Blog

“Ημέρα σωστής διατροφής” για τους μικρούς αθλητές υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Β.

Η υιοθέτηση σωστών διατροφικών προτύπων αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την ομαλή ανάπτυξη και υγεία των παιδιών. Παράλληλα, σχετίζεται άμεσα με τη βέλτιστη αθλητική απόδοση, ενώ η ενημέρωση πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας θα πρέπει να ξεκινάει από την παιδική και εφηβική ηλικία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Ν.Ο.Β διοργάνωσε το Σάββατο 3/3/2018 στις εγκαταστάσεις του την “Ημέρα Σωστής Διατροφής”, όπου τα παιδιά και οι γονείς των τμημάτων υδατοσφαίρισης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκυρα και κατανοητά πάνω στις βασικές αρχές σωστής διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακά γκρουπ και παρακολούθησαν ειδικές διαδραστικές παρουσιάσεις, με video και ομιλίες, εστιασμένες απόλυτα στις ανάγκες κάθε ηλικίας ξεχωριστά. Την επιστημονική επιμέλεια και παρουσίαση ανέλαβε ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, MSc κύριος Χάρης Γεωργακάκης.

** Ο κύριος Γεωργακάκης είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής.

 width=

Scroll to Top