Blog

Αγαπητοί Γονείς & Αθλητές,

Στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της έξαρσης του κορωνοϊού Covid-19. Όλοι μας διαβάσαμε την ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη οδηγία από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που να ορίζει αντιστοίχως την αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών σωματείων και των προπονήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι προπονήσεις στα αθλήματα που εξασκεί ο Ν.Ο.Β. στις εγκαταστάσεις του καθώς και στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων, συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με οδηγία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (https://koe.org.gr/article/anastoli-drastiriotitas-sta-atomika-athlimata-mas), αναστέλλονται έως τις 22 Μαρτίου 2020 όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες των αθλημάτων της κολύμβησης, της τεχνικής κολύμβησης και της καλλιτεχνική κολύμβησης σε όλη την Ελλάδα. Για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά χωρίς θεατές.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, και με απόλυτη συναίσθηση του αισθήματος ευθύνης που έχει ο Ν.Ο.Β. απέναντι στους αθλητές του, εφαρμόζουμε τα εξής:

    1. Διεξαγωγή των αγώνων του κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Β. κεκλεισμένων των θυρών.
    2. Αύξηση της δειγματοληψίας νερού της κολυμβητικής δεξαμενής για την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού σε 2 φορές την εβδομάδα.
    3. Αναστολή λειτουργίας του κλειστού Γυμναστηρίου του Ν.Ο.Β.
    4. Τακτική απολύμανση κλειστών χώρων του Ν.Ο.Β. με εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη και χρήση προϊόντων που περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες αποτελεσματικούς σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
    5. Εντατικοποίηση της αυστηρότητας της καθαριότητας των χώρων του Ν.Ο.Β.
    6. Σύσταση στους αθλητές όπως αποφεύγουν την χρήση των αποδυτηρίων ή να την περιορίζουν στο λιγότερο δυνατό χρόνο και για τα απολύτως απαραίτητα. Καλό είναι οι αθλητές να κάνουν ντους σπίτι αυτό το διάστημα της έξαρσης του ιού.
    7. Απαγόρευση κατανάλωσης νερού απευθείας από τον ψύκτη – σύσταση χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών ή ποτηριών.
    8. Σύσταση όπως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής όπως ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. (https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metadotika-kai-mh-metadotika-noshmata/c388-egkyklioi/6652-odhgies-prostasias-apo-anapneystikh-loimwksh-apo-to-neo-koronaio)
    9. Τακτική ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών του Ν.Ο.Β. αναφορικά με τις εξελίξεις.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία σας και δεσμευόμαστε ότι θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Μολφέτα

Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών & Επικοινωνίας

___________________________________________

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης

 width=

Scroll to Top