Αξίζει να Διαβάσετε

Δηλώσεις Χ. Αφρουδάκη.

Στιγμιότυπο 2015-10-12, 5.07.22 μ.μ.

Ακόμα μία χρονιά ξεκινά για τον Χρήστο Αφρουδάκη, που συνεχίζει να ηγείται της Βουλιαγμένης με στόχο την επαναφορά στη κορυφή. Ο διεθνής άσος μίλησε για τις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, για την πρώτη κούπα της σεζόν στο τουρνουά του ΣΕΔΥ ενώ δε παρέλειψε να θέσεις του στόχους του ΝΟΒ στην αγωνιστική περίοδο που καταφθάνει.

«Προερχόμαστε από μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν, που αποτελεί τεράστιο επίτευγμα. Τον Ιανουάριο, στο Βελιγράδι, θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα παιδιά. Η κλήρωση κατ’ εμέ δεν ήταν κακή, ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε, οι ισορροπίες σε τέτοιες διοργανώσεις είναι πολύ λεπτές, μπορεί πολύ εύκολα να βρεθείς από τον παράδεισο στην κόλαση και το αντίστροφο. Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους, έχοντας όμως παράλληλα και αυτοπεποίθηση. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι πλήρως σε αυτό που κάνουμε και πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε».

Η αυλαία του καθιερωμένου τουρνουά του ΣΕΔΥ βρήκε τον ΝΟΒ στη πρώτη θέση του βάθρου. «Ήταν ένα τουρνουά βοηθητικό ώστε να δουν οι ομάδες σε τι επίπεδο βρίσκονται. Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν ένα εργαλείο στα χέρια των προπονητών ώστε να βλέπουν τις αδυναμίες των ομάδων τους και να συμπεραίνουν τι χρειάζεται να βελτιώσουν, όπως επίσης και για εμάς τους παίκτες. Ιδιαίτερα σε ομάδες που έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές, τέτοιου είδους τουρνουά συμβάλλουν στο να επιτευχθεί μια ομοιογένεια και δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια πριν την έναρξη της σεζόν, τις βοηθούν να βλέπουν και να βελτιώνουν τις αδυναμίες τους».

Για την «συνάντηση» με τον αδερφό του εντός πισίνας τόνισε: «Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πλέον, είμαστε και οι δύο συνηθισμένοι!».

Τέλος, σε ότι αφορά τις επιδιώξεις του με την ομάδα της Βουλιαγμένης για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο διεθνής πολίστας επισήμανε: «Οι στόχοι μας είναι ο τελικός του Πρωταθλήματος και ο τελικός του Κυπέλλου. Η κλήρωση στην Ευρώπη ήταν αρκετά δύσκολη και εμείς δεν παρουσιαστήκαμε αρκετά καλοί στον όμιλο με αποτέλεσμα να μην προκριθούμε. Πλέον, επικεντρωνόμαστε στις εγχώριες διοργανώσεις και πιστεύω πως, εφόσον δεν έχουμε ατυχίες στην πορεία, μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».