Press

Total Respect στην Αρχηγό.

Screen Shot 2016-02-02 at 22.00.33

Είναι θέμα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. 

Η Αντιγόνη Ρουμπέση παίρνει το μεγάλο ρίσκο να παρατείνει το χειρουργείο στο πόδι της και θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία, ενώ θα ταξιδέψει στο Οπόρτο με τη Βουλιαγμένη για τον όμιλο της Ευρωλίγκα.

Επίσης, η αρχηγός της Εθνικής θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά το Μάρτιο, στην Ολλανδία.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση θα κάνει θεραπείες με υπερβαρικό οξυγόνο αλλά και θεραπεία αυξητικών παραγόντων από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια και η προπόνηση της πλέον θα είναι ειδική, σε στενή παρακολούθηση από τον ιατρό της.

Σε δηλώσεις της στην ιστοσελίδα του ΝΟ Βουλιαγμένης είπε:

«Οι στόχοι της Βουλιαγμένης και της Εθνικής ομάδος είναι πολύ μεγάλοι για μένα αλλά και είναι όνειρα ζωής. Αποφάσισα μετά από την συζήτηση που είχα με τον γιατρό μου και φυσικά την συγκατάθεση του να παρατείνω το χειρουργείο για μετά το καλοκαίρι και του Ολυμπιακούς αγώνες που ελπίζω και εύχομαι να είμαστε εκεί, και αφού ολοκληρώσω όλες μου τις υποχρεώσεις  με την Βουλιαγμένη και με την Εθνική ομάδα».

Πρέπει να ειπωθούν ορισμένα πράγματα. Η Ρουμπέση βάζει την σωματική της υγεία σε κίνδυνο για να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η αρχηγός της Εθνικής σέβεται την τεράστια καριέρα της, τον εαυτό της και την υπόσταση της. Πράττει ως αρχηγός, δεν στέκεται στο αξίωμα. Δίνει το έναυσμα στα υπόλοιπα κορίτσια, για να το παλέψουν μέχρι τέλους, αν και η κατάσταση είναι εις βάρος τους αυτή τη στιγμή.

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο, η Ρουμπέση αποκόμισε το πρόβλημα στο γόνατο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και των αγώνων της Εθνικής. Όταν διαμαρτυρόταν για ενοχλήσεις, κανείς δεν την άκουσε. Παρόλα αυτά, παραμερίζει τα πρόσωπα και βγαίνει μπροστά για την ομάδα. Σκεφτείτε το λίγο.

Στον απολογισμό του συγκεκριμένου εγχειρήματος, το όνομα των κοριτσιών θα μπει δίπλα. Οι υπόλοιποι είναι (σίγουρα) περαστικοί. Ακόμη, δεν έχουμε καταλάβει απόλυτα πόσο πολύ θέλουν οι παίκτριες να φτάσουν στο Ρίο. Η πράξη της Αντιγόνης, το κάνει ευδιάκριτο.

Είναι η μεγαλύτερη γιορτή για έναν αθλητή, ακόμα και για την αρχηγό, που έχει αγωνιστεί τόσο στην Αθήνα, όσο και στο Πεκίνο. Για το σύνολο όμως και ειδικότερα για όσες βίωσαν τον αποκλεισμό από το Λονδίνο το 2012, παραμένει το μεγαλύτερο απωθημένο. Κρίμα, που αυτοί που πρέπει, δεν σέβονται την επιθυμία των παικτριών.

Με την απόφαση της να το παλέψει και να πάρει το ρίσκο, η Αντιγόνη Ρουμπέση βάζει τον εγωισμό της κάτω από την ομάδα και ενδεχομένως πρέπει να την ακολουθήσουν και άλλοι.

Στην τελική, το κάνει για τον εαυτό της και για την υστεροφημία της. Αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία της χρονιά στην Εθνική, μπορεί και στο άθλημα. Θέλει, λοιπόν, να εξαντλήσει τα όρια και μόνο συγχαρητήρια της αξίζουν.

Υπάρχει το ενδεχόμενο η Εθνική να αποτύχει στη Γκούντα και το πρόβλημα στο πόδι της Ρουμπέση να διογκωθεί, όμως σίγουρα, από την πορεία της καριέρας της, το μόνο που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει θα ήταν την έλλειψη προσπάθειας, όποια και αν είναι η κατάληξη.

Είναι σημαντικό που ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης αναφέρθηκε δημόσια για το θέμα, σεβόμενος την ιστορία της Αντιγόνης Ρουμπέση. Μην περιμένει κανείς οτιδήποτε από την Ομοσπονδία. Οι παίκτριες είναι… περαστικές για αυτούς.

Συγχαρητήρια, αρχηγέ!

ΥΓ: Ναι, είναι οι ίδιες που κατέκτησαν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαγκάη, το 2011. Η Αντιγόνη, η Έλενα, η Αλεξάνδρα, η Άλκηστη, η Χριστίνα και η Φιλιώ.

πηγή: waterpolonews.gr