Συγχρονισμένη Κολύμβηση

makrigianniΤο νεότερο άθλημα του Ομίλου, αλλά αναμφισβήτητα από τα πιο θεαματικά είναι η Συγχρονισμένη Κολύμβηση. Τα κορίτσια του ΝΟΒ σημειώνουν αρκετές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, καθώς το τμήμα βελτιώνει συνεχώς την αγωνιστική του παρουσία. Μάλιστα, τα 3 τελευταία χρόνια, η ομάδα του ΝΟΒ έχει κατακτήσει την 1η θέση της γενικής κατάταξης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα !

Περιηγηθείτε στις σελίδες της συγχρονισμένης κολύμβησης για περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, τις ομάδες και το αγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος.

Συνοπτικό απόπασμα από το Ιστορικό Λεύκωμα του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης “Αναζητώντας το Αθλητικό Ιδεώδες”, που συνέγραψε ο κ. Πάνος Ιωαννίδης και το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως στις αρχές Ιουλίου 2008, στο πλαίσιο εορτασμού των 70 χρόνων του Ομίλου.

1994

Η Συγχρονισμένη Κολύμβηση εντάσσεται στα αθλητικά τμήματα του Ομίλου. Πρώτη προπονήτρια η Ελίζα Χρυσοχού, πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης, με έφορο την Ελένη Τσίκλου.

1996

Οι Αθλήτριες Αγγελική Θλιβερού, Φωτεινή Κουσαθανά, Άννα-Μαρία Μαντζαράκη και Δήμητρα Τσαπλαρή συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά αποχωρεί από την εφορεία του τμήματος η Ελένη Τσίκλου και τη διαδέχεται η Ροζάνα Μαντζαράκη.

1998

Συνεχίζεται η αξιοπρεπής παρουσία των αθλητριών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα :

Παγκορασίδες (9-12 ετών)

 

 • Ομαδικό : 7η θέση (Ν. Ανθοπούλου, Ν. Αναγνωστοπούλου, Μ. Βαρβία, Φ. Κουσαθανά, Σ. Κουσαθανά, Λ. Κουσαθανά, Κ. Φαφούτη)

 

 • Σόλο : 12η θέση (Φ.Κουσαθανά, Ν.Ανθοπούλου)Κορασίδες (13-15 ετών)
 • Ομαδικό : 6η θέση (Α. Θλιβερού, Α.Μ. Μαντζαράκη, Δ. Σπυροπούλου, Δ.Τσαπλαρή)
 • Ντουέτο : 12η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη – Δ.Τσαπλαρή)
 • Σόλο : 21η θέση (Δ.Τσαπλαρή)

1999

Η Φωτεινή Κουσαθανά καλείται στην Εθνική Ομάδα (κατηγορία κορασίδων).
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα οι αθλήτριες που συμμετέχουν καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις:

Παγκορασίδες

 • Σόλο : 25η θέση (Σ. Κουσαθανά)

Κορασίδες

 • Ομαδικό : 6η θέση (Ν. Ανθοπούλου, Α. Θλιβερού, Φ. Κουσαθανά, Λ. Κουσαθανά, Α. Μ. Μαντζαράκη, Δ. Σπυροπούλου, Δ. Τσαπλαρή, Σ. Φαφούτη, Κ. Φαφούτη)
 • Ντουέτο : 18η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη – Φ. Κουσαθανά), 26η θέση (Κουσαθανά – Α. Θλιβερού), 31η θέση (Σ. Κουσαθανά – Ν. Ανθοπούλου)
 • Σόλο : 16η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη), 31η θέση (Φ. Κουσαθανά), 37η θέση (Ν. Ανθοπούλου)

2000

Kαλείται στην Εθνική Ομάδα η Έλια Οικονόμου, η οποία μαζί με την Άννα-Μαρία Μαντζαράκη, θα δημιουργήσουν ένα δυνατό ντουέτο. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι αθλήτριες που συμμετέχουν καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις:

