Θαλάσσιο Σκι

4Ένα από τα αθλήματα στα οποία ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης αποτελεί παραδοσιακή δύναμη είναι το Θαλάσσιο Σκι. Το τμήμα “γεννήθηκε” το 1956 στον Όμιλο και από τότε αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης του αθλήματος στην Ελλάδα, έχοντας αναδείξει πολλούς μεγάλους αθλητές που στελεχώνουν ανελλιπώς την εθνική ομάδα.

Πολλές πληροφορίες για την ιστορία του Θαλάσσιου Σκι στον Όμιλο και την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο των Τζώρτζη και Ίωνα Μηλιά “Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης & Η Ιστορία του Θαλάσσιου Σκι στην Ελλάδα”.

Περιηγηθείτε στις σελίδες του Θαλάσσιου Σκι για περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τις ομάδες και το αγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος.

Συνοπτικό απόσπασμα από το Ιστορικό Λεύκωμα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης “Αναζητώντας το Αθλητικό Ιδεώδες”, που συνέγραψε ο κ. Πάνος Ιωαννίδης και το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως στις αρχές Ιουλίου 2008, στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων του Ομίλου. 

1956

Κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Βουλιαγμένη το Θαλάσσιο Σκι, με πρωτοβουλίες του αείμνηστου Προέδρου του Ομίλου Αθανασίου Διακάκη.

1960

Με την ευκαιρία της “Ναυτικής Εβδομάδας”, κατασκευάζεται και μπαίνει στο νερό για πρώτη φορά στίβος του “σλάλομ” ενώ στις 19 Ιουνίου 1960 γίνονται στον Όμιλο οι πρώτοι αγώνες Θαλάσσιου Σκι στην Ελλάδα.

1961

Ο Όμιλος αποκτά το πρώτο κανονικό ιδιόκτητο ταχύπλοο σκάφος του, που το ονομάζει “ΝΟΒ 1” με το οποίο ξεκίνησε και η πρώτη “επίσημη” Σχολή Θαλάσσιου Σκι στον Όμιλο, με εκπαιδευτές τον Τάσο Καραγιώργο και τον Σπύρο Διακάκη (στη φωτογραφία, αριστερά). Ο Όμιλος εγγράφεται μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Θαλάσσιου Σκι , Group 2, πριν καν δημιουργηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία.

1963

Το άθλημα αναγνωρίζεται από τη Γ.Γ.Αθλητισμού, χάρις στον αείμνηστο Επαμεινώνδα Πετραλιά – δικηγόρο, μορφή του Ελληνικού Αθλητισμού και θαυμαστή του Θαλάσσιου Σκι – που αναλαμβάνει Γ.Γ.Αθλητισμού. Την ίδια χρονιά ιδρύεται η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι, Πρόεδρος της οποίας εκλέγεται ο Αθανάσιος Διακάκης, Πρόεδρος του Ν.Ο.Β.

Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Θωμάς αναδεικνύεται στο Βισύ της Ελβετίας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στους αγώνες του Ιπτάμενου Θαλάσσιου Σκι.

Γίνονται και οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες στην ιστορία του αθλήματος, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Το πρόγραμμα των αγώνων συμπεριελάμβανε μόνο σλάλομ και φιγούρες, αφού ο βατήρας του άλματος κατασκευάστηκε τον επόμενο χρόνο.

Οι νικητές των 1ων Πανελληνίων Αγώνων, αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου ήταν: Γ. Πεσματζόγλου (Σλάλομ Ανδρών), Μ. Πολίτη (Σλάλομ Γυναικών), Ν. Σοφοκλέους (Σλάλομ Εφήβων), Γ. Πεσματζόγλου (Φιγούρες Ανδρών), Ρ. Νεφούση (Φιγούρες Γυναικών).

1964

Κατασκευάζεται και ο πρώτος βατήρας άλματος (τραμπλέν). Πρώτοι ηρωικοί σκιέρ στον Όμιλο και την Ελλάδα οι: Σπύρος Διακάκης, Τάσος Καραγιώργος, Ηλίας Λυπητεράκος, Άγγελος Σταθάτος, Γιάννης Σταθάτος, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Ιωαννίδης, Αλέκος Βούξινος, Σπύρος Ροσόλυμος, Ανδρέας Ποταμιάνος, Γιώργος (Μπούλης) Κασιδόκωστας, Τεό Λαράς (στη δεξιά φωτογραφία).

Τη χρονιά αυτή δημιουργείται η πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος, με επικεφαλής τον αείμνηστο Γιάννη Λάτση, με στόχο την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και την εφαρμογή πιο σύγχρονων μεθόδων.

Στον αγωνιστικό τομέα κυριαρχούν οι πρώτοι διεθνείς αγώνες, που τελούνται στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου αρχές Οκτωβρίου όπου διακρίθηκαν, οι:

 • Μαριάννα Λάτση : 1η στο σλάλομ Νεανίδων
 • Μαρία Πεσματζόγλου : 2η στο σλάλομ Νεανίδων
 • Τάσος Καραγιώργος : 6ος στο άλμα Ανδρών
 • Χρήστος Μεταξάς : 7ος στο άλμα Ανδρών
 • Γιώργος (Μπούλης) Κασιδόκωστας : 7ος στις φιγούρες Ανδρών
 • Τάκης Αλεξανδρής : 8ος στο άλμα Ανδρών
 • Χρήστος Μεταξάς : 9ος στο σλάλομ Ανδρών
 • Τάσος Λιβιεράτος : 10ος στο σλάλομ ανδρών

1965

Χρονιά που το τμήμα αναβαθμίζεται ως προς τον τεχνικό και προπονητικό τομέα. Ο Γιάννης Λάτσης, πρόεδρος της Διευθύνουσας Επιτροπής του τμήματος και πατέρας του Σπύρου και της Μαριάννας, πρωταθλητών του τμήματος, παραγγέλνει στην Αμερική ένα ταχύπλοο σκάφος, μάρκας «Κρις Κραφτ», με εσωλέμβια μηχανή 180 ίππων, που αναπτύσσει ταχύτητα 45 και πλέον μιλίων ! Το πολύτιμο αυτό απόκτημα δρα ευεργετικά στην αγωνιστική απόδοση των αθλητών.

