Blog

Ο Ν.Ο.Β. συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια ημέρα Κατά του Καρκίνου

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία του οργανισμού World Cancer Day για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το θέμα του καρκίνου.

Ο Ν.Ο.Β., με την ιστορία των περισσότερων από 80 χρόνων και της έντονης δραστηριότητάς τους στα αθλήματα του υγρού στίβου, έχει αγγίξει τις καρδιές πολλών ανθρώπων που βρίσκονται κοντά του.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένου ότι πρεσβεύει εξ’ ορισμού έναν τρόπο ζωής γεμάτο υγεία, έχοντας στο πλευρό του διακεκριμένους αθλητές του ως πρεσβευτές, φιλοδοξεί να βοηθήσει στη μετάδοση του μηνύματος για ενημέρωση, έλεγχο και πρόληψη. Η καμπάνια ευαισθητοποίησης δημοσιεύεται στα ψηφιακά μέσα του Ομίλου facebook, instagram και στην ιστοσελίδα του.

Η 4η Φεβουαρίου έχει χαρακτηριστεί σε διεθνές επίπεδο ως ημέρα κατά του Καρκίνου, και ο Όμιλος συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του #WorldCancerDay με τίτλο #IAmandIWill με πρωταγωνιστές τον αρχηγό της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης Χρήστο Αφρουδάκη, τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Νεότητας στην ιστιοσανίδα Αλέξανδρο Καλπογιαννάκη, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Δημήτρη Παπαδημητρίου, την Πρωταθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης Μαρία Αλζιγκούζη και τον Θύμιο Κουσαθανά, Παγκόσμιο Πρωταθλητή θαλάσσιου σκι.

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς καρκίνο και αυτό θα το επιτύχουμε εάν μιλήσουμε ανοιχτά, εάν ευαισθητοποιηθούμε, εάν ενημερωθούμε και εάν λάβουμε δράση.

Σύμφωνα με τον οργανισμό World Cancer Day, μειώνουμε δραστικά τις πιθανότητες καρκίνου, εφόσον:

  • Τρώμε υγιεινά.
  • Κινούμαστε περισσότερο.
  • Καταναλώνουμε λιγότερο αλκοόλ.
  • Διακόψουμε το κάπνισμα.
  • Είμαστε προσεκτικοί στην έκθεση στον ήλιο.
  • Αποφεύγουμε ρυπογόνα και χημικά.
  • Αναγνωρίσουμε τα σημάδια και τα συμπτώματα.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που οι διακεκριμένοι μας αθλητές συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτή την παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο. Άλλωστε, ο πρωταθλητισμός προϋποθέτει αγάπη για την υγεια και τη ζωή.

Βοηθήστε κι εσείς να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς καρκίνο, μιλώντας ανοιχτά και υιοθετώντας έναν υγειινό τρόπο ζωής.

 

Scroll to Top