Κορασίδες

 • Ομαδικό : 7η θέση (Α. Θλιβερού, Σ. Κουσαθανά, Λ. Κουσαθανά, Φ. Κουσαθανά, Α.Μ. Μαντζαράκη, Ε. Οικονόμου, Δ. Τσαπλαρή, Κ. Φαφούτη)
 • Ντουέτο : 6η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη – Έ. Οικονόμου), 15η θέση (Φ. Κουσαθανά – Δ. Τσαπλαρή) και 19η θέση (Α. Θλιβερού – Λ. Κουσαθανά)
 • Σόλο : 9η θέση (Έ. Οικονόμου)

2001

Οι συμμετοχές των αθλητριών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πληθαίνουν και οι θέσεις που καταλαμβάνουν είναι οι εξής:

Κορασίδες Α’

 • Ομαδικό : 7η θέση (Φ. Κουσαθανά, Λ. Κουσαθανά, Σ. Κουσαθανά, Μ. Κουρέντη, Ν. Τίγκα, Ν. Τσόγια)
 • Ντουέτο : 15η θέση (Φ. Κουσαθανά – Μ. Κουρέντη), 17η θέση (Ν. Τίγκα – Λ. Κουσαθανά)
 • Σόλο : 26η θέση (Ν.Τίγκα), 29η θέση (Φ. Κουσαθανά)

Κορασίδες Β’

 • Ομαδικό : 13η θέση (Σ. Δικαιουλάκου, Κ. Ιγνατίου, Γ. Μοιρούλη, Γ. Ρήνα, Σ. Σαρίτ, Α.Λ. Χαλιάσου)
 • Σόλο : 28η θέση (Κ. Ιγνατίου), 33η θέση (Σ. Σαρίτ)

Νεανίδων

 • Ομαδικό : 4η θέση (Α. Θλιβερού, Δ. Θλιβερού, Φ. Κουσαθανά, Λ. Κουσαθανά, Α.Μ. Μαντζαράκη, Ε. Οικονόμου, Δ. Τσαπλαρή)
 • Ντουέτο : 9η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη – Ε. Οικονόμου), 10η θέση (Α. Θλιβερού – Ν. Γκίκα)
 • Σόλο : 12η θέση (Ν. Γκίκα), 13η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη)

2002

Tο τμήμα κατακτά το πρώτο του μετάλλιο (χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο αγώνισμα του ομαδικού, και οι αθλήτριες που συμμετέχουν καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις:

Νεάνιδες

 • Ομαδικό : 3η θέση (Ν. Γκίκα, Α. Θλιβερού, Φ. Κουσαθανά, Λ. Κουσαθανά, Α.Μ. Μαντζαράκη, Ε. Οικονόμου, Σ. Σαραφίδη)
 • Φιγούρες : 15η θέση (Έ. Οικονόμου), 18η θέση (Φ. Κουσαθανά), 19η θέση (Σ. Σαραφίδη), 21η θέση (Α.Μ. Μαντζαράκη), 22η θέση (Ν. Γκίκα), 27η θέση (Α. Θλιβερού), 31η θέση (Λ. Κουσαθανά)
 • Σόλο : 10η θέση (Ν. Γκίκα)

Open

 • Ομαδικό : 7η θέση (Ν. Γκίκα, Α. Θλιβερού, Λ. Κουσαθανά, Φ. Κουσαθανά, Α.Μ. Μαντζαράκη, Ν. Τίγκα, Δ. Τσαπλαρή, Ν. Τσόγια)
 • Ντουέτο : 8η θέση (Ν. Γκίκα – Φ. Κουσαθανά)
 • Σόλο : 10η θέση (Ν. Γκίκα)

2003

Kαλείται στην Εθνική Ομάδα η τρίτη, κατά σειρά, αθλήτρια του τμήματος, η Τζωρτζίνα Μοιρούλη. Η Ελίζα Χρυσοχού, η επί δεκαετία προπονήτρια και πρωτεργάτιδα στη δημιουργία και εξέλιξη του τμήματος, αποχωρεί και τη διαδέχεται η Σύλβια Σαβράμη, με συνεργάτιδα την Κωνσταντίνα Σκρέκη. Επίσης, η έφορος του τμήματος Ροζάνα Μαντζαράκη, μετά από 8 χρόνια γόνιμης και δημιουργικής προσφοράς, αποχωρεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και τη διαδέχεται η Μαργαρίτα Χαλιάσου.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Νεανίδων οι Ν. Γκίκα, Α. Θλιβερού, Λ. Κουσαθανά, Σ. Κουσαθανά, Φ. Κουσαθανά, Α. Μ. Μαντζαράκη, Ε. Οικονόμου, Β.Χ. Παρίση καταλαμβάνουν την 6η θέση στο Ομαδικό.