Ταυτόχρονα, περίπου, καταφθάνει στον Όμιλο, από τη Γαλλία αυτή τη φορά, ο Walter Trilling, ένας εξαίρετος προπονητής του σκι βουνού που είχε μεταπηδήσει, όπως και πολλά άλλα στελέχη του αθλήματος, στο χώρο του θαλάσσιου σκι. Ο ερχομός του φέρνει μαζί όλα όσα τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες σκιέρ έβλεπαν σε διεθνείς αγώνες ή σε φωτογραφίες.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Το χρυσό μετάλλιο του πρωταθλητή μας Γιάννη Θωμά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιπτάμενου Θαλάσσιου Σκι στο Άρκανσον της Γαλλίας
 • Η τριεθνής συνάντηση Ιρλανδίας, Λιβάνου και Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του Ομίλου
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

1966

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι συμμετοχές των Τάκη Αλεξανδρή, Γιάννη Σκουζή και Μάκη Βιτωράτου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη λίμνη Άττερ Ζέε της Αυστρίας
 • Οι 4εθνείς αγώνες στον Όμιλο με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, της Ιρλανδίας, του Λιβάνου και της Ελλάδας, όπου διακρίθηκαν οι Γιώργος (Μπούλης) Κασιδόκωστας, Τάκης Αλεξανδρής, Χρήστος Μεταξάς, Ηρώ Παπαβασιλείου, Πόλυ Φλώρου, Μαρία Χατζοπούλου, Δάφνη Αθανασιάδου, Μαρία Βελισσαροπούλου (ΠΑΟ), Μάκης Βιτωράτος, Γιώργος Αθανασιάδης και Γιάννης Κλήμης.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

1967

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, στο ετήσιο συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, αναγνώρισε το θαλάσσιο σκι ως άθλημα «Ολυμπιακού χαρακτήρα» μετά από συντονισμένες ενέργειες του προέδρου του Ομίλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιου Διακάκη.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων, που έγιναν στον Όμιλο με τη συμμετοχή 10 κρατών και στους οποίους οι διακρίθηκαν οι αθλητές του Ομίλου Τάκης Αλεξανδρής (1η νίκη στο άλμα και το σλάλομ Νέων), Μαριλένα Φρονιμοπούλου ( 1η νίκη στο άλμα Παγκορασίδων), Αλίκη Κουσούλη ( 3η νίκη στο άλμα Παγκορασίδων)
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

1969

Ο Αθανάσιος Διακάκης συμμετέχει, ως πρόεδρος της Ε.Ο.Θ. Σκι, στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Θαλάσσιου Σκι και ζητάει, για το επόμενο καλοκαίρι, τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων στην Ελλάδα. Όχι όμως στον Όμιλο και τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης, που δύσκολα θα γινόταν δεκτό, αλλά στη λίμνη των Ιωαννίνων, όπου οι συνθήκες των νερών θα ήταν αποδεκτές από τους Ευρωπαίους σκιέρ.

Το αίτημα της Ελλάδας γίνεται δεκτό και οι πρώτοι μεγάλοι διεθνείς αγώνες εκτός συνόρων Βουλιαγμένης είναι γεγονός. Με σκληρή, και πάλι, εργασία και αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων, που μερικές φορές κατέληγαν στην ανάγκη επινόησης ανορθόδοξων και πρωτότυπων λύσεων, οι Σ. Διακάκης, Σ. Κωστακόντης, Σ. Βασιλόπουλος, Γ. Κασιδόκωστας, Α. Σταντίδης και Γ. Νικολαΐδης (Ν.Ο.Ιωαννίνων), με τη συνεργασία των στελεχών του τοπικού ομίλου και της Ομοσπονδίας, πετυχαίνουν και παρουσιάζουν μια τεχνικά άρτια διοργάνωση αγώνων και κρατούν λαμπερό το όνομα της Χώρας μας.

Τα αποτελέσματα των αθλητών του Ομίλου:

 • Ελένη Φραγκίστα : 1η νίκη στο σλάλομ, στις φιγούρες και στο τρίαθλο, 3η νίκη στο άλμα
 • Μαριλύ Φραγκίστα: 2η νίκη στο σλάλομ, 5η νίκη στο άλμα και 6η θέση στο τρίαθλο
 • Σούλα Κωστακόντη: 4η νίκη στο άλμα

1971

Η πρωταθλήτρια του Ομίλου Ελένη Φραγκίστα αναδεικνύεται από το Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών ως η καλύτερη σκιέρ της χρονιάς (1970) και έβδομη καλύτερη αθλήτρια της Χώρας μας. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Αβιλιάνα της Ιταλίας, όπου θριαμβεύει η Ελένη Φραγκίστα κατακτώντας 3 πρώτες νίκες στις φιγούρες, το σλάλομ (νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ) και στο άλμα, ενώ η αδελφή της, Μαριλύ Φραγκίστα, κατακτά την 3η θέση στις φιγούρες και στο σλάλομ. Έλαβαν ακόμα μέρος οι: Δ. Αλεξόπουλος, Γ. Τσαϊλάς και Τ. Μαργαρώνης.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου ο Τάκης Αλεξανδρής και η Ελένη Φραγκίστα καταλαμβάνουν την 1η θέση στο άλμα και το σλάλομ με νέα πανελλήνια ρεκόρ. Στους αγώνες συμμετέχουν επίσης και διακρίνονται οι Ν. Φραγκίστας, Γ. Τσαϊλάς, Μ. Φραγκίστα, Γ. Φιλιππάκης, Δ. Αλεξόπουλος, Ν. Γατσιός, Γ. Κασιδόκωστας και Α. Μαργαρώνης.

