιτολογία.
Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου ως κλινικός διαιτολόγος ήταν υπεύθυνος αξιολόγησης και κατάρτισης πλάνων διατροφής των εθνικών ομάδων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.
Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.
Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής. Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου σε προσωπικά του γραφεία και τελεί επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διατροφής σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Είναι υπεύθυνος θεμάτων διατροφής και διατροφικής αξιολόγησης της Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικής/Συγχρονισμένης Κολύμβησης Γυναικών. Αρθρογραφεί στα περιοδικά FORMA και VITA. Έχει καθημερινές mini εκπομπές διατροφής στο ραδιοφωνικό σταθμό EASY 97,2 του ομίλου ΑΝΤ1. Επιμελείται θέματα διατροφής στην τηλεοπτική εκπομπή Υγεία Πάνω από Όλα, στον ΑΝΤ1. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό site της protothema.gr και είναι επιστημονικός διευθυντής του ηλεκτρονικού portal διατροφής neadiatrofis.gr.


 width=

Νίκος Καφετζόπουλος 

Ο Νίκος Καφετζόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Έχει συγγράψει το βιβλίο «Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής – Επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνου».  Στόχος του «Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής» είναι να ενημερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σημασία της αθλητικής διατροφής και μέσα από πρακτικές συμβουλές να καταφέρουν να ενσωματώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθημερινότητά τους.
Εργάζεται στο Διαιτολογικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας με αρμοδιότητα την διαιτολογική κάλυψη εσωτερικών ασθενών, καθώς και ασθενών από το διαβητολογικό, ενδοκρινολογικό και αντι-υπερτασικό ιατρείο.
Η διαρκής ενασχόληση του με τον αθλητισμό, ενέτεινε το ενδιαφέρον του για τη διατροφή και την αθλητική διαιτολογία, γεγονός που οδήγησε άλλωστε και στην απόκτηση του δεύτερου πτυχίου του, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Διακρίθηκε ως αθλητής Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης σε κορυφαίες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σημαντικότερο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης το 1997.

Scroll to Top