Αξίζει να Διαβάσετε

Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Ν.Ο.Β. για την αποχώρηση…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι λόγοι της απόφασης της διοίκησης να δώσει εντολή στις αθλήτριες του Ν.Ο.Β. να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο ήταν προφανείς και αναγκαίοι.

Κρίθηκε από τη Διοίκηση ότι την συγκεκριμένη στιγμή ξεπεράστηκαν τα όρια αντοχής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τα οποία δοκιμάστηκαν καθ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Όταν η βία του επαγγελματικού αθλητισμού μεταφέρεται ανεξέλεγκτα στους χώρους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα εντός του αγωνιστικού χώρου, και ανήλικες αθλήτριες δέχονται ψυχολογική και όχι μόνο, βία,  από το 1 λεπτό του αγώνα, όπως συνέβη στην περίπτωση του αγώνα του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015 γυναικών, μεταξύ ΟΣΦΠ και ΝΟΒ, με το σωματείο μας ανήμπορο να υπερασπιστεί την ομάδα του και τις αθλήτριες του από την λεκτική βία, τις χυδαιότητες και τις χειρονομίες που εξαπέλυαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο άτομα του ΟΣΦΠ που κατείχαν θέσεις επισήμων, τότε οι ανθρώπινες αντοχές, η προσβολή της αξιοπρέπειας, και η απειλή της σωματικής ακεραιότητας ξεπερνούν τους φόβους για αθλητικές ποινές και φέρνουν τα χθεσινά αποτελέσματα.

Και όλα αυτά συνέβησαν παρά τις διαβεβαιώσεις στελεχών της ΚΟΕ για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Και όλα αυτά συνέβησαν όταν το έγγραφο αίτημά μας για μεταφορά των πάγκων των ομάδων ακριβώς απέναντι από την κερκίδα των φιλάθλων του ΟΣΦΠ και των επισήμων, προς την ΓΑΔΑ, ΚΟΕ και ΟΣΦΠ, απορρίφθηκε ανεξήγητα, δεδομένου ότι σχετική απόφαση μεταφοράς πάγκων είχε ληφθεί για τον πρόσφατο αγώνα μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο ίδιο κολυμβητήριο τρεις μέρες πριν για τον αγώνα υδατοσφαίρισης ανδρών.

Οι αθλήτριες μας δέχονταν ύβρεις και χυδαιότητες από άτομα του χώρου των επισήμων τα οποία, προφανώς με σχεδιασμό, είχαν τοποθετηθεί από τον ΟΣΦΠ, περίπου 40 άτομα,  που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Η αθλητική ατμόσφαιρα ενός αγώνα πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης μεταλλάχτηκε σε κλίμα Ρωμαϊκής εποχής στο Kολοσσαίο μεταξύ μονομάχων με άγρια ζώα. Για τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε τα κορίτσια μας να αποχωρήσουν από την “πύλη ζώσης σαρκός” και όχι από τη “νεκρική πύλη”.

Επειδή, λοιπόν, όλα τα παραπάνω απάδουν στο φίλαθλο πνεύμα και τις αρχές του αθλητισμού, που το σωματείο μας υπηρετεί, γίνονται οι αιτίες τα νέα παιδιά να αποστρέφονται τον Αθλητισμό.

Και το επισφράγισμα όλων των παραπάνω ήταν το φύλλο αγώνα. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία της ομάδος για την παραλαβή του φύλλου αγώνα και το ολοκλήρωσαν στο σύνολο του, με ψευδολογήματα που προσβάλλουν όσους το συνέταξαν και το υπέγραψαν, παραλείποντας, βέβαια, να αναφέρουν το οτιδήποτε για το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία, η οποία διασφάλισε την ομαλή διαφυγή αθλητριών, φιλάθλων και παραγόντων μας και η οποία,  εντέλει, πλήρωσε με δικά της θύματα την οπαδική βία (σπασμένα χέρια, κολάρα, νάρθηκες).

Από την
Διοίκηση του Ν.Ο.Β.