1972

Χρονιά αλλαγής στην τεχνική ηγεσία του τμήματος. Το Γάλλο Walter Trilling διαδέχεται ο επίσης Γάλλος Jean-Michel Cau, καθηγητής Σωματικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Σάσμπαχ της Γερμανίας, όπου η Ελένη Φραγκίστα, αν και τραυματισμένη, καταλαμβάνει τη 2η θέση στο σλάλομ, την 3η στις φιγούρες και την 3η στο τρίαθλο. Συμμετέχουν ακόμα ο Δήμος Αλεξόπουλος και ο Ίων Μηλιάς (μικρότερος αθλητής των αγώνων).
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

1973

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας, στους οποίους συμμετέχουν οι: Δήμος Αλεξόπουλος, Ίων Μηλιάς και Τζώρτζης Μηλιάς.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου 1οι νικητές αναδεικνύονται οι: Νίκος Φραγκίστας (σλάλομ), Γιώργος Τσαϊλάς (άλμα, τρίαθλο), Γιώργος Αθανασιάδης (φιγούρες)

1974

Λόγω της στρατιωτικής επιστράτευσης τα μεγάλα και σημαντικά αυτά γεγονότα δεν επιτρέπουν στην εθνική μας ομάδα και στους αθλητές μας να συμμετάσχουν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Η αθλητική και αγωνιστική δραστηριότητα περιορίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου ο Όμιλος καταλαμβάνει την 1η θέση με 1ους νικητές τους: Δήμο Αλεξόπουλο (σλάλομ, άλμα, τρίαθλο), Πάνο Παναγόπουλο (φιγούρες)

1975

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στη Γιουγκοσλαβία, όπου συμμετέχουν οι Γιώργος Τσαϊλάς και Πάνος Παναγόπουλος
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Πουζιάνο της Ιταλίας, όπου ο Ίων Μηλιάς κατακτά την 3η θέση στις φιγούρες. Συμμετέχουν επίσης οι Τίνα Καμπάνη, Ανδρέας Καμπάνης και Τζώρτζης Μηλιάς.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου 1οι νικητές αναδεικνύονται οι: Νίκος Φραγκίστας (σλάλομ), Γιώργος Τσαϊλάς (άλμα), Πάνος Παναγόπουλος (φιγούρες), Τάκης Αλεξανδρής (τρίαθλο)

1976

Γίνεται προσπάθεια μεγαλύτερης δραστηριοποίησης του τμήματος και για τον σκοπό αυτό γίνεται αναδιάρθρωση της Τεχνικής Επιτροπής, με έφορο τον Αλέκο Βούξινο και μέλη τους Στέλιο Βασιλόπουλο, Σπύρο Κωστακόντη και Τάσο Κουλουριώτη.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Βέλγιο, όπου ο Ίων Μηλιάς καταλαμβάνει την 8η θέση στις φιγούρες.
 • Οι Διεθνείς Αγώνες στη Βουλιαγμένη μεταξύ Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας, όπου λάμπει το άστρο της Τίνας Καμπάνη, η οποία κατακτά τις πρώτες νίκες σε όλα τα αγωνίσματα σλάλομ, φιγούρες, άλμα και τρίαθλο. Διακρίνονται ακόμα οι: Α. Καμπάνης, Ν. Φραγκίστας, Τ. Αλεξανδρής, Ι. Μηλιάς, Π. Παναγόπουλος, Κ. Σαράντης και Γ. Τσαϊλάς.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 1ους νικητές τους Τάκη Αλεξανδρή στο σλάλομ και Τζώρτζη Μηλιά στο άλμα, στο τρίαθλο και στις φιγούρες.
 • Διακρίνονται ακόμα οι Ι. Μηλιάς, Τ. Καμπάνη, Α. Καμπάνης, Γ. Κασιδόπουλος και Π. Παναγόπουλος.

1977

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες στο Λονδίνο, όπου η Τίνα Καμπάνη καταλαμβάνει τη 2η θέση στο άλμα, την 8η στο σλάλομ και την 9η στο τρίαθλο και ο Ίων Μηλιάς την 9η θέση στις φιγούρες.
 • Η Διεθνής Συνάντηση Γιουγκοσλαβίας στο Ζάγκρεμπ, που τυπικά αποτελούν τους πρώτους Βαλκανικούς Αγώνες, αφού οι άλλες Βαλκανικές χώρες που κλήθηκαν να συμμετάσχουν δεν ανταποκρίθηκαν στη σχετική πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Μια πρόσκληση που είχε ως αφετηρία μια πρόταση του Ομίλου προς την Παγκόσμια Ένωση Θαλάσσιου Σκι, στο Συνέδριο της Βαρκελώνης το 1969, και χρειάστηκαν να περάσουν 8 χρόνια για να υλοποιηθεί, χάρη και στις προσπάθειες του τότε προέδρου της Ομοσπονδίας και του Ομίλου, Χρήστου Παπαγεωργίου. Τα αποτελέσματα των αθλητών του Ομίλου: Τίνα Καμπάνη : 1η νίκη στο άλμα, 2η νίκη στις φιγούρες, 3η νίκη στο τρίαθλο, Ίων Μηλιάς: 1η νίκη στο σλάλομ, 1η νίκη στο τρίαθλο. Διακρίθηκαν ακόμα οι Ανδρέας Καμπάνης, Νίκος Φραγκίστας και Κυριάκος Σαράντης.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου ο Όμιλος συμμετέχει με τον αριθμό-ρεκόρ των 23 αθλητών και τη συγκομιδή 17 χρυσών μεταλλίων, 10 αργυρών και 11 χάλκινων (σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες). Στην κατηγορία Ανδρών–Γυναικών, 1οι νικητές αναδεικνύονται οι: Δήμος Αλεξόπουλος (φιγούρες), Γιώργος Τσαϊλάς (άλμα), Νίκος Φραγκίστας ( σλάλομ, τρίαθλο).

