Αξίζει να Διαβάσετε

Οι γυναίκες της υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Βουλιαγμένης είναι πλέον στην…

Μετά από έναν καταπληκτικό αγώνα το Σάββατο 9/3, όπου δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Ρώσικη Κινέφ Κίρισι, ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης προκρίθηκε στο Final 4 της Eurleague. Κέρδισε με 9-7 και ανατρέποντας την ήττα του πρώτου αγώνα, απέκλισε την επί διετίας πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι, επιστρέφοντας έτσι στην ελίτ της Ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ρωσική ομάδα θα απουσιάσει από την τελική φάση μόλις για τρίτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, με την προηγούμενη να είναι το 2014, όταν και πάλι η ομάδα του Ν.Ο.Βουλιαγμένης την είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά!

Το παιχνίδι που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, ήταν εκπληκτικό και η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μας έκανε για μία ακόμη φορά να πανηγυρίσουμε με την πρόκριση στην τελική φάση.

Η αρχηγός της ομάδας του Ν.Ο.Β. Έλενα Ξενάκη σε συνέντευξή της που παραχώρησε στο gazetta.gr ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν από το 2ο προημιτελικό, «όλα τα κορίτσια χωρίς να το φωνάξουμε είχαμε υποσχεθεί να κερδίσουμε στην χώρα μας. Έλεγα πριν τον αγώνα μέσα μου ότι η Βουλιαγμένη πρέπει να είναι στην ελίτ της Ευρώπης. Εκεί ανήκει». Σχολιάζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, η Έλενα Ξενάκη συμπλήρωσε «…παίζουμε πλέον μ’ άλλο αέρα.Ήταν ένα καλό ξεκίνημα. Ήταν μια αφετηρία για να δείξουμε στη συνέχεια ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε για να είναι καλύτερη από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Ο αγώνας του Σαββάτου

Η ομάδα του Ν.Ο. Βουλιαγμένης για να πετύχει την πρόκριση, χρειαζόταν περισσότερα από 1 γκολ, όμως προηγήθηκε με 3-1 στον αγώνα και με 4-2 στα μέσα του 2ου.

Η Ρώσικη Κινέφ Κίρισι ισοφάρισε σε 4-4 και 5-5, για να κάνει η Ελληνιάδη το 6-5, στη συνέχεια η Διαμαντοπούλου το 7-5 και η Χυδηριώτη το 8-5. Στην αρχή του 4ου η Ράνεϊ αυξάνει και πάλι τη διαφορά στο +3 (9-6) και το μόνο που κατάφερε η Κινέφ Κίρισι ήταν να μειώσει το σκορ σε 9-7!

Τα οχτάλεπτα του αγώνα: 3-1, 2-3, 3-2, 1-1.

Ν.Ο. Βουλιαγμένης: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Κοκκινάκη, Ξενάκη 3, Νίνου Ε. 1, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη

Κίνεφ Κίρισι: Καρνάουκ, Ζούμπκοβα 2, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Σιριάεβα, Χαμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Γιακούσεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα, Ρίζκοβα 1, Σμίκοβα.