Blog

Κολυμβητικός Διάπλους Βουλιαγμένης – Race Report

Εκατοντάδες πολύχρωμα σκουφάκια πλημμύρισαν το μαγευτικό κόλπο της Βουλιαγμένης χαρίζοντας  μοναδικές εικόνες! Στο νερό, περισσότεροι από 25 πλήρως εξοπλισμένοι ναυαγοσώστες της κορυφαίας στο είδος της Lifeguard Hellas, σε πλωτά, σανίδες και άλλα μέσα, φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών.

Στα 1000 μέτρα και την κατηγορία χωρίς στολή, την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτος ο Αλέξανδρος Σκουτέλας με δεύτερο τον Γιάννη Βενέτο και τρίτο τον Μανώλη Πιπερίδη. Στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες πρώτη ήταν η Σουσάνη Αθανασία, δεύτερες με ίδιο χρόνο η Νεφέλη Καβαδά και Τζωρτζίνα Κωνσταντοπούλου και τρίτη η Αναστασία Μπίρμπα.

Στην ίδια απόσταση με στολή, νικητής αναδείχθηκε ο Ρώσος Νikita Kislov, δεύτερος ο επίσης Ρώσος Ilya Yablovnsky και τρίτος ο Γιώργος  Μιντζιβίρης. Στις γυναίκες η Ολυμπία Μπολώση, η Παντελιδάκη Στεφανία και η Δανάη Ελίνα Μακρυδάκη συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Στα 2500 μέτρα χωρίς στολή, ο Mike Αργύρης κέρδισε άνετα την πρώτη θέση, με τον Λάμπρο Καρούντζο στη δεύτερη και τον Νίκο Κουρλιούρο στην τρίτη. Στις γυναίκες την γραμμή τερματισμού πέρασε πρώτη η Ευθυμία Λαστίκη, με την Μαρίσσα Ζούμη και την Αθανασία Κωνσταντοπούλου στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη ίδια απόσταση με στολή, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής Ελλάδος στο τρίαθλο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, με τον Παναγιώτη Δημόπουλο ελάχιστα δευτερόλεπτα πίσω του στη δεύτερη θέση και τον Αντώνη Λάθουρα επίσης σε απόσταση αναπνοής, στη τρίτη θέση. Στις γυναίκες, η πολυνίκης πρωταθλήτρια Τόνια Μαχαίρα ήταν αυτή που τερμάτισε πρώτη με την Ευαγγελία Γκοτζιά και Όλγα Ιωαννίδη στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Στη μεγάλη απόσταση του αγώνα των 5000 μέτρων χωρίς στολή, όλα κρίθηκαν στα δευτερόλεπτα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Νίκος Σημαντήρας με τον Χάρη Σιατούνη στη δεύτερη και τον Βασίλη Δεμέτη στην τρίτη θέση. Στις γυναίκες, η Κατερίνα Γκιόνη επικράτησε άνετα, αφήνοντας δεύτερη την Μαρινοπούλου Γεωργία και τρίτη την Χριστίνα Γονίδη.

Στην μεγάλη απόσταση με στολή, ο Ουκρανός Konstantin Ukradyha κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος και τρίτος ο Γιώργος Αλυφαντής. Και στις γυναίκες η πρώτη θέση ήταν Ουκρανική υπόθεση, με την Oksana Vysochyna να περνάει πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Στη δεύτερη θέση είχαμε την Αγγελική Μαρλαγκούτσου και στην τρίτη, την Μαρία Καμισάκη.

Μετά τον τερματισμό όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν γεύμα ζυμαρικών από το κορυφαίο ιταλικό εστιατόριο Vincenzo της Γλυφάδας, μοναδικά καλαμάκια και πίτες από το γνωστό ψητοπωλείο Zaxos Grill της Βουλιαγμένης, μπάρες Fitness Nestle και ξεδίψασαν με νερά της εταιρείας Ζaros.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος και η Παραολυμπιονίκης του Ρίο Δήμητρα Κοροκίδα με την προπονήτρια της Αθηνά Χατζηστύλη.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές, εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές και φίλους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης και της XTERRA στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ομίλου μας, το Vouliagmeni Water Ski & Wakeboard School, την Thephotobooth και την Sailmarine για την συνεργασία και την προμήθεια εξοπλισμού.

Τα αποτελέσματα του αγώνα είναι διαθέσιμα εδώ: https://goo.gl/EMy4NH

Μεγάλοι Χορηγοί: VW Kosmocar, DHL. Χορηγοί: Arena, Saucony, Specialized, SIS, Kassimatis Cycling, Red Paddle, Vincenzo. Υποστηρικτές: Sixt, Vari Sports Club, Lifeguard Hellas, Zaxos Grill, Fitness Nestle, Νερά Zaros, Global Challenges, Vouliagmeni Water Ski & Wakeboard School. Χορηγός Επικοινωνίας: OTE TV, Sport24, Sport24 radio.

 

Scroll to Top