1978

Εφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αμουργιανός, μετέπειτα πρόεδρος του Ομίλου, με μέλη της Τεχνικής Επιτροπής τους Δ. Λεκανίδη, Κ. Χαρώνη, Λ. Κολοκοτρώνη, Α. Βούξινο, Γ. Αθανασιάδη και Κ. Ασσανάκη. Τεχνικός σύμβουλος ο Στέλιος Βασιλόπουλος, ο οποίος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται και να συμπαρίσταται σε όλες τις προσπάθειες του τμήματος. Προπονητές του τμήματος αναλαμβάνουν οι Χανς Μπόλνερτ και Παναγιώτης Σιώκης, ενώ συνεργάτης τους και πιλότος του σκάφους είναι ο Κώστας Πραγματίδης.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Βαλκανικοί Αγώνες στη Γιουγκοσλαβία με τη συμμετοχή της χώρας αυτής, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, στους οποίους συμμετέχουν 12 αθλητές του Ομίλου με 1ους νικητές τους: Τίνα Καμπάνη (άλμα), Λόλο Σταμάτη (άλμα).
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 1ους νικητές τους: Δήμο Αλεξόπουλο: (σλάλομ), Τζώρτζη Μηλιά (άλμα, φιγούρες, τρίαθλο), Τίνα Καμπάνη: (σλάλομ, άλμα, φιγούρες, τρίαθλο).

1979

Εφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Κώστας Χαρώνης, μετέπειτα μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ, με μέλη της Τεχνικής Επιτροπής τους Δ. Λεκανίδη, Π. Μαυρωτά, Σ. Κωστακόντη, Δ. Αλεξόπουλο και Ν. Φραγκίστα. Τεχνικός σύμβουλος παραμένει ο Στέλιος Βασιλόπουλος.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στη Γιουγκοσλαβία, όπου συμμετέχουν η Τ. Καμπάνη, ο Γ. Χαρώνης και ο Λ. Σταμάτης
 • Οι Βαλκανικοί Αγώνες στο Πατσάρεβο της Βουλγαρίας, όπου διακρίνονται οι: Τίνα Καμπάνη: 1η νίκη στις φιγούρες, 2η νίκη στο άλμα, στο σλάλομ και στις φιγούρες, Ίων Μηλιάς :1η νίκη στις φιγούρες, 3η νίκη στο σλάλομ
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου 1ες θέσεις καταλαμβάνουν οι: Δήμος Αλεξόπουλος (σλάλομ), Ίων Μηλιάς (άλμα, φιγούρες και τρίαθλο), Τίνα Καμπάνη (σλάλομ, άλμα, φιγούρες και τρίαθλο)

1980

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Ισπανία, όπου συμμετέχουν ο Γιώργος Χαρώνης και ο Λόλος Σταμάτης.
 • Οι Μεσογειακοί Αγώνες, που γίνονται για πρώτη φορά στη Γαλλία, όπου συμμετέχουν ο Ίων Μηλιάς, ο Τζώρτζης Μηλιάς και ο Λόλος Σταμάτης.
 • Οι Βαλκανικοί Αγώνες στο Πόρτο Χέλι, όπου ο Γιώργος Χαρώνης καταλαμβάνει την 1η θέση στο σλάλομ.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου ο Ίων Μηλιάς διακρίνεται καταλαμβάνοντας την 1η θέση σε 3 αγωνίσματα του προγράμματος (σλάλομ, φιγούρες και τρίαθλο). Συμμετέχουν ακόμα οι Τζώρτζης Μηλιάς, Γιώργος Χαρώνης, Λόλος Σταμάτης και Νίκος Φραγκίστας.

1981

Με πρωτοβουλία του εφόρου Κώστα Χαρώνη, γίνεται εξόρμηση και προσπάθεια ανανέωσης του αθλητικού δυναμικού του τμήματος. Μεταξύ των παιδιών αυτών και οι Παύλος Σταμάτης και Λευτέρης Κουσαθανάς, που αργότερα θα γίνουν πρωταθλητές του αθλήματος.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Ιταλία, όπου συμμετέχουν οι Γιώργος Χαρώνης, Λόλος Σταμάτης και Αλέξανδρος Μπάτσης.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου διακρίνονται οι: Νίκος Φραγκίστας: 1η νίκη στο σλάλομ, Ίων Μηλιάς (1η νίκη στο άλμα, 1η νίκη στις φιγούρες, 1η νίκη στο τρίαθλο)

1982

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στην Αγγλία, όπου συμμετέχουν οι Νίκος Φραγκίστας και Ίων Μηλιάς.
 • Η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου θριαμβεύει ο Ίων Μηλιάς με 1ες νίκες και στα 4 αγωνίσματα του προγράμματος (σλάλομ, άλμα, φιγούρες και τρίαθλο)