2004

: Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων οι Δ. Αλιμπράντη, Κ. Δικαιουλάκου, Τ. Μοιρούλη, Ζ. Παπαντωνίου, Γ. Ρήνα, Α.Λ. Χαλιάσου καταλαμβάνουν την 9η θέση στο Ομαδικό.

2005

Oι αθλήτριες που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις :

Παγκορασίδες

 • Ομαδικό : 11η θέση (Μ. Ορφανίδου, Ε. Παπανδρέου, Μ.Ν. Σταμέλου, Α.Σόλτερμαν-Τασούλη, Μ. Τζαβάρα, Α. Φράικο)

Κορασίδες

 • Ομαδικό : 7η θέση (Δ. Αλιμπράντη, Κ. Δικαιουλάκου, Τ. Μοιρούλη, Ε. Παπαντωνίου, Γ. Ρήνα, Α.Λ. Χαλιάσου)
 • Ντουέτο : 8η θέση (Τ. Μοιρούλη – Α.Λ. Χαλιάσου)

Νεάνδες : 6η θέση στο Ομαδικό

Open

 • Ομαδικό : 7η θέση (Δ. Αλιμπράντη, Μ. Βιδάλη, Ε. Γκουσέτη-Λίμα, Κ. Δικαιουλάκου, Ζ. Παπαντωνίου, Μ. Παντελίδου, Γ. Μοιρούλη, Γ. Ρήνα, Α.Λ. Χαλιάσου)

Την ίδια χρονιά η προπονήτρια Κωνσταντίνα Σκρέκη αποχωρεί και τη διαδέχεται η Έλενα Πρασολόβα-Γαλανοπούλου, παλαιά πρωταθλήτρια της Σοβιετικής Ένωσης και βοηθός προπονήτρια στην Εθνική Ομάδα της χώρας αυτής.

2006

Oι αθλήτριες που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις:

Κορασίδες

 • Ομαδικό : 7η θέση (Μ. Κεφαλληνού, Ν. Μπαρρέδο-Ζωγράφου, Μ. Παντελίδου, Ε. Παπαντωνίου, Μ. Τζαβάρα, Α.Λ. Χαλιάσου)

Παγκορασίδες

 • Ντουέτο : 8η θέση (Ε. Παπανδρέου, Α. Σόλτερμαν-Τασούλη)

Open

 • Ομαδικό : 5η θέση (Μ. Αθανασίου, Δ. Αλιμπράντη, Λ. Βασιλακάκη, Ε. Γκουσέτη-Λίμα, Ε. Παπαντωνίου, Μ. Μωραϊτη, Μ.Ε. Σάννη, Α. Σιώζου, Ν. Τσόγια, Α.Λ. Χαλιάσου)
 • Ντουέτο (Ε. Γκουσέτη-Λίμα, Ν. Τσόγια)

2007

Kαλούνται στην Εθνική Ομάδα oι αθλήτριες του τμήματος Ελένη Παπανδρέου και Αναστασία Σόλτερμαν-Τασούλη. Οι αθλήτριες που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις :

Κορασίδες

 • Ομαδικό : 8η θέση (Ν. Μπαρέδο-Ζωγράφου, Μ. Κεφαλληνού, Α. Νευγετίδου, Ε. Παπανδρέου, Α. Σόλτερμαν-Τασούλη, Μ. Τζαβάρα)
 • Σόλο : 7η θέση (Ε. Παπανδρέου)

