Blog

Χειμερινός Διάπλους Βουλιαγμένης.

Screen Shot 2015-12-02 at 12.37.51 PM

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο XTERRA Κολυμβητικός Διάπλους Βουλιαγμένης 2015.
Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, βρέθηκαν απο νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση.

Οι 3 διαφορετικές αποστάσεις του αγώνα, 1000, 2500 & 5000 μέτρα, έδωσαν την δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον, με την εγγύηση της ομάδας του XTERRA Greece.
Ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση έδωσαν οι μικροί κολυμβητές ηλικίας 8-12 ετών απο σχολεία, κολυμβητικά σωματεία & συλλόγους, που αγωνίστηκαν στον παιδικό αγώνα των 100 & 200 μέτρων και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα των θεατών και συμμετεχόντων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν σύμφωνα με το προγραμμα στις 11 το πρωί και ο μαγευτικός κόλπος των Νοτίων Προαστείων της Αττικής, γέμισε με πολύχρωμα σκουφάκια που για περισσότερες απο 2 ώρες έδιναν τη δική τους «μάχη» στην
οριοθετημένη τριγωνική διαδρομή.

Στα 1000 μέτρα την πρώτη θέση στους άνδρες χωρίς στολή κέρδισε ο Φίλιππος Χέλμης και η Κωνταντίνα Γκοτζιά στις γυναίκες. Στην ιδια απόσταση με wetsuit νικητής ήταν ο Γιώργος Δεμέτης και στις γυναίκες η Σάσα Συλαιδοπούλου.

Στη μεσαία απόσταση των 2500 μέτρων την πρώτη θέση στους άνδρες χωρίς στολή κέρδισε ο Χάρης Σιατούνης και η Χριστίνα Γονίδη στις γυναίκες. Στην ιδια απόσταση με wetsuit νικητής ήταν ο Γιώργος Δανιηλ και στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη.

Τέλος στη μεγάλη απόσταση των 5000 μέτρων στους άνδρες χωρίς στολή, ο Νίκος Σημαντήρας εκανε εξαιρετικό χρόνο και κέρδισε άνετα την πρώτη θέση, ενώ στις γυναίκες και δεύτερη στη γενικη κατάταξη η μοναδική Βίκυ Κουβέλη. Στην 5000 μέτρα με wetsuit νικητής ήταν ο Γιώργος Αλυφαντής και η Αγγελική Κεραμιδά στις γυναίκες.
Ό αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Ήταν μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές. Τα επίσημα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί και ειναι διαθέσιμα στο www.xterragreece.com και στο κάτωθι link

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης: DHL, Garmin, Arena, myathlete, Nestle, Vincenzo, High5, Oakley, Lifeguard Hellas.
Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές και την ομάδα του XTERRA Greece.
To XTERRA Greece Championship, η κορυφαια διεθνής διοργάνωση του offroad τριάθλου,έρχεται στην Αθηναική Ριβιέρα και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 07 Μαίου 2016.
Ο αγώνας αποτελεί μέρος του Ευρωπαικού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, και σας περιμένει για μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές απο όλο τον κόσμο!
Δυνατότητα συμμετοχής σε μεμονωμένους αθλητές και ομάδες σκυταλοδρομίας απο 2-3 αθλητές

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης ιδρύθηκε, ως Αθλητικό Σωματείο, στις 23 Φεβρουαρίου 1937, από μια παρέα φίλων που τους συνέδεε η αγάπη για τη θάλασσα και η επιθυμία τους για ενασχόληση με τα ναυτικά αθλήματα.
Σήμερα έχει περισσότερους από 1000 αθλητές και καλλιεργεί 7 αθλήματα, κλασσική, τεχνική και συγχρονισμένη κολύμβηση, υδατοσφαίριση, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι.
Ολη τη χρονιά λειτουργούν σχολές εκμάθησης για όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο Όμιλος και παράλληλα τους θερινούς μήνες διοργανώνει αθλητικά camp για παιδιά 5-12 ετών.
Στην πορεία των χρόνων οι αθλητές του Ν.Ο.Β. έχουν διαπρέψει σε Πανελλήνιους, Ευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς αγώνες κάνοντας υπερήφανους τον Όμιλο και όλους τους Έλληνες.
Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης είναι ένας χώρος αθλητισμού, ένα φυτώριο μελλοντικών πρωταθλητών που στελεχώνουν τις Εθνικές μας Ομάδες και αποτελούν παράδειγμα για όλους τους νέους.