1983

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Ιταλία, όπου συμμετέχουν οι Γιώργος Χαρώνης, Αλέξανδρος Μπάτσης, Φώτης Ντούλος
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Νίκος Φραγκίστας (1η νίκη στο σλάλομ), Αλέξανδρος Μπάτσης (1η νίκη στο άλμα), Γιώργος Χαρώνης (1η νίκη στις φιγούρες, 1η νίκη στο τρίαθλο)

1984

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στο Μιλάνο, όπου συμμετέχουν οι Γιώργος Χαρώνης και Ίων Μηλιάς.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Ισπανία, όπου συμμετέχουν οι Δημήτρης Μαυρωτάς και Γρηγόρης Μπάτσης.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Αλέξανδρος Μπάτσης (1η νίκη στο άλμα), Γιώργος Χαρώνης (1η νίκη στις φιγούρες, 1η νίκη στο τρίαθλο)

1985

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Βέλγιο, όπου συμμετέχουν οι Γρηγόρης Μπάτσης, Λευτέρης Κουσαθανάς και Βιργινία Κακλαμάνη.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Αλέξανδρος Μπάτσης (1η νίκη στο άλμα), Κλαίρη Μανώλου (1η νίκη στις φιγούρες)

1986

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Νέων στο Μιλάνο, όπου συμμετέχουν οι Λευτέρης Κουσαθανάς, Βιργινία Κακλαμάνη, Δημήτρης Σταντίδης και Παύλος Σταμάτης.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στη Σικελία, όπου συμμετέχουν οι Λευτέρης Κουσαθανάς, Παύλος Σταμάτης και Δημήτρης Σταντίδης.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Βιργινία Κακλαμάνη (1η νίκη στο άλμα), Κλαίρη Μανώλου (1η νίκη στις φιγούρες), Αλέξανδρος Μπάτσης (1η νίκη στο άλμα), Λευτέρης Κουσαθανάς (1η νίκη στις φιγούρες)

1987

Έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Βασίλης Γκανιάτσος με μέλη της Τεχνικής Επιτροπής τους Τάκη Αλεξανδρή, Μάριο Δαραβίγκα και Ανδρέα Καμπάνη. Προπονητής αναλαμβάνει ο πρωταθλητής μας Αλέξανδρος Μπάτσης, ο οποίος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει πρόωρα από την ενεργό δράση.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Αγγλία, όπου διακρίνονται οι: Παύλος Σταμάτης (2η νίκη στις φιγούρες), Βιργινία Κακλαμάνη (3η νίκη στο άλμα), Κλαίρη Μανώλου ( 6η νίκη στο άλμα).
 • Οι Βαλκανικοί Αγώνες στο Ζάγκρεμπ, όπου διακρίνονται οι: Παύλος Σταμάτης, Δημήτρης Σταντίδης, Κλαίρη Μανώλου, Βιργινία Κακλαμάνη
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στους Πανελλήνιους Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Λευτέρης Κουσαθανάς , Βιργινία Κακλαμάνη, Γρηγόρης Μπάτσης

1988

Προπονητής τμήματος αναλαμβάνει ο Γιώργος Κολέτσος, παλαιός πρωταθλητής του Ν.Ο.Βόλου, αντικαθιστώντας τον Αλέξανδρο Μπάτση, ο οποίος στον ένα χρόνο της παραμονής του συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του τμήματος. Συνεργάτης του Γ. Κολέτσου ο Δημήτρης Μαυρωτάς, παλαιός πρωταθλητής μας και μετέπειτα προπονητής της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Ομίλου.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν οι:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στο Λονδίνο, όπου συμμετέχουν οι Παύλος Σταμάτης, Λευτέρης Κουσαθανάς και Δημήτρης Σταντίδης.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στη Νορβηγία, όπου διακρίνεται η Βιργινία Κακλαμάνη (3η νίκη στο άλμα), ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Παύλος Σταμάτης, Δημήτρης Σταντίδης, Κλαίρη Μανώλου και Λευτέρης Κουσαθανάς.
 • Οι Βαλκανικοί Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Γρηγόρης Μπάτσης, Λευτέρης Κουσαθανάς, Παύλος Σταμάτης.
 • Η κατάκτηση της Α θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου διακρίνονται οι: Παύλος Σταμάτης, Κλαίρη Μανώλου, Βιργινία Κακλαμάνη

1989

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στα Γιάννενα, όπου διακρίνεται ο Δημήτρης Σταντίδης (3η νίκη στο άλμα), ενώ συμμετέχουν ακόμα οι Άγγελος Πολυζωγόπουλος, Κλαίρη Μανώλου και Μικές Σακελίου.
 • Οι Βαλκανικοί Αγώνες, όπου συμμετέχουν οι Γρηγόρης Μπάτσης, Άγγελος Πολυζωγόπουλος, Κλαίρη Μανώλου, Δημήτρης Σταντίδης, Μικές Σακελίου, Φίλιππος Κασιμάτης και Στέλιος Σταμάτης.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες στα Γιάννενα, όπου διακρίνονται οι: Δημήτρης Σταντίδης, Παύλος Σταμάτης, Κλαίρη Μανώλου.

1990

Ο Βασίλης Γκανιάτσος, επιτυχημένος έφορος και ακούραστο στέλεχος του τμήματος και του Ομίλου, παραδίδει τη σκυτάλη στον Κώστα Μώρο, που πλαισιώνεται από τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Γ. Κουσαθανά, Σ. Μαλμπέρτη, Σ. Στρουγγάρη, Α. Γκούμα, Λ. Χατζηθωμά και Θ. Κονταράτο. Προπονητές συνεχίζουν οι Γιώργος Κολέτσος και Δημήτρης Μαυρωτάς.

