Blog

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής το νέο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης

Μια ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και για την περιοχή της Βουλιαγμένης γενικότερα, αφού πλέον το όνειρο ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου – πρότυπο για τον ελληνικό αθλητισμό γίνεται πραγματικότητα.

Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. κα Στέλλα Λαζάρου παρευρέθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, όπου παρουσιάστηκε η σχετική μελέτη στον Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γεώργιο Πατούλη για ένα σύγχρονο κολυμβητήριο στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Β. και έλαβε την ουσιαστική στήριξή του στην υλοποίηση του έργου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, το ιστορικό ναυταθλητικό σωματείο που λειτουργεί από το 1937, έχει αναδείξει πληθώρα αθλητών και στα επτά αθλήματα του υγρού στίβου όπου δραστηριοποιείται. Ειδικότερα, το κολυμβητήριο του Λαιμού έχει φιλοξενήσει σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, εθνικού και παγκόσμιου βεληνεκούς, ενώ έχει λειτουργήσει ως Ολυμπιακό προπονητήριο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξένησε η χώρα μας.

Από το μακρινό 1966 που με έμπνευση του πολιτικού μηχανικού και μέλους του Ν.Ο.Β. Γιάννη Τζελάτη κατασκευάστηκε ένα ανοιχτό κολυμβητήριο 25 μέτρων για να δώσει τη θέση του αργότερα το 1977 στο σημερινό κολυμβητήριο 50 μέτρων, η πισίνα του Λαιμού λειτουργεί ως φυτώριο του υγρού στίβου, αναδεικνύοντας πρωταθλητές που φτάνουν στο υψηλότερο βάθρο να εκπροσωπούν τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Το όραμα της Προέδρου κας Λαζάρου και των μελών του Δ.Σ. είναι να επιτύχει την αναγέννηση του κολυμβητηρίου του Ν.Ο.Β., στη θέση που βρίσκεται σήμερα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις – πρότυπο στον σύγχρονο αθλητισμό.

Πιστή στο όραμα αυτό, ανέλαβε με τη συμβολή της ομάδας του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας διαχείρισης μελετών του έργου κου Φάνη Καραγιάννη, τη δημιουργία ειδικών μελετών για την ανακαίνιση και στατική αποκατάσταση της πισίνας, καθώς και τη βελτίωση των βοηθητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των εξεδρών. Επιπρόσθετα, σημαντικό κομμάτι του έργου αποτελεί η ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, με στόχο να δημιουργηθεί μία σύγχρονη, ασφαλής, λειτουργική και φιλική προς το περιβάλλον αθλητική υποδομή. Τέλος, οι παρεμβάσεις θα εναρμονίζονται απόλυτα με το περιβάλλοντα φυσικό τοπίο, αναδεικνύοντας τον διαχρονικό ρόλο των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης ως εμβληματικού τοπόσημου της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Οι μελέτες του έργου βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και σε ετοιμότητα να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προς έγκριση ώστε να προχωρήσει στη φάση υλοποίησης.

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη βούλησή του να συνδράμει σ΄ένα σημαντικό έργο το οποίο, όπως ανέφερε, θα συμβάλλει στη χωρική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά: «Η στήριξη του μαζικού αθλητισμού είναι στις προτεραιότητές μας και σ΄αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε όλη την Αττική. Προς αυτή την κατεύθυνση και η βούλησή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα προκειμένου αυτός ο ιστορικός αθλητικός όμιλος και η Βουλιαγμένη να αποκτήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι».

 

Scroll to Top