Blog

Ο Ν.Ο.Β. δημιούργησε Επιστημονική Ομάδα Διατροφικής Υποστήριξης για τους αθλητές του

Στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των αθλητών μας σε όλα τα επίπεδα: αθλητικά, διατροφικά και πνευματικά. Η διατροφή αποτελεί έναν από τους σημαντικούς πυλώνες της σωστής ανάπτυξης των παιδιών και δεδομένου ότι οι σωστές διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία, η εκπαίδευση παιδιών και εφήβων στα πρότυπα της σωστής και ισορροπημένης διατροφής είναι καθοριστικής σημασίας.

 width=Στο πλαίσιο αυτό, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης δημιούργησε Επιστημονική Ομάδα διατροφικής υποστήριξης – αρχικά – των αθλητών του Τμήματος Υδατοσφαίρισης, από έγκριτους επιστήμονες Κλινικούς Διαιτολόγους – Διατροφολόγους. Η ομάδα έχει αναλάβει το έργο παροχής επιστημονικής διατροφικής υποστήριξης των αθλητών σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες των Αθλητικών Ακαδημιών του Ν.Ο.Β., προσφέροντας επιστημονική καθοδήγηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τις κάθε ηλικίας.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη στρατηγική ανάπτυξης και βέλτιστης λειτουργίας των Αθλητικών Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης, υπό την καθοδήγηση της διοικητικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Β. Αποτελεί μία ακόμη καινοτομία που υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο Ν.Ο.Β. αγκαλιάζει την αθλητική ανάπτυξη των παιδιών ολοκληρωμένα.

Επιστημονική Ομάδα Διατροφικής Υποστήριξης Ν.Ο.Β.

Η Επιστημονική Ομάδα διατροφικής υποστήριξης απαρτίζεται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ν.Ο.Β. κατά αλφαβητική σειρά: κ.κ. Χάρη Γεωργακάκη, Κρυσταλία Διαμαντίδη, Νίκο Καφετζόπουλο και Έλενα Κούβδου. Παρακάτω ακολουθεί σύντομη παρουσίαση των συνεργατών του Ν.Ο.Β. τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική και ουσιαστική τους στήριξη στον Όμιλο.

Χάρης Γεωργακάκης

 width=Ο Χάρης Γεωργακάκης είναι κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου mastrer ‘s στην Εφαρμοσμένη Διατροφή – Κλινική Διαιτολογία. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου ως κλινικός διαιτολόγος ήταν υπεύθυνος αξιολόγησης και κατάρτισης πλάνων διατροφής των εθνικών ομάδων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιαγγειακής Υγείας και Διατροφής. Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου σε προσωπικά του γραφεία και τελεί επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διατροφής σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Είναι υπεύθυνος θεμάτων διατροφής και διατροφικής αξιολόγησης της Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικής/Συγχρονισμένης Κολύμβησης Γυναικών. Αρθρογραφεί στα περιοδικά FORMA και VITA. Έχει καθημερινές mini εκπομπές διατροφής στο ραδιοφωνικό σταθμό EASY 97,2 του ομίλου ΑΝΤ1. Επιμελείται θέματα διατροφής στην τηλεοπτική εκπομπή Υγεία Πάνω από Όλα, στον ΑΝΤ1. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό site της protothema.gr και είναι επιστημονικός διευθυντής του ηλεκτρονικού portal διατροφής neadiatrofis.gr.

Κρυσταλία Διαμαντίδη

 width=

Η Κρυσταλία Διαμαντίδη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Βουλιαγμένη Αττικής. Φοίτησε στο σχολείο της Βουλιαγμένης απ’ όπου αποφοίτησε το 1999 με βαθμό 19,3. Στην συνέχεια, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε με βαθμό “Λίαν Καλώς’’. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο τομέα της Κλινικής Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.
Από το 2012 έως το 2018 εργάστηκε σαν Ειδικευομένη Ιατρός -Παθολόγος στο Γ.Ν Κοργιαλένειο Μπενάκειο -Ερυθρός Σταυρός. Έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας Παθολογίας τον Μάιο του 2018. Από τον Οκτώβριο του 2018 διατηρεί ιδιωτικό Παθολογικό- Διαιτολογικό Ιατρείο στην Βούλα Αττικής.
Είναι μέλος του Ν.Ο. Βουλιαγμενής από το 1987, όπου υπήρξε αθλήτρια του τμήματός Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης, αλλά και της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης, με τις οποίες έλαβε πολλές διεθνείς διακρίσεις.
Είναι παντρεμένη και έχει 2 τέκνα.

Νίκος Καφετζόπουλος

 width=Ο Νίκος Καφετζόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Πρακτικός οδηγός αθλητικής διατροφής – Επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνου». Στόχος του «Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής» είναι να ενημερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σημασία της αθλητικής διατροφής και μέσα από πρακτικές συμβουλές να καταφέρουν να ενσωματώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθημερινότητά τους. Εργάζεται στο Διαιτολογικό Τμήμα του Ασκληπιείου Βούλας με αρμοδιότητα την διαιτολογική κάλυψη εσωτερικών ασθενών, καθώς και ασθενών από το διαβητολογικό, ενδοκρινολογικό και αντι-υπερτασικό ιατρείο. Η διαρκής ενασχόληση του με τον αθλητισμό, ενέτεινε το ενδιαφέρον του για τη διατροφή και την αθλητική διαιτολογία, γεγονός που οδήγησε άλλωστε και στην απόκτηση του δεύτερου πτυχίου του, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διακρίθηκε ως αθλητής Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης σε κορυφαίες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σημαντικότερο επίτευγμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης το 1997.

Έλενα Κούβδου

 width=

Η Έλενα Κούβδου είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στην Βούλα. Διαθέτει πτυχίο του τμήματος Επιστήμης Διατολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει εξειδίκευσή στις διατροφικές διαταραχές με πιστοποίηση Master Practitioners on Eating Disorders & Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Center of Eating Disorders – NCFED) και το British Psychology Society – BPS. Στα πλαίσια της πτυχιακής της διατριβής ασχολήθηκε με τους δείκτες παχυσαρκίας και γενετικής προδιάθεσης έφηβων αθλητών υδατοσφάιρισης.
Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην αθλητική διατροφή μιας και έχει συνεργαστεί με αθλητές υψηλού επιπέδου, ενώ η ίδια έχει διακριθεί ως αθλήτρια στο άθλημα της υδατοσφαίρισης με τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης τις χρονιές 2003-2018 κατακτώντας 6 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 Champions Cup και 2 Super Cup.
Ήταν επίσης μέλος της εθνικής ομάδας τις χρονιές 2007-2018 με κορυφαίες διακρίσεις 2 ασημένια ευρωπαϊκά μετάλλια και 1 χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο. Στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχονται εφαρμοσμένα προγράμματα διατροφικής αγωγής και υποστήριξης φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων: απώλεια / αύξηση βάρους – εγκυμοσύνη – θηλασμός – διατροφή αθλητών – παιδική παχυσαρκία – παθήσεις πεπτικού συστήματος χρόνιες παθήσεις – διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία- βουλιμία)

 

Scroll to Top