1991

Ο Κώστας Μώρος, μετά από μια επιτυχημένη αλλά βραχύβια θητεία ως έφορος, παραδίδει τη σκυτάλη στον Τάσο Πολυζωγόπουλο, μέλος του Δ.Σ. Τεχνικός σύμβουλος αναλαμβάνει ο παλαιός πρωταθλητής Ίων Μηλιάς, ενώ προπονητής στο τέλος της περιόδου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μαυρωτάς.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν οι:

 • Οι Παγκόσμιοι Αγώνες στην Αυστρία, όπου συμμετέχουν οι Δημήτρης Σταντίδης, Παύλος Σταμάτης και Λευτέρης Κουσαθανάς.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στη Ρωσία, όπου συμμετέχουν οι παραπάνω αθλητές και οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στη Γαλλία, όπου συμμετέχει ο Πέτρος Σακελίου.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Δημήτρης Σταντίδης, Παύλος Σταμάτης

1992

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών – Γυναικών στο Μιλάνο, όπου συμμετέχουν οι Λευτέρης Κουσαθανάς και Παύλος Σταμάτης και
 • οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Τσεχία, όπου διακρίνονται οι: Στέλιος Σταμάτης, Σύλια Σταντίδη.
 • Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου διακρίνονται οι: Παύλος Σταμάτης, Δημήτρης Σταντίδης

1993

Επανέρχεται στην εφορία του τμήματος ο Κώστας Μώρος, ενώ η προπονητική ομάδα αποτελείται από τους Δημήτρη Μαυρωτά και Γιώργο Κολέτσο.

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Τσεχία, όπου συμμετέχουν οι Σύλια Σταντίδη και Μ. Χατζηθωμάς.
 • Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που μετά από 16 χρόνια φιλοξενίας του στη λίμνη Ιωαννίνων, μεταφέρεται και διεξάγεται για πρώτη φορά στη λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο, όπου ο Όμιλος κατακτά για πολλοστή φορά την 1η θέση με τον Λευτέρη Κουσαθανά

1994

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου ο Όμιλος κατακτά σε όλες τις κατηγορίες τον εντυπωσιακό αριθμό των 10 χρυσών, 12 αργυρών και 10 χάλκινων μεταλλίων με τους Μ. Κονταράτο, Σ. Σταντίδη, Φ. Μώρο, Ν. Βερυκίου, Μ. Μαρινάκη, Λ. Μώρου, Θ. Κουσαθανά, Σ. Σταμάτη, Σ. Χατζηθωμά και Α. Πανταζοπούλου.

1995

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Τσεχία, όπου η Λήδα Μώρου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο άλμα.
 • Οι Πανελλήνιο Αγώνες, όπου ο Όμιλος θριαμβεύει με την κατάκτηση σε όλες τις κατηγορίες 25 χρυσών, 13 αργυρών και 10 χάλκινων μεταλλίων με τους Σύλια Σταντίδη, Λήδα Μώρου, Στέλιο Σταμάτη, Νικόλ Βερυκίου και Θύμιο Κουσαθανά.

1996

Ο Κώστας Μώρος, μετά από τριετή γόνιμη και δημιουργική θητεία, αποχωρεί και επανέρχεται ο Βασίλης Γκανιάτσος. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Βέλγιο, όπου η Νταίζη Κοντογιάννη κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στις φιγούρες.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου ο Παύλος Σταμάτης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στις φιγούρες.

1997

Ο Ομιλος συγκλονίζεται από την τραγική απώλεια, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, της νεαρής πρωταθλήτριάς μας Νικόλ Βερυκίου. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν: οι Πανελλήνιοι Αγώνες, που γίνονται για πρώτη φορά στη λίμνη του Καϊάφα και στους οποίους η πρωταθλήτριά μας Λήδα Μώρου κατακτά την 1η νίκη στο άλμα.

1998

Εφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο Ηλίας Δαλαΐνας, με προπονητική ομάδα τους Αντώνη Αναστασίου και Τάσο Χατζή (πρωταθλητή των Ιωαννίνων). Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Αυστρία, όπου συμμετέχουν οι Νταίζη Κοντογιάννη και Λήδα Μώρου.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Νταίζη Κοντογιάννη, Τζούλυ Βερυκίου, Θύμιος Κουσαθανάς

1999

Εφορος αναλαμβάνει ο Μάκης Βιτωράτος, παλαιός πρωταθλητής και τεχνικός του τμήματος, με Τεχνική Επιτροπή τους Κ. Ξενικό, Β. Μπαλαή, Η. Δαλαΐνα και Χ. Φωτόπουλο. Ο προπονητής Αντώνης Αναστασίου αποχωρεί και στη θέση του τοποθετείται ο Τάσος Χατζής, με συνεργάτες τους Αντώνη Κουσαθανά και Φαίδωνα Μώρο, παλαιούς πρωταθλητές του τμήματος. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου η Σύλια Σταντίδη κατακτά την 1η νίκη στις φιγούρες. Ο Όμιλος, όμως, χάνει την 1η θέση στη βαθμολογία μετά από 30 και πλέον χρόνια κυριαρχίας.