DHL Express: Ο ειδικός στις Διεθνείς Ταχυμεταφορές

Η DHL ανήκει στον όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων (Deutsche Post DHL) και αποτελεί τον παγκόσμιο ειδικό στον κλάδο των logistics, με ένα διεθνές δίκτυο που ενώνει περισσότερες από 220 χώρες. Στην Ελλάδα, η DHL Express ιδρύθηκε το 1978 . Δηλώνουμε «παρών» στις ανάγκες των 4,000 πελατών μας, με 23 σημεία εξυπηρέτησης, πάνω από 400 εργαζόμενους και συνεργάτες κι έναν στόλο που υπερβαίνει τα 120 οχήματα.
H Garmin διαθέτει μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων προιόντων με εφαρμογές στη ναυσιπλοΐα, στην αεροπλοΐα, στο αυτοκίνητο, στις εξωτερικές δραστηριότητες στη φύση και φυσικά στον αθλητισμό.
Αν ασχολείστε με το τρέξιμο, την ποδηλασία, το τρίαθλο, την κολύμβηση ή άλλα σπόρ, η Garmin είναι ο απόλυτος σύμμαχος σας για να μετρήσετε, να καταγράψετε, να παρακολουθήσετε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα της προπόνησης σας με εύκολο και αξιόπιστο τρόπο.
Για περισσότερα από 40 χρόνια η Arena εφοδιάζει τους κορυφαίους κολυμβητές του κόσμου και τους λάτρεις των υδάτινων σπορ με μαγιό αγώνων, προπόνησης, αναψυχής και αξεσουάρ τα οποία έχουν κατασκευαστεί με βάση εμπεριστατωμένη έρευνα και τεχνογνωσία, καθώς και μια αδιάκοπη αφοσίωση στην ποιότητα.
Η High5 είναι μία βρετανική εταιρεία η οποία διοικείται από αθλητές με πολυετή αγωνιστική εμπειρία σε πολλά από τα σκληρότερα events παγκοσμίως. Τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα στην αιχμή της εξέλιξης και πραγματοποιούν αυτό που υπόσχονται. Εν ολίγοις, τα προϊόντα μας εγγυόνται μέγιστα αποτελέσματα και επιδόσεις ακόμα και στους σκληρότερους αγώνες.

To εργομετρικό κέντρο myathlete έχει σκοπό να βοηθήσει τον ασκούμενο καθώς και τον αθλητή στο να γυμνάζεται με ασφαλή, δομημένο και αποδοτικό τρόπο. Ο Νίκος Δημητριάδης (M.Sc., Φυσιολογία της Άσκησης, Προπονητική), με γνώση και 20ετή εμπειρία στην εργομέτρηση και την προπονητική αξιολογεί τη φυσική κατάσταση και δίνει κατευθύνσεις για την εξέλιξή της. Η ομάδα του myathlete, αποτελούμενη από διαιτολόγο, καθηγητές φυσικής αγωγής-προπονητές και φυσικοθεραπευτή που έχουν πρωταγωνιστήσει στα Ελληνικά και διεθνή αθλητικά δρώμενα, δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν τον ασκούμενο να πετύχει τους στόχους του.
Το Vincenzo βρίσκεται στην πλατεία Εσπερίδων –στην καρδιά της Γλυφάδας– και κουβαλά στις πλάτες του μεγάλη ιστορία και πολλούς φίλους, λάτρεις του ιταλικού φαγητού. Πρόκειται για μια αυθεντική trattoria, πιστή στην ιταλική παράδοση: τα ζυμαρικά σερβίρονται al dente και η pizza παρασκευάζεται με λεπτό ζυμάρι.
 

 

Scroll to Top