Παγκορασίδες

 • Ομαδικό : 7η θέση (Ι. Βασιλοπούλου, Σ. Γκούσκου, Ο. Εγκόροβα, Ε. Κατσιώτη, Μ. Ορφανίδου, Μ.Ν. Σταμέλου, Α. Σταυριανού)

Open

 • Ομαδικό : 5η θέση (Π. Αδραμίτογλου, Ε. Γκουσέτη-Λίμα, Μ. Μωραΐτη, Ν. Νευγετίδου, Ε. Παπανδρέου, Σ. Παπαντωνίου, Γ. Ρήνα, Ν. Σιώγου, Ν. Τσόγια, Α.Λ. Χαλιάσου)

Την ίδια χρονιά, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, η έφορος Μαργαρίτα Χαλιάσου, έχοντας προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες επί 4 σχεδόν χρόνια, αποχωρεί και τη διαδέχεται η Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα, γενική γραμματέας του Δ.Σ. του Ομίλου. Προπονήτριες παραμένουν πάντα η Σύλβια Σαβράμη και η Έλενα Πρασολόβα.

Το νεώτερο και θεαματικότερο άθλημα του Ομίλου βρίσκεται ακόμα στην αρχή της πορείας του. Σε πανελλήνιο επίπεδο βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του χάρις στις προσπάθειες των αθλητριών του και των προπονητριών τους.

Οι διεθνείς διακρίσεις δεν έχουν έρθει ακόμα, αφού ο τέλειος συγχρονισμός στους σχηματισμούς και στις φιγούρες απαιτεί μακρά, επίπονη κι επίμονη προετοιμασία, που για να επιτευχθεί χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση στο άθλημα. Αρετές που πιστεύουμε ότι θα διαφανούν στο μέλλον, δίνοντάς μας έτσι και τα ανάλογα αποτελέσματα και τις διακρίσεις, που είναι ο διακαής πόθος των στελεχών του τμήματος και του Ομίλου.

2008

2008 open 120x80Το Μάιο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open, που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα μας συμμετέχει με 7 αθλήτριες. Η ομάδα του Combo καταλαμβάνει την 6η θέση, η Νατάσα Σιώζου πλασάρεται 10η στο Σόλο και οι Μαίρη Μωραΐτη-Μάρθα Πένητα είναι 12ες στο Ντουέτο. Προπονήτρια της Γυναικείας ομάδας η κα Έλενα Πρασόλοβα και έφορος η κα Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα.

Τον Ιούλιο, καθώς ο Όμιλος γιορτάζει τα 70 χρόνια του, η ομάδα των Κορασίδων κατακτά 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στα Χανιά !

2008 korasides 01 120Πιο συγκεκριμένα, οι Ιωσηφίνα Βασιλοπούλου, Ζένια Γκούσκου, Όλγα Εγκόροβα, Ειρήνη Κατσιώτη, Μαρία Νεφέλη Σταμέλου, Μαντώ Ορφανίδου κατακτούν το ασημένιο στο Ομαδικό και το Combo.

Η Μαρία Νεφέλη Σταμέλου κατακτά το χάλκινο στο Σόλο και μαζί με τις Ιωσηφίνα Βασιλοπούλου και Μαντώ Ορφανίδου το χάλκινο στο Ντουέτο, όπου οι Ζένια Γκούσκου και Ειρήνη Κατσιώτη καταλαμβάνουν την 6η θέση. Προπονήτριά τους η Σύλβια Σαβράμη και έφορος η κα Νάντια Κόκκορη.

Στα τέλη Ιουλίου η Ελένη Παπανδρέου, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο Combo στο Μεσογειακό Κύπελλο, στο Ισραήλ. Λίγο αργότερα κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο Combo και το χάλκινο στο Ομαδικό, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το καλοκαίρι συντελούνται σημαντικές ανακατατάξεις, που αλλάζουν οριστικά το επίπεδο της ομάδας : αρκετές οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας (Εύη Μακρυγιάννη, Πόπη Τομαή κ.ά.) έρχονται στον ΝΟΒ με μεταγραφή ενώ στο πόστο της προπονήτριας της γυναικείας ομάδας η Ναταλία Μασιούκ διαδέχεται την Έλενα Πρασόλοβα.