2000

Εφορος καλείται να αναλάβει ο Γ. Γραμματέας του Δ.Σ., Χαράλαμπος Φωτόπουλος, ενώ επανέρχεται στην τεχνική ηγεσία ο Αντώνης Αναστασίου, επί των ημερών του οποίου το τμήμα είχε βιώσει επιτυχίες στον ελληνικό και διεθνή χώρο, με συνεργάτες τους Μηνά Ιωσηφίδη και Δημοσθένη Λαζαρίδη. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου γεννιέται και πάλι η αισιοδοξία για επανάκτηση των πρωτείων με επιτυχίες παλαιών και νέων αθλητών του τμήματος.

2001

Ο Όμιλος επανακτά τα πρωτεία καταλαμβάνοντας την Α θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Όμιλος υποδέχεται στους κόλπους του το μεγαλύτερο αστέρι στο στερέωμα του ελληνικού Θαλάσσιου Σκι, την Αγγελική Ανδριοπούλου, που πολύ γρήγορα θα γίνει ευρωπαϊκή και παγκόσμια πρωταθλήτρια, λαμπρύνοντας διεθνώς το όνομα του Ομίλου και της Ελλάδας. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Παγκόσμιοι Αγώνες στην Ιταλία και οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες στην Αγγλία, κατά τους οποίους ο Όμιλος δίνει και πάλι το παρόν με την Αγγελική Ανδριοπούλου, η οποία κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο τρίαθλο και στο άλμα, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη κλάση της.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου πρωταγωνιστούν οι: Αγγελική Ανδριοπούλου (1η νίκη στο σλάλομ, στις φιγούρες και στο τρίαθλο, 3η νίκη στο άλμα), Λήδα Μώρου (2η νίκη στις φιγούρες), Θύμιος Κουσαθανάς (3η νίκη στις φιγούρες)

2002

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών, όπου η Αγγελική Ανδριοπούλου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο τρίαθλο και το χάλκινο στο άλμα.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στο Βέλγιο, όπου διακρίνονται οι: Βέρα Αναστασίου (αργυρό μετάλλιο στο σλάλομ και στο άλμα, χάλκινο μετάλλιο στο τρίαθλο), Αντώνης Αραχωβίτης (χάλκινο μετάλλιο στο άλμα)
 • Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο οποίο ο Όμιλος κατακτά την Α θέση, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο και τρίτο όμιλο στη βαθμολογία και διακρίνονται οι: Αγγελική Ανδριοπούλου (1η νίκη στο σλάλομ, στις φιγούρες και στο τρίαθλο, 2η νίκη στο άλμα), Αλέξανδρος Ξενικός (2η νίκη στο άλμα, 3η νίκη στο τρίαθλο, Θύμιος Κουσαθανάς (3η νίκη στις φιγούρες)

2003

Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στη Γερμανία, όπου διακρίνονται οι: Βέρα Αναστασίου (2η νίκη στο τρίαθλο), Ανδρέας Λάμπρου (3η νίκη στο σλάλομ), Β. Αναστασίου, Α. Λάμπρου, Ρ. Μηλιάς, Ε. Τασούλα.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου ο Όμιλος θριαμβεύει και κατακτά 41 χρυσά, 38 αργυρά και 38 χάλκινα μετάλλια (σύνολο 127 μετάλλια !) σε όλες τις κατηγορίες. Επικεφαλής της ομάδας η Αγγελική Ανδριοπούλου, η οποία παίρνει 4 πρώτες νίκες και στα 4 αγωνίσματα του προγράμματος στην κατηγορία Γυναικών (σλάλομ, άλμα, φιγούρες, τρίαθλο).

2004

Παρουσιἀζεται το βιβλίο – λεύκωμα “Η ιστορία του Θαλάσσιου Σκι στον Όμιλο και την Ελλάδα”, γραμμένου με πολύ αγάπη και μεράκι από τους παλαιούς πρωταθλητές του Ομίλου, Ίωνα και Τζώρτζη Μηλιά, αφιερωμένου στην ιστορική του διαδρομή, τα πρόσωπα και τους αθλητές που τη διαμόρφωσαν. Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν:

 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στην Ιταλία, όπου η Αγγελική Ανδριοπούλου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο τρίαθλο.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στην Τσεχία, όπου ο Ανδρέας Λάμπρου κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο σλάλομ.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι: Αγγελική Ανδριοπούλου με 1η νίκη στις φιγούρες, στο σλάλομ και στο τρίαθλο, Αντώνης Αραχωβίτης με 1η νίκη στις φιγούρες, Λουκάς Λάμπρου με 1η νίκη στο άλμα.
 • Στα πλαίσια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πραγματοποιούνται και αγώνες Seniors, όπου συμμετέχει ο “διαρκής” έφηβος του αθλήματος Νίκος Φραγκίστας (παλαιός πρωταθλητής του Ομίλου, μέλος και πρώην πρόεδρος της Ε.Ο.Θ. Σκι) κατακτώντας την 3η νίκη στο σλάλομ.

2005

Έφορος του τμήματος αναλαμβάνει ο παλαιός, και ενεργός ακόμα, αθλητής στην κατηγορία Seniors, Κώστας Μαγκαφώσης, ενώ προπονητής παραμένει ο Αντώνης Αναστασίου με συνεργάτη το Θύμιο Κουσαθανά (παλαιό πρωταθλητή του Ομίλου). Στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν οι:

 • Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στη Γερμανία, όπου η Αγγελική Ανδριοπούλου κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το αργυρό στις φιγούρες και το τρίαθλο
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες στην Αυστρία, όπου η ίδια αθλήτρια κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το αργυρό στις φιγούρες.
 • Οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων στη Σουηδία, όπου η Εριέττα Τασούλα κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο σλάλομ και στο άλμα.
 • Οι Πανελλήνιοι Αγώνες, όπου διακρίνονται οι Βέρα Αναστασίου, Νικόλας Πλυτάς, Αλέξανδρος Ξενικός και Ευγενία Κοντολέτα.
 • Στην κατηγορία Seniors συμμετέχουν ο Ανδρέας Καμπάνης, Κώστας Μαγκαφώσης και Νίκος Φραγκίστας, ο οποίος κατακτά την 1η νίκη στο σλάλομ.

2006

Η κυριαρχία του Ομίλου στον ελληνικό χώρο συνεχίζεται καταλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την Α θέση σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στην Αθήνα, η Αγγελική Ανδριοπούλου κατακτά και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο άλμα και το αργυρό στο τρίαθλο.

Στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων στο Βέλγιο κάνει την πρώτη του διεθνή εμφάνιση ο 10χρόνος Νικόλας Πλυτάς, ο οποίος κατακτά το αργυρό μετάλλιο στις φιγούρες (κατηγορία Παίδων). Μια μεγάλη επιτυχία από ένα μικρό αθλητή με μεγάλες προοπτικές.

Στους Πανελλήνιους Αγώνες η Αγγελική Ανδριοπούλου συνεχίζει να πρωταγωνιστεί κατακτώντας την 1η νίκη και στα 4 αγωνίσματα του προγράμματος (σλάλομ, φιγούρες, άλμα, τρίαθλο). Συμμετέχουν ακόμα και διακρίνονται οι Λουκάς Λάμπρου, Βέρα Αναστασίου, Νικόλας Πλυτάς και Αλέξανδρος Ξενικός.

Στην κατηγορία Seniors συμμετέχουν οι παλαιοί πρωταθλητές μας Νίκος Φραγκίστας και Λόλος Σταμάτης, που κατακτά την 1η νίκη στο σλάλομ.

2007

H Αγγελική Ανδριοπούλου, δείχνοντας αξιοζήλευτη σταθερότητα, συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί της, όμως, εμφανίζονται στο διεθνές και ελληνικό στερέωμα του Θαλάσσιου Σκι και νέα αστέρια κι αστεράκια, που υπόσχονται σύντομα ν’ ανέβουν ψηλότερα στο βάθρο των νικητών.

Είναι οι Βέρα Αναστασίου, Ντάνυ Δανιήλ, Ιόλη Δανιήλ, Αλεξάνδρα Καλδή, Ευγενία Κοντολέτα, Χαρά Κουλούρη, Αντρέας Λάμπρου, Λουκάς Λάμπρου, Σταύρος Λάμπρου, Αναστάσης Μητρέλης, Βασίλης Μηλιάς, Ρένος Μηλιάς, Γιάννης Ναθαναήλ, Αλέξανδρος Ξενικός, Αχιλλέας Πατούνης, Νικόλας Πλυτάς, Γιάννης Σταμάτης, Στέλιος Σταμάτης, Εριέττα Τασούλα, Δημήτρης Χρήστου κ.α.

Προπονητής τους είναι ο Αντώνης Αναστασίου, με συνεργάτη τον Θύμιο Κουσαθανά, και έφορος του τμήματος ο Κώστας Μαγκαφώσης. Την ίδια χρονιά στον αγωνιστικό τομέα ξεχωρίζουν οι:

 • Παγκόσμιοι Αγώνες στην Αυστρία, όπου η Αγγελική Ανδριοπούλου κατακτά για μια ακόμα φορά το χρυσό μετάλλιο στο άλμα, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 54,90 μ., και το αργυρό μετάλλιο στο τρίαθλο.
 • Στους ίδιους αγώνες παίρνει μέρος και ο Νικόλας Πλυτάς και γίνεται ο πρώτος σκιέρ στον κόσμο, που, σε ηλικία 11 ετών, συμμετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (ο προηγούμενος μικρότερος αθλητής ήταν ο θρυλικός Cory Picks από τη Χιλή, 14 ετών) πετυχαίνοντας 6.030 βαθμούς στις φιγούρες καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην Γ κατηγορία (προκριματική φάση). Συμμετείχε επίσης στους αγώνες αυτούς ο, επίσης μικρός αθλητής μας, Γιάννης Σταμάτης (16 ετών).
 • Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Ανδρών–Γυναικών στην Ιταλία, με την Αγγελική Ανδριοπούλου να παίρνει το αργυρό μετάλλιο στο άλμα.
 • Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Νέων, όπου διακρίνονται οι: Σοφοκλής Αλεξανδρής (αργυρό μετάλλιο στο σλάλομ), Νικόλας Πλυτάς (αργυρό μετάλλιο στο τρίαθλο).
 • Πανελλήνιοι Αγώνες στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο, όπου ο Όμιλος επικρατεί με διακρίσεις αθλητών του, όπως οι: Αγγελική Ανδριοπούλου (1η νίκη στο σλάλομ, στις φιγούρες, στο άλμα και στο τρίαθλο), Αλεξάνδρα Καλδή (2η νίκη στις φιγούρες, 3η νίκη στο άλμα και στο τρίαθλο), Ανδρέας Λάμπρου (2η νίκη στο σλάλομ και στο τρίαθλο), Λουκάς Λάμπρου (2η νίκη στο άλμα, 3η νίκη στο τρίαθλο), Νικόλας Πλυτάς (2η νίκη στις φιγούρες), Αλέξανδρος Ξενικός (3η νίκης το άλμα), Δημήτρης Χρήστου (3η νίκη στις φιγούρες).
 • Στην κατηγορία Seniors συμμετείχαν και διακρίθηκαν οι παλαιοί πρωταθλητές μας Λόλος Σταμάτης, Φώτης Ντούλος, Νίκος Φραγκίστας, Aνδρέας Καμπάνης.